Kreemjas risoto Tallinnas: Nende restoranide versioonid viivad keele alla

thumb image
Foto: Gianni

Talvisesse ilma sobib imehästi soe ja kreemjas risoto. Valisime välja 4 Tallinna restorani, kelle hõrgud versioonid hittroast jäävad peale maitsmist veel kauaks meelde!

Kellele ei meeldiks risoto? See Põhja-Itaaliast pärit roog on oma kreemiste ja rikkalike maitsete tõttu paljude vaieldamatu lemmik. Tõime välja neli restorani ja nende poolt pakutavad road – vaata, kas soovid järgmiseks proovida rikkalikku mereanni risotot või oled rohkem kreemja juustu ja trühvli risoto austaja.

Gianni – Klassikalised Itaalia road

Autentseid itaalia maitseid pakub otseloomulikult Gianni, kus köögis juhatab vägesid itaallasest peakokk Costantino Veglianti. Peakokk on koostanud menüü tuginedes oma teadmistele ja kogemustele Itaalia köögist. Gianni menüüst leiab kolm erinevat risotot, millest üks on ahvatlevam kui teine. Vahemerehõnguline mereannirisoto, hõrk puravikurisoto või hoopis eriti kreemjas risotoroog Montasio juustu fondüü ja musta trühvliga – viib keele alla küll!

Lisaks risotodele leiab menüüst hulgaliselt itaaliapäraseid eelroogasid, nagu erinevad carpaccio’d, tortelliinid, salatid jms. Loomulikult ei puudu menüüst ka kõige tuntumad itaalia road – pastaroad ja pitsa. Maitserännak läbi Itaalia on garanteeritud!

Aadress: Jõe 4a, 10151 Tallinn

Salt – Värskendav risoto sidruniga

Foto: Salt

Kui otsid kulinaarseid elamusi ja võõramaiseid maitseid, siis need leiad restoranist Salt. Progressiivset social-foodi pakkuv restoran on inspiratsiooni ammutanud reisidelt – menüüst leiab nii Aasia, Lõuna-Ameerika kui ka Euroopa mõjutustega toite.

Salt on risoto tegemises tõeline meister – risotot on restoran pakkunud juba üle 9 aasta ning läbi on katsetatud pea kõik võimalikud variandid. Hetkel on menüüs värskest sidrunist pakatav sidrunirisoto sidrunikoore ja suitsuangerjaga. Samuti on alati saadaval taimne versioon, milleks on kas sidrunirisoto või musta trühvli risoto.

Aadress: Vase 14, 10125 Tallinn

R14 – Veinirestorani ahvatlev menüü

Kui leiad end Rotermanni kvartalist, siis seal pakub vahemerepäraseid maitseid restoran R14. Peakokk Helena Andema poolt kokku pandud menüü üllatab uute maitseelamustega, jäädes samal ajal truuks ehedatele maitsetele. Näiteks leiad menüüst trühvlirisoto, kus lisandiks on austerservikud ja parmesan.

Lisaks maitsvatele toitudele on restoran tuntud ka oma suurepärase veinivaliku poolest – sellest annab aimu ka uhke maast laeni ulatuv veiniriiul restorani tagaosas.

Aadress: Rotermanni 14, 10111 Tallinn

SMAK – Suurepärane roog mereannisõpradele

Foto: SMAK

Armastatuimad Euroopa maitsed toob meieni kesklinnas asuv restoran SMAK. Menüü on loonud andekas kokk Dmitri Rooz, kelle eestvedamisel pakutakse kaasaegset kööki, kus on üheks sulatatud traditsioonilised maitsed ja tänapäevased toiduvalmistamise viisid.

SMAKi menüüst leiad sa mõnusa mereanni risoto. Kreemine risotoriis, kuhu on lisatud sinikarpe, krevette, kalmaari, safranit ja valget veini – võrratu kooslus! Itaaliast pärit roogasid on menüüs teisigi, näiteks võid alustada õhtut burrata ja focacciaga – pehme ja kreemjas itaalia juust koos itaaliapärase saiaga. Head nautimist!

Aadress: Lootsi 10-3, 10151 Tallinn

You may also like...