Muna

thumb image

Kumb oli enne, kas muna või kana? Lihtne – muna loomulikult. Ei. Kana ikkagi ja siis tuli muna – just. Hmm, ei kana tuli munast, seega ikkagi muna. Justnimelt muna, jah, oot, aga siiski ei, hmm, kana? muna?

Vaatamata selle filosoofilise küsimuse kompleksusele, räägime seekord munast ning restoranidest, kes oma menüüs muna leidlikult kasutavad.

Restoran Hõlm

Gastronoomia teejuhi White Guide Baltimaade parimate restoranide hulka kuuluv Hõlm on üks Tartu hinnatumaid restorane. Avatud köök toob külastaja kokakunstile lähemale ja loob külalise ja köögi vahel harmoonia.

Restoran Hõlm üllatab retseptidega, mis pärinevad Lydia Grünmann Holmi 1925.-26. aastal kirjutatud retseptikogust. Just selle autori nimest on inspireeritud ka restorani nimi – Hõlm.

Puhas tooraine, kvaliteet ja lihtsus on võtmesõnad mida järgides kõik detailid hoolikalt läbi mõeldakse, valmistatakse ja serveeritakse.

Muna sisaldavatest roogadest toome välja eelroa nimega HAUG, MUNA JA HAPUKURK.

foto | Alice Poljakova

Lydia G. Holmi retseptiraamatust interpreteeritud roog koosneb järgnevatest komponentidest: Stoovitud Haug a la Holm, redised, hapendatud kurk, petersell, sinepi-muna kaste.

Broneeri külastus ➤


Restoran ORE

Maailmaköögi nüansirikkus, mitmekülgne ja tehniline toiduvalmistamine ja kompromissitult hubane atmosfäär on kõik ORE kõrgekvaliteedilise toidumaailma tähtsad osad.

Toidugurmaanidele tuttava Bocca restorani endises asukohas väärikalt tegutsev ORE omab teatud laadi soliidset maagilisust. Boccast tuttavad massivsed ümarlambid annavad restoranile jõulisust. Ruumide arvukad võlvid lisavad hubasust, mida tasakaalustab stiilselt lihtne interjöör.

foto | Lauri Laan

Peakoka Silver Saa kindlas haardes juhitud söögikoha muna sisaldavatest roogadest toome välja vinnutatud peedi tartari, mis näeb välja nagu kunstiteos.

foto | Terje Ugandi

Roa koostisest leiab vinnutatud peedi tartaripadja, karulaugukreemi ja shiso lehti. Seda kõike katab soolatud munakollane. Inspireeriv – ja seda see roog tõesti on.

Broneeri külastus ➤


Kohvik-pagarikoda Rukis

Maalähedased maitsed, meelad ja magusad, on suminast sooja kohviku Rukis lahutamatu osa. Kondiiter, pagar ja köök töötavad kõik käsikäes, seega saab terve päeva vältel kõhtu kosutada, värskete saiakseste/koogikestega katsetada ja kohvitada.

Igapäevaselt kaheksast kaheksani avatud kohviku menüüst leiab palju roogi mis muna sisaldavad. Eriti rikkalikult on muna esindatud hommikusöökimenüüs. Aga lisaks pakutakse ka suupistemenüüs isuäratavaid lahtiseid võileibu.

Musta leiva armastajatele on pakkuda kanepiseemnetega kodust rukkileiba taluvõi ja ürtidega, katteks vürtsikilu ja pehme muna.

Aga ka röstitud koduküpsetatud sai koduse majoneesikastme, värskete köögiviljade ja grillitud kana rinnafileega ei ole vähem isuäratavam.

Broneeri külastus ➤


Restoran Kolm Sibulat

Fusion-confusion stiilis toit väljub Kolme Sibula köögist alati omanäoliselt, suure armastuse ja hoolega. Ühtselt läbivat teemat menüüst ei leia, küll aga on garanteeritud toidu kvaliteet ja oivalised maitsed.

Menüüs domineerib maailmaköök, mille valikus on nii eksootilisi maitseid, kui ka päris kohalike toiduartikleid. Gruusia lavaššist, Korea vürtsika kimchini kapsani, Lähis-Ida sugemetega pärlkuskussist erinevate nuudliroogadeni, peedi ja heeringaroogadest astelpajukreemini.

‘Nuudlid, kanapuljong, VEISEFILEE, vürtsikas porgand, tšillimoos, shimeji seened, muna’ on roa täisnimetus, mis käesoleva artikli valguses muna sisaldava toiduna äramärkimist väärib.

Aasia köögi mõjutustega põnevalt kombineeritud maitsed moodustavad sümfoonia, mis oma vahetu lihtsuse ja balansseeritud olemusega võlub.

Broneeri külastus ➤


Restoran Mantel ja Korsten

Kadrioru väikeses puumajakeses askeldav restoran on restoranide Moon ja Kolm Sibulat ‘väike õde’. Vahemereköögist inspireeritud autoriköögist leiab palju põnevat.

Munast rääkides pakub Mantel ja Korsten oma menüüs vutimune sisaldavat suitsuangerja suppi koos marineeritud kombuga.

Broneeri külastus ➤


Maitseelamusteni!

Dinnerbooking on rahvusvaheline restoranikülastuste broneerimissüsteem, mis lubab Sul mugavalt oma restoranikülastus ette broneerida.

You may also like...