5 ideed: Pastaroad, mis positiivselt üllatavad

thumb image

Eesti restoranimaastikult võib leida üsna mitmekülgse valiku pastaroogasid, mida kevadise päikesepaiste ja tärkava looduse saatel nautida.

Pastad, nuudlid, makaronid, spagetid, ravioolid, jpt. Kõiki neid ühendab tainas mille baaskoostiseks on vesi ja jahu. See lihtne, kuid geniaalne kooslus on pastaroogade alus.

Tegime ringkäigu läbi Eesti ja toome teieni 5 põnevat pastarooga Tallinnast, Tartust ja Pärnust.


Villa Thai

Restoran Villa Thai on juba 17 aastat Tai ja India köögi kogemust kadrioru südames jaganud. Nepaalist pärit kokkade oskuslikkus on vorminud Aasia köögi maitsed põhjamaainimestele kohasemaks. Soovi korral on loomulikult ka Tai ja India köögi tulisust kogeda, ise vürtse juurde lisades.

Pastast rääkides, leiab menüüst mitmeid vokitud klaasnuudlirooge. Klaasnuudlite hea omadus on nende neutraalsus, mis aitab teiste toidu- ja maitseainete olemust esile tõsta.

Valida on kolme erineva klaasnuudliroa vahel. 1) kana, krevettide, muna ja pähklitega ehk Phad Thay Jay 7.30€, 2) tofu, köögiviljade ja pähklitega 7.10€ või siis 3) muna ja juurviljadega 6.40€.

Phad Thai Jay / foto Oskari Värä
Vokitud klaasnuudlid tofu, köögiviljade ja pähklitega
/ foto Oskari Värä

Broneeri laud ➤

Aadress: Vilmsi 6, Tallinn. E-L 12.00-23.00; P 14.00-23.00.


Mantel ja Korsten

Armas väike punase katusega roheline puumajake Kadriorus, mille keskel seisab uhke mantelkorsten, on tõeline maitseoaas peakoka Jüri Vainküla ja juhataja/sommeljee Robert Põld juhtimisel.

Restoran pakub Vahemeremaitsetest inspireeritud autorikööki, milles ühinevad kodune ja võõramaine, et saavutada harmooniline, lihtne ja loomulik tervik.

Restoranimenüüs on eraldi alapealkiri käsitsi tehtud pastadest. Valikus 3 eriti isuäratavat toiduartiklit:

  1. Lahtine ravioolo, vürtsikas lumekrabi, mais 15€
  2. Käsitsi tehtud linguine, hiidkrevett, homaarikaste 18€
  3. Suur ravioolo pardi-confitiga, juurselleri-õunapüree, ploomi-pardileem 15€

Broneeri laud ➤

Aadress: Jaan Poska 19a, Tallinn. T-R 12.00-15.00 & 17.30-23.00; L 12.00-23.00.


Minikalmaarid musta pasta ja tindimajoneesiga.

Kohvik Sesoon

Kalamaja kohvik Sesoon on samaaegselt peen, kuid kodune, väljapeetud, kuid hubane.

Skandinaavialikult minimalistliku interjööriga kohvik pakub hooajaliselt vahelduvat kvaliteetset menüüd, millest leiab nii valiku eelroogi, einevõileibu, salateid, supper, kala-, liha- ja taimepoiduroogi, kui ka midagi veini kõrvale. Lisaks on menüüs lai valik magustoite.

Pastaroogadest jääb silma Tšilli, küüslaugu, peterselli ja oliiviõliga praetud minikalmaarid musta pasta ning tindimajoneesiga 12€.

Broneeri laud ➤


Aadress: Niine 11, Tallinn. E-K 11.00-15.00; N-L 11.00-23.00; P 11.00-16.00.


Umberto

Pärnu südames paiknev Umberto toob Eestis esile tõelised Itaalia maitsed. Restorani baasväärtused on toidu ehedus, traditsioonide väärtustamine, aga ka eksperimenteerimisjulgus.

Pastade valikust leiab näiteks Napolist pärit spagetiroa Aglio Olio (tõlge: küüslauk oliiviõli) või lasagne, mis hakkliha ja purustatud tomatite kõrval sisaldab ka Arrabiata kastet (oliiviõlis kuumutatud tomat, küüslauk ja tšilli). Lisaks leiab menüüst ka kanamaksa, puravikke ja kappareid sisaldava Fegatini di Pollo, ravioole ja ka gnocchi ehk kartuliklimpe.

Umberto resto klientide üks lemmikpastasid on aga Luccio Perca, mida ehib kohalike kalameeste võrkudest pärit Pärnu lahe koha. Nagu kogu Umberto köögi puhul, on ka selle roa puhul lähtutud kohalikkuse põhimõttest. Kõik maitsed, mis peakokk Evari Tšetsini dirigeerimisel resto köögist väljuvad, on tervislik segu kvaliteetsest Itaalia ning Eesti toorainest.

Broneeri laud ➤

Aadress: Port Artur 2, 4. korrus, Lai 11, Pärnu. T-N 12.00-23.00; R-L 12.00-24.00.


YliCool

Tartus ülikooli vahetus läheduses asuv restoran väärtustab kohaliku toorainet, visa tööd ja loomingulisust. Maitsekoosluste kombineerimisel on rõhk oivalise kogemuse loomisel.

Lastesõbralik restoran YliCool on ainulaadne oma beebidemenüüga ning lisaks omab restoran suurt ja vahvat lastetuba, kus jätkub tegevust nii päris väikestele, kui ka suurematele lastele.

Aga lisaks on restoran tuntud oma toiduklassikute poolest. Üks neist on kahtlemata roog nimega ‘Pasta ilma pastata’ 8€. Juba nimi iseenesest tekitab mitmeid küsimusi. Kuid kuidas serveerida pastat ilma pastata? Sellele küsimusele näed vastust järgnevalt pildilt:

Pasta ilma pastata / foto: Katrin Press

Broneeri laud ➤

Aadress: Ülikooli 8, Tartu. E-N 12.00-22.00; R-L 12.00-24.00; P 12.00-21.00.


Maitseelamusteni!

You may also like...