Lõuna-Eesti restoranigiid: Vaata, milliseid restorane külastada

thumb image
Foto: GMP Pühajärve restoran

Kui plaanid puhkust Lõuna-Eestis, siis siin on midagi sulle. Oleme välja toonud omapärased ja tunnustatud Lõuna-Eesti restoranid, mida tasub kindlasti külastada.

Kaunis loodus, omapärane kuppelmaastik ja mitmed põnevad vaatamisväärsused teevad Lõuna-Eestist suurepärase sihtkoha mõnusaks puhkuseks. Lisaks on Lõuna-Eesti koduks ka tõeliselt ägedatele restodele, ning juba ainuüksi restoranide pärast tasub väljasõit Lõuna-Eestisse ette võtta.

Siin on 4 restorani, mida tasub kindlasti külastada.

Viljandi: Restoran Schloss

Õdusat Viljandit armastavad nii puhkajad, folkmuusika austajad kui ka kauni looduse nautijad. Samuti on linnas mitmeid toredaid kohvikuid ja suurepäraseid restorane, mida päevapuhkusel külastada.

Üks restoranidest, mis peaks iga gurmeesõbra kohustuslikus listis olema, on restoran Schloss.

Luksuslikus butiikhotellis Schloss Fellin asuva restorani toiduvalik põhineb kohalikul värskel toorainel ning tänapäevastel söögitrendidel kogu maailmast. Maitseelamusi täis õhtusöögiks soovitame võtta 4-käigulise maitsemenüü, kust leiad näiteks nii Eesti magevee angerja Unagi kastmega kui ka taevaliku rukkileiva-hapukoorevahu Põhjala porteri õllejäätisega. Õhtu täis parimaid eestimaiseid maitseid on granteeritud!

Aadress: Tasuja pst 4, 71020 Viljandi

Otepää: GMP Pühajärve Restoran

GMP Pühajärve restoran on armastatud ja hinnatud toidukoht Lõuna-Eestis, kuuludes Eesti parimate restoranide nimekirja White Guide.

Olles ümbritsetud kauni Lõuna-Eesti looduse pärlitega, austab GMP Pühajärve oma köögis kohalikke saadusi ja eestimaist toidukultuuri.

Võimaluse korral kasutame alati ümbruskonna heade talunike kasvatatud toorainet. Nii nagu loodus elab, hingab ja areneb, liigume ka meie loodusega samas rütmis.

Koit Uustalu, peakokk

Kui soovid Otepääle kauemaks jääda, siis on hea võimalus teha seda GMP Clubhotelis, mis sobib hästi kõrget kvaliteeti hindavale külastajale.

Aadress: Tennisevälja 1, Otepää linn, 67405 Valgamaa

Tartu: Restoran Hõlm

Restoran Hõlm on üks Tartu kulinaariamaastiku lipulaevadest, kes on oma koha välja teeninud pakkudes suurepäraseid maitseelamusi, sõbralikku teenindust ja kutsuvat interjööri. Ülikooli tänaval asuvas Hõlmas on elamused garanteeritud ning menüüst leiab alati kauneid ja uudseid kodumaiseid maitseid.

Hõlm on restoran, mis kuulub nii Michelini restoranigiidi kui ka restorane koondava gastronoomia teejuhi White Guide parimate restoranide hulka. See on koht, kus igaüks tunneb end oodatuna. Peakokk Sven Pärna poolt juhitud köök loob maitseelamusi, kus kõik detailid on hoolikalt läbi mõeldud, valmistatud ja serveeritud.

Aadress: Ülikooli 14, 51003 Tartu

Valga: Kolm Sõsarat

Siin on üks tõeliselt eriline leid Valgamaal. Kolm Sõsarat on kolme õe poolt püsti pandud restoran maalilise Karula rahvuspargi külje all Lüllemäe külas. Seal kohtuvad puhas tooraine, tänapäevane kõrgetasemeline kokakunst ja siiras armastus külaliste vastu.

Köögis loob maitsekooslusi Kerti, kelle käekiri on lihtne ja eriliselt puhaste maitsetega. Peakoka menüü on võluv sümbioos kodumaise taluköögi pärimusest ja uuendusliku kokakunsti võtetest.

Ka ülejäänud kahel õel on restoranipidamises oluline roll täita – Triin on see, kes külalised vastu võtab, Kadri hoole ja armastuse all võrsuvad, kasvavad ja küpsevad kõiksugu viljad.

Kolm Sõsarat on täiuslik koht romantiliseks õhtusöögiks, eriliste sündmuste tähistamiseks ja kodumaise taluköögi veel avastamata maitsenüansside nautimiseks õdusas ja külalislahkes õhustikus.

Aadress: Kirikumõisa tee 9, 68116 Lüllemäe

You may also like...