Uus restoran: Naudi ahvatlevaid Belgia maitseid otse südalinnas

thumb image
Foto: Bruxx

Kui palju tead sina Belgia köögist? Nüüd saad seda kööki lähemalt tundma õppida otse südalinnas, sest uksed on avanud Belgia maitseid pakkuv restoran Bruxx. Ning loomulikult leiab menüüst ka magusasõprade suure lemmiku – kohevad Belgia vahvlid!

Kui Prantsuse ja Saksa köögi hittroogasid oskavad nimetada enamus meist, siis Belgia köök on justkui nende kahe suure naaberriigi varju jäänud. Ometi on ka sellel Lääne-Euroopa riigil omad traditsioonilised road, mis peegeldavad naaberriikide maitseid, kuid seda Belgiale omanäolises vormis. Mõned kohaliku köögi klassikud on näiteks Belgia vahvlid, erinevad mereanniroad ja ülemaailmselt armastatud kiirtoit – friikad!

Nii et kui soovid teada, milliseid mereande serveerivad belglased friikate kõrvale või milliseid lisandid toovad Belgia vahvli maitsed eriti hästi esile, siis siin on midagi Sulle!

Bruxx – Restoran, kus kohtuvad traditsioonilised ja kaasaegsed maitsed

Foto: Bruxx

Jaanuaris uksed avanud Bruxx pakub Eestis ainukese restona Belgia kööki. Uurisime restorani meeskonnalt lähemalt, kuidas tekkis mõte avada just selline restoran:

Meie meeskond on suur Belgia köögi austaja ning me tundsime, et Eestist on puudu koht, kus Belgia maitseid nautida. Bruxx on restoran, kus saavad kokku traditisoonilised Belgia maitsed ja moodne kokakunst.

Bruxxi tiim

Ning tõepoolest, menüü annab hea ülevaate traditsioonilistest roogadest, ent samuti leiab sealt ka teisi põnevaid maitsekombinatsioone. Traditsioonilistest roogadest soovitab restorani meeskond proovida näiteks Waterzooid – kreemjas supp kala ja mereandidega.

Uudseid maitseid pakub näiteks aga veinis ja sinepis hautatud lambakoot. Enne serveerimist on roog neli tundi madalal temperatuuril podisenud, nii et tulemuseks on pehme ja hõrk liha.

Foto: Bruxx

Restorani tumedates toonides sisustus ja soe valgustus tekitavad tunde, justkui oleksidki Belgias kohapeal. Ning nii nagu paljud Belgia kohvikud ja baarid ulatuvad üle mitme korruse, nii on ka Bruxxis korruseid kaks.

Esimeselt korruselt leiad avatud köögisaali, mis annab võimaluse nautida kokkade tööd. Teine korrus sobib seevastu hästi üheks lõõgastavaks kokteiliks või õlleks, et samal ajal elavat muusikat nautida.

Proovi ära Belgia rahvusroog moules-frites

Foto: Bruxx

Kui soovid einestada nagu tõeline belglane, siis pead proovima hittrooga moules-frites – sinimerekarbid koos friikartulitega. Esmapilgul paistab see veidi ootamatu kooslusena, ent tegelikult on friikate ja sinimerekarpide kooslus ülimalt maitsev ja ka belglaste poolt palavalt armastatud.

Bruxxi menüüs on moules-frites olulisel kohal – menüüst leiad kolm erinevat versiooni, kus sinimerekarbid on kas klassikalises valge veini kastmes, gorgonzola kastmes või hoopis vürtsikas tomatikastmes.

Õhtusöök pane punkt kohevate Belgia vahvlitega

Magusasõpradele on Belgia köök tõeline paradiis, sest lisaks šokolaadidele on Belgia tuntud ka oma vahvlite poolest – pealt kergelt krõbedad ja seest mõnusalt pehmed. Bruxxi menüüst leiab koheva vahvli serveeritud koos jäätise ja värskete marjadega, lisandiks saad valida aga ühe vastupandamatutest kastmetest – näiteks šokolaadikastme.

Kui soovid aga proovida midagi vähem traditsioonilist, siis proovi ära Bruxxi kuum šokolaadi fondant koos gorgonzolaga. See on dessert, kus magus ja soolane on kombineeritud ning tulemus on ülimaitsev!

Kuigi Bruxx avas uksed alles jaanuaris, on huvi resto vastu suur. Veeda õhtu suussulavate Belgia maitsete seltsis ja anna meile teada, kuidas kogemusega rahule jäid.

Aadress: Rotermanni 2

You may also like...