Hubased Tallinna restoranid, kuhu külma eest peitu pugeda

thumb image

Kui soovid pimedaid õhtuid mõnusalt hea seltskonna ja toiduga veeta, siis siin on midagi sulle. Valisime välja 10 hubast restorani, kuhu külma eest peitu pugeda ja imemaitsvaid roogasid nautida. Vaata lähemalt!

Kuidas sisustada pimedaid ja külmi talveõhtuid? Eks ikka hea seltskonna ja mõnusate maitseelamustega. Allpool oleme välja toonud tervelt 10 suurepärast Tallinna restorani, kuhu pere ja sõpradega minna. Tutvu listiga ja vali välja oma lemmikud!

R14: Restoran hea veini ja Vahemere maitsete nautimiseks

Rotermannis tegutsev veiniresto R14 on üks ütlemata äge koht, kus nautida kvaliteetset veini ja ehedat Vahemere mõjutustega toitu mõnusas atmosfääris. R14 partneriks on Eesti veinimaailma grand old man Rein Kasela, seega leiab veinikaardist hoolikalt välja valitud toidumenüüga kokkusobivad veinid. Tasub minna kohale ja sellest kogemusest osa saada!

Aadress: Rotermanni 14, Tallinn

Chedi: Aasia köögi vürstikad maitsed vanalinnas

Mis oleks külma eest peitu pugemiseks parem kui mõnus Aasia restoran, kus hubases atmosfääris nautida Aasia köögi vürtsikaid ja soojendavaid roogasid. Tallinna vanalinnas tegutsev Chedi, eesotsas Malaisia päritolu peakoka Kok Mang Leega, toob meieni just need aasiapärased maitsed, mille läbi saame kogeda ja õppida tundma ka ise seda rikkaliku Aasia toidukultuuri.

Aadress: Sulevimägi 1, 10123 Tallinn

Bruxx: Belgia köögi resto Rotermannis

Väga hea elamuse saab ka Belgia köögi restoranist Bruxx. Hubane restoran Rotermanni kvartalis, kus pakutakse Belgia köögi traditsioonidel põhinevaid maitseelamusi. Menüüst leiad nii Belgia köögi armastatud roa moules-frites ehk rannakarbid ja friikad, sibulasupi Belgia õllega kui ka tõelise hiti – Belgia vahvlid marjade ja vanillijäätisega!

Aadress: Rotermanni 2, 10111 Tallinn

Barbarea: Jagamiseks loodud road ja suurepärane veinivalik

Koplis, Põhjala Tehases tegutsev Barbarea on pealinlaste seas üks armastatuimaid uusi restorane, kus sõpradega koos aega veeta ja põnevaid maitseid avastada. Kogu menüü on loodud jagamiseks ja veinikaart pühendatud naturaalsele veinile. Barbareas on au sees taaskasutus ja jätkusuutlikkus – menüü puhul kasutatakse võimalikult palju mahe toorainet ja restorani ruum on täidetud suuresti taaskasutatud mööbliga.

Aadress: Marati 5, 11713 Tallinn

Restoran Âme: Võrratud maitsed vanalinna atmosfääris

Restoran Âme on elegantne õdusa atmosfääriga restoran Tallinna vanalinnas. Sind ootab Prantsuse hedonism killukese põhjamaise minimalismiga. Menüü on loodud koostöös Tõnis Saar Gastronomyga. Roogades mängib suurt rolli Tõnise soov klassikalist kokakunsti lennukalt ja oma vimkadega uuendada. Kindlasti soovitame proovida gougère à la truffe ehk profitroolid musta trühvli ja Comté juustuga. Võrratud maitseelamused on garanteeritud!

Aadress: Nunne 14, Tallinn 10133

Salt: Kulinaarsed elamused ja plahvatuslikud maitsed

Pisike Kadrioru restoran Salt pakub progressiivset seltskondlikku toitu, ühendades taldrikul eri maailmade kultuurid koduste traditsioonidega. Restorani atmosfäär on hubane ning lisaks on seal ka avatud köök – eriti lahe on ise jälgida oma toidu valmimist! Salti menüü on hooajaline ning pakub pidevalt põnevaid üllatusi – näiteks leiab veebruari viimasel õhtul aset meeleolukas mereanni- ja mulliõhtussöögipidu.

Aadress: Vase 14, Tallinn

Moon: Kodused Slaavi köögi road Kalamajas

Kui pead lugu kohalikest, lihtsatest ja taskukohastest maitsetest, siis tasub külastada Kalamaja restorani Moon. Menüüst leiab sellised Slaavi köögi klassikud nagu Siberi pelmeenid, borši ja rikkaliku kalasupi. Samuti on olulisel kohal liharoad – näiteks hirve rostbiif, hanerind kõrvitsaga ja lambaliha-kapsarull tomatise hartšo kastmega. Restoran on kohalike seas ülimalt populaarne – seda tõestab ka fakt, et Moon on tegutsenud juba üle 14 aasta!

Aadress: Võrgu 3, 10415 Tallinn

Snoob: Hubane resto Nõmme mändide all

Ka Nõmmelt leiab nii mõnegi toreda restorani, kuhu hubast atmosfääri ja silmapaistvaid roogasid nautima minna. Üks neist on armsas majakeses tegutsev Snoob resto. Restoran sobib hästi peredele ning menüüst leiab endale midagi sobivat nii väiksem kui suurem söögisnoob. Sealjuures on kasutatud võimalikult palju Eesti toorainet, jälgitud hooajalisust ja trende. Maitseelamused ja positiivsed üllatused on garanteeritud!

Aadress: Pärnu maantee 209a, 11622 Tallinn

Mon Repos: Elegantne restoran Kadriorus

Ajaloolises Kadrioru hoones tegutsev Mon Repos on üks tõeliselt eriline ja elegantne restoran, kus nautida Prantsuse brasseriitüüpi menüüd. Menüüst leiad mitmed kalaroad, samuti maitsvad liharoad nagu röstitud pardifilee või veiselihasteik kalvadose kastmega. Suurepärane restoran, kus kiirest argipäevast hetk endale võtta ja lihtsalt nautida.

Aadress: Narva mnt 92, 10127 Tallinn

7Ürti: Kaunilt esitletud tuntud ja armastatud road

Kui otsid restorani, kus nautida lihtsaid ja armastatud maitseid ning kaunilt esitletud roogasid, siis tasub külastada restorani 7Ürti. Kadrioru serval tegutseva restorani menüüst leiad näiteks nii merekarbid musta trühvliga kooreses kastmes, grillitud lõhefilee kui ka seapõsed veinikastmes kartulipüreega. Mõnusalt kodune restoran, kuhu külma eest peitu pugeda.

Aadress: J.Vilmsi 45, 10126 Tallinn

You may also like...