Restoran Mantel ja Korsten: lummav maitseleid Kadriorus

thumb image

Pilkupüüdvas, armsalt väikses puumajas asuv restoran Mantel ja Korsten on suurepärane maitseleid Kadriorus. Populaarsete restoranide Kolm Sibulat ja Moon noorim ja ilmselt ka “ilusaim õde” Poska tänaval -Mantel ja Korsten- on koht, kus kuumab kodust soojust. Sama palju kui kunagi ja tänaseni säilinud arhitektuuriharuldusest, mantelkorstnast.

 Kirkalt roheliste seinte,  punase katuse ja valgete aknaraamidega puithoone näib juba väljast väga stiilne ja ligikutsuv. Eesti tuntud restoranipidaja ja tippkoka Roman Zaštšerinski, tema naise Jana Zaštšerinski ja tädipoeg Igor Andrejevi poolt loodud restoranist (lisaks Kolmele Sibulale ja Moonile) leiad sundimatult koduse ja õdusa meeleolu.

Meeste jõud- paremalt Roman, Jüri, Igor, Robert

Hoone südameks – tõsi küll ametlikult on selleks unikaalne mantelkorsten-  on aga südamliku naeratusega külalisi tervitav restorani juhataja ja sommeljee Robert Põld koos oma meeskonnaga, sest heast restoranist teeb suurepärase restorani üksnes inimesed, kes oma külalislahkusega Sinus oodatud tunde tekitavad.

Suur ja soe majasüda- mantelkorsten

 Miljööväärtuslik ja lugudest tulvil restoran Poska tänaval avati selle aasta kevadel. Restoranile annab ajastutruudust ja omapära arhailine mantelkorsten, mis restorani juhataja Robert Põllule igapäevast kõneainest pakub. Nii viib ta ka meid oma arvukate teadmistega hoone ajaloost mõtterännakule: “Hoone ehitati samal ajal kui Kadrioru loss. Siin on muuhulgas elanud Peeter I aegu ka tema teenijaskond. Maja keskmeks on ajalooline tulekolle mantelkorsten, mis keskajal ehitati ja mida Eestis tervikuna on üldiselt vähe säilinud. Oleme siia loonud restorani kõige privaatsema ala, kus suuremad laudkonnad saavad einestada.”

Mantelkorstnasse loodud privaatne söögiruum

Veinimaailma parimate palade “orkester”

On väheseid restorane, mida külastades lihtsalt tekib kirjeldamatult kodune ja soe tunne – Mantel ja Korsten restoran on kindlasti üks neist. Valgusrikkad puitraamidega ääristatud aknad, avatud köök, suurte roosimotiiviga tapeet ning hubaselt madalad laed. Kooslus, mis sobib ja loob – suurepärase meeleolu.

Avarus, valgusküllasus ja hubasus

Tunnustatud sommeljee Robert Põld on joogikaardi koostamisel loonud tõeliselt harmoonilise “orkestri” veinimaailma parimatest paladest – olgu selleks siis lopsakas Grüner Veltliner Austriast, väärikas Chablis või hoopis karusemate nootidega Amarone ja Barolo. Kõik ikka selleks, et iga veinisnoob leiaks valikust midagi joovastavat.

Eriline tõmbenumber- liha picanha

Ehkki varasemalt oli Mantel ja Korsten vaid õhtusöögirestoran, saab nüüd Vahemere köögist kannustatud Jüri Vainküla autoriköögi parimaid palasid nautida ka lõunasöökide ajal ja see on muidugi ainult tervitatav. Menüüst võib leida nii granadillikastmes mõõkkala kui kergelt soolatud makrelli, isuäratavaid käsitsi valmistatud pastasid ja eriliseks tõmbenumbriks peetavat  liha picanhat, mida valmistatakse Green Egg grillil süte peal ca 350 kraadi juures.

Isuäratav väljapanek ja imelised värvikoosluslused taldrikul

Saadav restoranielamus on terviklik- mõeldud on igale detailile, mis külalisi rõõmustada võivad – nii tuuakse toitude ootamise eel lauda külluslike maitsevärvingutega itaaliapärane focaccia sai serveerituna pruunvõiga ning eine lõpetuseks ka magus üllatus- rummipallikesed. Ja just nõnda külaliste südameid võidetakse, lummavate detailide iluga- siiras naeratus, maitsev toit ja erilised, ent meeldejäävad pisiasjad. Restoran Mantel ja Korsten on väikeses puumajas asuv, ent suurt soojust kiirgav söögikoht, kuhu alati on hea meel tagasi tulla.

Broneeri laud ➤

You may also like...