Silverspoon 2019 auhinnagala ülevaade

thumb image

16. novembril toimus Lennusadamas sulnis auhinnagala, mille jooksul said selgeks selle aasta Silverspoon nn restoranide Oscarid. Kokku oli auhindu 12 kategooria nominentidele ja lisaks 2 erikategooriat, üks meedia ja teine parima restoraniketi osas.

Õhtu avas lugupeetud president Kersti Kaljulaid ning lisaks pakuti kõikidele kohalviibijatele võrratut 6-käigulist õhtusööki eelmise aasta Parim Peakokk võitja Margo Paluoja juhatusel. Õhtujuhiks Mart Mardisalu.

6-käigulise õhtusöögi lauakate koos menüü ja programmi tutvustusega.

Selle aasta võitjateks osutusid:

Lisaks anti välja kaks eriauhinda:

  • Meediaauhind – Oma Maitse peatoimetaja Martin Hanson
  • Parim restoranide grupp – Sparkling Group

Parimad DinnerBookingu restoranid

Nimelugu köidab

Kust aga tuleb ürituse nimi Silverspoon ehk Hõbelusikas? Eks ole hõbedast tehtud lusikal positiivne aura juba ammusest. See on edukuse ja külluse sümbolina tuntud paljudes maades. Kas on üritus nime saamisel inspireerunud ka itaalia ühest tuntuimast kokandusraamatust Il cucchiaio d’argento’st ehk tõlkes Hõbelusikast? – võib-olla tõesti.

Il cucchiaio d’argento näol on tegemist 1950. aastal esmatrükis välja antud kokandusraamatuga, mis sisaldab üle 2000 toiduretsepti üle kogu Itaalia ning mida peetakse kokandusmaailmas kui mitte maailma, siis vähemalt Itaalia kokanduse raamatute raamatuks. Olgu kuidas on, Eestis on Silverspoon tipptaseme gastronoomia kvaliteedimärgina kahtlemata oma 15 tegevusaasta jooksul pälvinud kohaliku poolehoiu ja auväärse positsiooni.

Loe alljärgnevalt lisaks kes kõik selle aasta finaali pääsesid:


Maitseelamusteni!

You may also like...