Maitseid merest – kus nautida Tallinnas hõrke mereande?

thumb image

Suve õhtul pole paremat viisi nälja kustutamiseks, kui taldrikutäis hõrke mereande. Ent kus pakutakse kõige paremaid roogasid otse merest? Oleme mõned põnevad road linna pealt välja valinud.

Eestlaste seas on isu mereandide järele kestnud juba läbi põlvede ja see traditsioon ei paista lähiajal veel. lõppevalt. Küll käiakse merel võrke vette panemas, et saak koju tuua, või suundutakse kaile seisma, et vaadata mitte õnn õnge otsa toob. Suur osa saagist jõuab samuti ka restoranideni, kes osavate tippkokkade juhtimisel merest saadule uue elu annavad ja peidetud maitsed välja toovad. Variatsioone on lõputult, sest küll grillitakse, suitsutatakse, praetakse või lausa keedetakse supiks. Selliseid isutavaid mereroogasid pakutakse linna peal palju ning oleme siia välja valinud mõned meie lemmikud.

iO restoran

Kadrioru külje all paikev restoran iO on pealinnas tuntud oma autentsete Itaalia maitsete poole. Kui saapariigi tunnusroad on ennekõike pasta, pitsa ja muu jahune, siis tähtsal kohal on Itaalia köögis tegelikult ka mereandid. iO on tulnud mereandide armastaja rõõmuks lagedale maitsemeeli paitava grillitud kaheksajalaga, mida serveeritakse ahjukartuli, oliivide ja küüslauguga, mille seob tervikuks roheline pestokaste. Vastavalt koka poolt valitud küpsetusajale, säilitab kaheksajalg pehme tekstuuri- üks unustamatult hõrk roog!

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: Narva mnt. 63/4, Tallinn

Salt

(foto.: Annela Samuel)

Restoranis Salt ootavad külastajat legendaarsed taipärased vürtsikad sinimerekarbid tšilli, ingveri ja koriandriga tomatises kookoskastmes. Restorani perenaise Tiina sõnul on tegu roaga, mida on ilmvõimatu menüüst välja võtta ja on olnud juba 4 aastat sellisel kujul. Tiina räägib, et rooga tullakse proovima üle ilma ja parim tagasiside pärineb ühelt toidublogijate abielupaarilt Los Angelesest, kes peale karpide proovimist kirjutasid, et elu parimate sinikarpide maitsmiseks pidid nad läbi rändama terve maailma, et lõpuks sattuda Eestis ühte väiksesse keldrirestorani Kadriorus. Proovi järele, sest selline maitseelamus argiselt juba teele ei jää!

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: Vase 14, Tallinn.

Riviera Palais Brasserie

Pelgalt pooleteise kuuga on Maarjamäe prantsusehõnguline lossirestoran, Riviera Palais Brasserie, juba välja töötanud enda hittroa – kammkarbid suitsutatud lillkapsakreemi ja hapu õuna-tilli juliennega. Restorani enda sõnul on seda rooga tellitud rohkem kui midagi muud ning tagasiside on olnud ülimalt positiivne. Roas täiendab hapu õuna ja rohelise õli vinegret suurepäraselt kammkarbi mahlakalt võist kooslust ning eriti nauditav on see üheskoos käsitöö-šampanjaga. Sobib ideaalselt mõneks tähistusi täis õhtuks!

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: Pirita tee 56, Tallinn

Puri

Kaasaegases Kakumäe sadamas Haven asub põhjamaise hingamisega restoran Puri. Nõnda kui rannikuäärsele restoranile kohane, on ka seal mereannid ja ennekõike just värske kala hinnas. Puri menüüst leiab kalahuviline intrigeeriva roa nimega “Kaldale uhutud”, mille komponendid varieeruvad nädalast nädalasse vastavalt sellele mida kaluri püük endast kujutab. Ent kui kohe praegu einestama minna, siis ootab külastajat koha filee, mida serveeritakse koos karulaugukartulikreemi ja forellimarjaga. Puri kokad on köögis nõnda osavad kui kalad vees ja seda on maitsetest tunda!

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: Lesta 16, Tallinn.

Mantel & Korsten

Kadrioru restoranis Mantel & Korsten on inspiratsiooni ammutatud Vahemere äärest, mistõttu leiab ka menüüst kõiksugu huvitavaid mereande ja sellega seotut. Lisaks pakutakse roogade kõrvale alati ka põnevaid veine, mis toidu maitseid veelgi elavdavad. Praegu on menüüs pakkumisel selline kaunis roog, kus peaesinejaks on kammkarbid ja lisandiks kõrvale pakutakse sparglit, pärlkuskussu ja sidruni-võikastet. Roog on lisaks hõrkudele maitsetele ka visuaalselt lummav, mis jääb pikalt veel meelde.

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: J. Poska 19a, Tallinn.

Meriste maitseelamusteni!

You may also like...