Soovitus: Top 6 restorani Riias, mida kindlasti külastada!

thumb image

Veel üks põhjus paljudest, miks külastada Riiat- imeline toit oivalistes restoranides! Kohalikud hindavad kõrgelt ja armastavad oma restorane. Siinne köök on kui Skandinaavia ja Ida-Euroopa maitsete sulam, millele lisab pikantsust Läti enda traditsioone hoidev kokanduskunst.

MUUSU

Muusu restoranis teatakse, et taldrikul on iga detail oluline. Põhjamaise interjööriga restoranis vahelduvad kivitellistest seinad puitpindadega ja koduselt linased kangad kargelt puhtajoonelise metalliga, luues seeläbi peene koosluse millestki kirjeldamatult tähtsast- lihtsuse võlust. Sest hea toit ei vääri liigset kaunistamist ega üleliigseid liialdusi.

MUUSU restoranist leiad ka mõnusa suveterrassi

Muusu restorani pärliks on peakokk Kaspars Jansons, kes on kahtlusteta üks parimaid peakokkasid Riias. Muusus kasutatav askeetlik lauakeraamika on kui aluslõuend, millele toidukunsti luua, jättes sealjuures fookusesse tähtsaima osa- toidu enda. Menüü lähtub Euroopa kaasaaegse köögi klassikast, kus on ruumi ka erksateks tõlgendusteks ja hooajalisteks aktsentideks. Eraldi rõhuasetus on Muusus ka kohalikul ja värskel toorainel.

Toidud pakuvad unustamatuid maitse-elamusi

Menüü on seetõttu silmapaistvalt vaheldusrikas: avastamisrõõmu pakuvad argentiina punased krevetid ürdivõiga, pearoana serveeritav jaanalind seente, spinati ja punaveini kastmega või magusroaks pakutav hõrk mascarpone juustkook rabarberi ja valge-šokolaadi makroonidega.

MUUSU võlub oma lihtsuse ja hubasusega

Olgu sooviks kiire ärilõuna või meeleolukas õhtusöök sõpradega- Muusu suudab kohandada ennast täpselt Sinu vajadustele vastavaks. See on restoran, kus aeg lihtsalt lendab!

Asukoht: Skarnu iela 6, Riia

Broneeri laud ➤

 

3Chefs ehk 3Pavaru

3Pavaru on restoran, mis loodi seitse aastat tagasi kolme kuulsa Läti peakoka eestvedamisel- Martins Sirmais, Eriks Dreibants ja Arturs Trinkuns. Kohalike seas on peakokad sisuliselt sama tuntud kui Jamie Oliver telekokana.

Restoran on kõikides oma detailides pilkupüüdev

Avatud köögiga restoran on väga armastatud lätlaste poolt ning hellitavalt kutsutakse seda kohaks, kus headus kasvab. Ja headus on tõesti ajas kasvanud: alates avamise hetkest on restoran populaarsust kogunud.

2013. ja 2014. aastal tunnustati MUUSUt tippkvaliteedimärgisega “30 parimat Läti restorani”, olles kolme parima hulgas.

Lauda toodavad road on kui kunsti teosed

Restorani näol on tegemist Läti toidurevolutsiooni eestvedajaga- innovaatilisus avaldub nii valmistusmeetodites kui taldrikul. Loomingulise köögiga restoran on Riia maitserännakute keskpunkt, kus julgetakse nihutada kaasaaegse Läti köögikunsti piire. Nii serveeritakse mitmed eelroad väljendusrikka kunstniku Jackson Pollocki poolt inspireeritud pilkupüüdvalt värvilisel kunsti lõuendil või pearoad massiivsetel graniitplaatidel.

Värskus, värvid ja tasakaalustatud maitsed

Ilmselt parimad istekohad leiad 3Pavaru restoranis aga otse baari leti ääres- sealt avaneb vahetu vaade kööki ja teinekord õnnestub ka peakokkade endiga juttu puhuda.

