Jah, kallis – siin me kohtume!

thumb image

Nõmme lähistel, stiilses Manta Majas avatud uus restoran “Jah, kallis!” on koht, kuhu tulles aeg peatub. Siin tekib tahtmatu rõõmu muie kui läbi valgusküllaste akende Vabaduse puiestee heitlikku liiklust silmad – Sina oled kohal ja Sul pole kuhugile kiiret. Ja mis veelgi parem- Sa naudid parasjagu parimat hommiku-, lõuna- või õhtueinet.

Nüüdseks pool aastat tegutsenud restoran “Jah, kallis!” mõjub juba uksest sisse astudes sooja komplimendina. Isikliku ja erilisena. Nagu nimigi viitab on vastuvõtt restoranis alati sõbralik, personaalne ja meeldivalt lähedane. “Kui pärast nime paneku mõttetalguid jäi pinnale “jah, kallis”, siis keegi enam ei kahelnud, see oli õige nimi,” räägib restorani üks kaasloojatest Allan Kool. “Siiras pöördumine, kogukonnale avatus – need on märksõnad, mida igapäevaselt oluliseks peame, lisab Allan.

Toidu-elamus, mis toob naeratuse huulile.

Restorani süda – kuumav köök

Ehkki restoran on modernse hoone maitsvaks südameks, leiab siit majast veel palju muudki huvitavat – ööpäevaringse spordikompleksi, kontorihotelli, veinipoe ja Nõmme ainsa sushimenüü. Kõik head asjad ühest kohast. Olgu selleks kasvõi restoraniga ühendatud koosolekute ruum, kus kolleegidega hea toidu kõrval aru pidada.

Samavõrd rikkalik on “Jah, kallis” siseinterjöör: avatud köök otse restorani keskel, mõnusalt sopistatud ja privaatsed istekohad ning lobby-ala, kus stiilsed tammepakud lausa kutsuvad klaasikest veini nautima.

“Avatud köök on selgelt restorani tukslev süda, kus kokad otse külastajate silme all toite valmistavad. Mul on ühtlasi hea meel, et maja siseinterjöör ja  restorani välimus sobituvad, on sarnaselt ümarate vormidega, mitte liialt trendikad, vaid pigem tasakaalukad,” kirjeldab Allan ilmekalt.

Interjöör on harmooniline ja mõjub tasakaalukalt.

Tõepoolest, kõikidest laudadest avaneb külastajatele eksklusiivne vaade avatud köögile, kus köögipersonal nobedate ja professionaalsete liigutustega toite valmistavad. See isiklikustab väljas söömist ja loob parima suhtetasandi- usalduse.

Justkui live- kokandussaade, mille kuuma, auru ja kirge ise kogeda saab. Sest pelgalt fantastiline toit pole see, mis inimesi kütkestab restorani tulles – üha enam on see ka meelelahutus, mida “Jah, kallis” kindlasti pakub.

Inimestele lihtsalt meeldib vaadata, kuidas toit otse nende silme all valmib. Nii pole ka “Jah, kallis” restoranil midagi varjata. Kogu köögi kuumus, isuäratavad lõhnad ja hääled on osa tervikust – toredalt meeltlahutavast ja kõhtu täitvast restoranikülastusest.

Menüü, mis võrgutab

Silmapaistev ja pühendunud peakokk Aleksander Nikoskov on “Jah, kallis” pakutavas a la carte menüüs kasutanud imelisi kooslusi, mis juba pelgalt menüüd avades maitsemeeli võrgutavad. Olgu selleks siis polaarleiva krõpsudega hirvetartar, peedi-ja piiniaseemnekreemiga kammkarbid, hõrk veisepõsk mandlikartulitega või hoopis mascarpone- kreemi ja amarettoga tiramisu.

Visuaalselt isuäratavad road

Ja mis peamine – toorained on võimalikult värsked ja kohalikust toorainest: “Menüü koostamisel on ennekõike kasutatud võimalikult palju Eesti toorainet, jälgitud hooajalisust ja trende. Iga toit peab eristuma, tekitama üllatust ja maitseelamust,” rõhutab peakokk Nikoskov, keda ennastki restorani külastajad köögis silmata saavad. Vahva üllatusena mõjub ka väiksematele toidu-nautlejatele mõeldud lastemenüü, kus lisaks põnevale joonistamisvõimalusele, saab tellida viineri lollypoppi või näiteks koorest kanapastat.

“Jah, kallis” restoranist on seeläbi saanud romantiline kompliment ja külla-kutse kõigile, kes armastavad head toitu, mõnusat seltskonda ja meelelahutust. Jah, see meile meeldib!

Aadress Vabaduse pst 174b

Broneeri laud ➤

You may also like...