Tasub külastada! See resto võitis parima taimetoidupakkumise tiitli

thumb image
Foto: Bruxx

4. novembri õhtul kogunesid gastronoomia valdkonna esindajad Tallinna Lennusadamas pidulikule Silverspoon galale, et tunnustada Eesti gastronoomia- ja restoranimaastiku tublimaid tegijaid. Parima taimetoidupakkumise tiitli võitis Belgia köögi restoran Bruxx.

Iga aasta tunnustab Silverspoon tublisid Eesti restorane, kes on andnud oma panuse arendamaks Eesti toidukultuuri. Sel aastal anti välja auhind 11 kategoorias. Restoran Bruxx, mis on tegutsenud vaid aastakese, võitis parima taimetoidupakkumise tiitli.

Loe Bruxxi kohta lähemalt ja vaata ka, millised restoranid võitsid ülejäänud kategooriates.

Belgia köögi restoran Tallinna südames

Vaid aasta tagasi uksed avanud Bruxx pakub ainukesena Eestis Belgia kööki. Kuigi Belgia köök on kohati sarnane Prantsuse köögiga, on sellel siiski omad eripärad. Mõned tuntuimad Belgia köögi klassikud, mida Bruxxis proovida saad, on Belgia vahvlid ja moules frites ehk rannakarbid ja friikad.

Ning nagu näitab Silverspooni tunnustus, tasub Bruxxi külastada lisaks moules frites fännidele ka taimetoitlastel. Menüüst leiad tõepoolest mitmed erinevad ahvatlevad taimetoidud: hooajaline kõrvitsa steik peterselli pesto ja granaatõunaga, Belgia vormileib Flammekueche trühvli ja juustuga või hoopis avokaado burrata juustu ja unagi kastmega.

Ka burgerite hulgast leiab taimetoiduversiooni – Beyond kotleti, Cheddari juustu, punase sibula ja Belgia Frietjesi kartulitega burger. Ühesõnaga, palju põnevaid maitseid ja küllaga avastamisrõõmu!

Aadress: Rotermanni 2

Silverspooni 2022. aasta võitjad

Selle aasta võitjateks osutusid:

Best Fine Dining – Horisont Restoran & Bar
Best Casual Dining – Dominic
Best Cafe – Cafe Gianni
Best National Cuisine – Restoran Gianni
Best Restaurant Service – 180° by Matthias Diether
Best Family Restaurant – GOSPA restoran
Best Vegetarian Offering – Bruxx Belgia restoran
Best Gastropub – Kanuti Ramen&Bar
Best Streetfood – La Prima Pizza Vanalinn
Best Chef – Matthias Diether
Media Award – Priit Kuusk

You may also like...