Trühvlifännidele: Nende restode trühvliroogasid pead proovima

thumb image
Foto: Gianni

Kui oled trühvlisõber, siis siin on midagi just sulle. Vaata, millistes Tallinna restodes on trühvel au sees ja kus saad nautida tõeliselt häid ja hõrke trühvliroogasid.

Vahel võib end hellitada ja lubada endale midagi eriti head ning trühvliroad sobivad selleks imeliselt. On ju tegemist ühe hinnatuima seenega maailmas – trühvel on kasutust leidnud nii pastades, risotodes, maitseküllastes kastmetes kui ka liharoogades.

Oleme välja valinud 5 Tallinna restorani, kelle menüüdest need kõige hõrgumad trühvliroad leiab.

PÄRISes saad nautida luksuslikku brunchimenüüd

PÄRIS on kirglik sümbioos prantsusepärasest pagariärist, delist ja restoranist. Restoran võlub sind hõrgutistega Prantsuse klassikast. Need kõige ehedamad maitsekooslused, mis oma värskuses, lihtsuses ja uudsuses muudavad hetke naudinguks.

PÄRISe menüüst leiab päris mitu trühvlirooga – eeroogadest näiteks Salade de Fromage de Chèvre – kitsepiimajuustu, marineeritud kõrvitsa ja musta trühvli salat. Samuti Cuisses de Grenouille ehk konnajalad kataifi taignas trühvlijuustuga. Pearoogade alt leiab aga Magret de Canard’i ehk pardi rinnafilee, röstitud peedi, karamelliseeritud viigimarja ja trühvlikastmega.

Ka pühapäevasest brunchimenüüst leiab nii mõnegi trühvliga hõrgutise – näiteks omleti või pošeeritud munad värske trühvliga, trühvliga friikartulid või Salade au Fromage de Chèvre ehk salatisegu noore kitsepiimajuustu ja musta trühvliga. Ühesõnaga ideaalne restoran ühele tõelisele trühvlisõbrale!

Aadress: Maakri 30, Tallinn

Trühvel on Gianni menüüs aukohal

Restoran Gianni, eeskätt itaallasest peakoka Costantino Vegliantiga, toob sinuni autentsed Itaalia maitsed. Tunnustatud Itaalia restoran avas uksed juba üle kümne aasta tagasi ning oli üks esimestest restoranidest Eestis, kus trühvlit pakkuma hakati.

Menüüst leiab sellised võrratud trühvlitoidud nagu veise-carpaccio parmesani ja mustade trühvlitega, risotto Montasio juustu fondüü ja musta trühvliga, samuti midagi pitsafännidele – musta trühvli ja mozzarellaga pitsa. Vaieldamatult kõige populaarsem roog on aga parmesanikeras keerutatud tagliolinid musta trühvliga. Efektne toit, mis valmib otse söögilaua kõrval!

Aadress: Jõe 4a, 10151 Tallinn

Naudi hõrke trühvliroogasid restoranis Mon Repos

Kadriorus tegutsev Mon Repos on võluv restoran, sobides hästi romantiliseks õhtusöögiks või mõnusaks brunchiks. Prantsuse brasseriistiilis menüüst leiab imemaitsva eelroa – veiseliha carpaccio musta trühvli laastudega.

Minnes pühapäevasele brunchile, saad nautida erinevaid Prantsuse köögist inspireeritud roogasid. Kindlasti tasub proovida kahe muna omletti musta trühvli lisandiga. Imeline elamus on garanteeritud!

Aadress: Narva mnt 92, 10127 Tallinn

Proovi R14 kreemjat trühvli risotot

Tallinna kesklinnas Rotermanni kvartalis asuv veinirestoran R14 on koht eheda toidu ja kvaliteetveini austajatele. Restorani peakokk on Helen Andema, keda inspireerivad vahemerepärased ja puhtad maitsed. Nii on menüüsse tee leidnud mitmed uudsed ja huvitavad maitsekooslused, mis on sõltuvusttekitavalt head.

Trühvlifännid peavad kindlasti proovima Burratat küpsetomatite ja trühvlisingiga. Pearoaks soovitame tellida gnocchid kooreses seene-spinatikastmes värske trühvliga. Trühvlit on erineval kujul kasutatud ka teistes roogades, näiteks Järveotsa vutt marineeritud türgi ubade ja trühvliaioliga. Suurepärased, üllatavad ja maitserohked kooslused!

Aadress: Rotermanni 14, Tallinn

Hõrgud türhvli-arancinid restoranis Mantel ja Korsten

Kadriorus väikses armsas rohelises puumajakeses tegutseb Mantel ja Korsten. Restorani kokad tutvustavad eestilikus võtmes rikkaliku ja laiahaardelist Vahemere kööki.

Türhvlisõbrad peavad kindlasti proovima restorani trühvli risotost arancinit, lisandiks suitsupart ja keegelkõrvits. Arancinid ehk friteeritud Itaalia riisipallid on tuttavad igale Itaalia köögi austajale. Itaalias on tegemist ülimalt populaarse suupistega, mida meie õnneks ka restoranis Mantel ja Korsten võrratus gurmeevõtmes nautida saab.

Aadress: J. Poska 19a, 10126 Tallinn

You may also like...