Nädalavahetuse pop-up: Lillevõlvid & lookas lauad restoranis Mon Repos

thumb image

Märka ilu ja naturaalse looduse lähedust meie ümber iga päev. Et seda kõike veelgi rohkem rõhutada ja pakkuda Eestis midagi erakordset ühendasid toidu- ja lilleilu eksperdid – Mon Repos peakokk Vladislav Djatšuk ja FleuR Royale lillepoe asutaja florist Peter Boeijkens – oma oskused. Tulemuseks vaimustav sümbioos lilledest, loodusest ja maitsvast toidust.

foto (+ kaanepilt) | Margus Johanson

Tule ja saa ka ise installatsioonist osa

Lobsakat lillevõlvi on võimalik imetleda restoranis Mon Repos vaid sel nädalavahetusel kuni pühapäeva õhtuni. Koopakujuline skulptuur, mille sees on võimalik ka einestada, valmis mitmest tuhandest lillest ja taimest kolme päeva jooksul.

Kõigil restoranikülalistel on võimalus teha pilte ja videosid, kogeda ise selle müstilise lille-võlumaa ambiantsi. 
“Meie idee sündis soovist ühendada floristika ja gastronoomia imeline maailm ja pakkuda elamust kõigile meeltele,” selgitab kahe mehe ühisloomingu tagamaid florist Peter Boeijkens.  

Hollandist pärit mees elab ise juba mitu aastat Eestis ja tema soov on oma loominguga ärgitada inimesi märkama looduse ilu ja ande iga päev. “Olgu see looduskekskond, naturaalsed materjalid või puhas toit, kõik mõjutab meid ja peaksime tegema teadlikke valikuid end ümbritsevat kujundades”, sõnas Boeijkens.

“Loodame väga, et see kaduv kunst – iluslilled ning gastronoomia – pakub publikule ainest võtta aeg maha, tulla olulise inimesega ühes kogema midagi nii unikaalset,” lisas florist. 

Toidukunstniku, Mon Repos restorani peakoka Vladislav Djatšuki sõnul on tal olnud Peteriga hea koostöö juba varasemast, sest lilled on loomulik osa restoranielamuse pakkumisel, kuid nii mastaapset ühisprojekti ei ole enne tehtud. “Saime juba avamisel positiivset tagasiside ja see innustab meid ka edaspidi lillekunsti ning kokakunsti ühendama,” sõnas Djatšuk. kelle käekirja iseloomustavad samuti looduslähedased maitsed

Lilleline menüü lillevõlvide all

Vladislav Djatšuki pakutav erimenüü on samuti inspireeritud lilledest. Erimenüüd pakutakse vaid täna ja homme õhtul ning seda saab nautida ümbritsetuna lilledekoratsioonist.

  • Sinepine siig, estragonikreem ja begooniaõied
  • Krõbe karri-brokoliiniõisik maisimüsliga ja kitsejuustu-koriandri kaste 
  • Vasikatartar, nastõrtsiumilehed ja mädarõikamajonees 
  • Röstitud vutt, lillkapsapüree ja fondant, geraanium, bisque kaste
  • Leedripuumarja – panna cotta mungalillega, mango ja safrani-tilli-suhkruvatt

Viiekäiguline menüü on 49€ ja vajalik on eelbroneering (lisainfo: +372 5070 273).

Broneeri õhtuelamus ➤

Aadress: Narva mnt 92, Tallinn.

Samuti on külalised oodatud lilleilu imetlema kasvõi kohvile-desserdile. Seda siis terve nädalavahetuse jooksul kuni pühapäevani, ajavahemikus 12-18.

Mon Repos restoran asub saja-aastases villas Kadriorus, aadressil Narva maantee 92. Ja Peter Boeijkensi lillesalong Rotermanni kvartalis Rotermanni 7.  


Maitseelamusteni!

You may also like...