Eesti parimad teada: White Guide 2020

thumb image

Oled maitserännakutel otsimas Eesti kõige-kõigemaid? Restoranikvaliteedi absoluutsed tipud on selleaastase ülevaatliku Põhja- ja Baltimaade restoranigiidi White Guide tarvis ritta seatud ning teie ees kogu oma hiilguses.

White Guide jagab restoranid nelja kategooriasse: Rahvusvaheline meistritase, Meistritase, Kõrgtase, Väga hea tase, Hea tase. 100-punktilise hindamissüsteemi fookuses on loomulikult toit (kuni 40 punkti), lisaks joogi-menüü (kuni 20 punkti), teenindus (kuni 20 punkti) ning atmosfäär (kuni 20 punkti).

Alljärgnevalt leiad Top30 edetabeli restoranidest, mida White Guide 2020. aastal võimalusel külastada soovitab, eriliselt toome välja esikolmiku.

Top30 Eesti White Guide 2020 restoranid

Rahvusvaheline meistritase

White Guide restoranigiidi kõrgeima kategooria on pälvinud vaid 3 Eesti restorani. NOA Chef’s Hall, 180 Degrees by Matthias Diether ja restoran Ö.

1 NOA Chef’s Hall

Juba kolmandat aastat Baltikumi White Guide parimaks peetav NOA Chef’s Hall aka NCH on peakoka Tõnis Siiguri juhtimisel edetabeli tipus kindlalt püsinud. Imeline asukoht, motiveeritud tiim oskuslikke kokki ja teenindajaid ning kirg söögikunsti vastu on NOA Chef’s Hallis kindlasti märkimisväärne.

Mul on privileeg töötada koos Eesti restoraniala andekaimate inimestega. Ideed ning inspiratsioon sünnivad jooksvalt koostööst – piisab, kui panna hulk ägedaid, mõtetest pakatavaid inimesi ühe eesmärgi nimel tööle ja nõnda see maagia juhtuma hakkabki. Inspiratsioon ei kanna inimesi. Inimesed loovad inspiratsiooni. Minu puhul – mu kolleegid

Orm Oja
foto | NCH

Restoranis oktoobri alguses õhtustanud Kaire kirjeldab oma kogemust järgnevalt: Tõeline kunstiline meistriteos, mille keskmes oli ajas kulgev maitseelamustele keskendunud hästi komponeeritud jutustus. Iga järgmine peatükk toiduahelas seostus eelmise maitsevärviga ning iga uus lisanduv, ka visuaalselt nauditav, detail toetas tervikut. Toitude serveerimise pühendumuses hõljusid aroomid nagu tõelises balletis, milles mõõdetud sammud väärtustavad olemise hetke.

Just sellised momendid – holistiliselt kantud oskus toit elamuseks siduda – annab selgelt kinnitust NCH’i väärtusest Eesti toidumaailma absoluutses tipus.

Ning ega kiitus kiitusele liiga tee. Suur tänu köögikunsti südamega tegemise eest kogu NCH’i perele järgnevas koosseisus:

  • Tõnis Siigur Executive Chef
  • Orm Oja Head Chef
  • Roman Sidorov Senior Sous Chef
  • Sander Kink Head Sommelier
  • Scott Anthony Poynton Head of Service
  • Rivo Alliku NCH teenindaja
  • Karolin Sild NCH teenindaja
  • Laura Sillaots NCH kokk
  • Erik Luts NCH kokk
  • Kaspar Allman NCH kokk
  • Martin Rondo NCH kokk

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: Ranna tee 3, Tallinn.

2 180° by Matthias Diether

2018 aasta suvel avatud 180° on oma taktitundelise ja hõrgu olemusega võitnud toidugurmaanide südamed. Pioneerina Eesti toidumaastikku toidutegijatele lähemale toov Dietheri köögis on läbimõeldud iga väiksemgi detail. Ning seda on auväärsest teisest kohast kindasti näha.

Loe alljärgnevalt ka põhjalikumat artiklit 180° by Matthias Dietheri olemusest ja filosoofiast.

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: Staapli 4, Tallinn.

3 Restaurant Ö

Saaremaise krutskiga tehtav toit põhjamise looduse rüpes. Restoran Ö menüüs on tajutav Saare huumor, maagilised loodusannid ja muutuvad aastaajad.

foto | Alina Birjuk

Harmoonilise meeskonna usk ja kirg toidu suhtes ning kõik seda ümbritsev moodustavadki kokkupõimitud Ö oivalise olemuse, mis tagab auväärse kuulumise White Guide’i esikolmikusse.

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: Mere pst 6e, Tallinn.

Maitseelamusteni!

You may also like...