Kolm peakokka, restorani mõttelist loojat

Ent vaatamata lennukale edule on restoran jäänud meeldivalt omaks, igapäevaseks kohaks, kus veeta nädalavahetusi, käia lõunatamas või hiliseid hommikusööke söömas.

Asukoht: Torna iela 4, Riia

Broneeri laud ➤

 

Restaurant 3

Peakokad Juris Dukalskis ja Eriks Dreibants lähtuvad oma kokakunsti loomingus tooraine puhtusest, loodussäästlikkusest. Roogade valmistamisel  kasutatakse ainult ausa põllumajanduse teel kasvatatud saadusi. Tähtsal kohal on tooraine maksimaalne väärtustamine ehk välistatud on toidu raiskamine.

Interjöör loob suurepärase meeleolu toitude nautimiseks

Eesmärk on kokanduskunstiga avastada unikaalseid maitseid, jäädes samas truuks traditsioonilistele Läti köögi maitsetele. Kogu restorani kontseptsioon on inspireeritud looduslähedusest, mistõttu on esimene korrus nimega Maa ja teine korrus nimega Taevas. Maitse loodust, maitse naturaalsust on Restaurant 3 läbivaks hoiakuks toiduvalmistamisel.

Puhtad maitsed, looduslähedus

Terve päeva vältel on võimalik siin naudiskleda a la carte menüüd, paralleelselt töönädalatel serveeritava lõunamenüüga. Õhtust alates on aga igaühel võimalus kogeda imetabast rännakut maitsemaailmas koos väga läbimõeldud  5- ja 7-käigulise menüüga.

Serveeritavad toidud on ka visuaalselt äärmiselt nauditavad

Restoran on tunnustatud 2015. aastal tiitliga “parim uus restoran Lätis” ja 2017. aastal märgiti restoran “White Guide” kvaliteetmärgisega, mille kohaselt on ta Lätis paremuselt teine restoran.

Asukoht: Kaleju iela 3, Riia

Broneeri laud ➤

 

MUUSU TERASE

Nagu nimigi vihjab leiab siit kindlasti ühe linna mõnusaima terrassiga restorani. Muusu Teraset kutsutakse kohalike seas hellitavalt MUUSU restorani “nooremaks õeks”.

Restorani atmosfäär mõjub lõõgastavalt

Särtsakas, unistusi püüdlev ja väljapaistev restoran on suurepärase asukohaga: otse Riia vanalinnas, Daugava jõe paremkaldal. Õhtu hakul avanevad siit imelised, unelevad vaated Riia linnapiirile.

Uuenduslikku restorani juhivad peakokad Kaspars Jansons ja Juris Latisenoks, keda kannustab armastus toidu vastu. Armastus, mis on inspireeritud Läti enda maade ja vete rikkusest. See on austus pühendumise ja töö vastu ning usk, et kvaliteet on maitsekülluse aluseks.

Väliterrassil saab nautida kokteile ja vaadet

Peakokad, kes ka ise on endi sõnul tõelised gurmaanid, tahavad oma kire toidu vastu viia iga päev aina kõrgematesse kõrgustesse. Sama sütitavalt mõjub ka restorani atmosfäär, kus on tunda kirjeldamatut elavust ja energilisust.

Muusu Terase külalised saavad läbi avatud köögi näha, kuidas maitsvaid toite otse nende silme all valmistatakse. Olgu selleks hõõguv grill, kuumav pann või soe ahi – toit saab alati võrratu.

Seega üks asi, mis kindel! Muusu Terasest leiad linna parima vaate, maitsvaimaid toidud ja võimaluse unustada argipäeva mured.

Koht, kus aeg maha võtta ja uneleda

Menüüs pakub avastamisrõõmu näiteks madalal temperatuuril punavainikastmes glasuuritud veiseribid või magustoitude all leiduv sidrunikreemi kook šampanja sorbee ja beseega.

Asukoht: Eksporta iela 1A, Riia

Broneeri laud ➤

 

HERCOGS Kipsala

 Hercogs Kipsalas saad tänu suurepärasele asukohale nautida parimaid vaateid Riia vanalinnale ja Daugava jõele. Restorani nimi pärineb samuti asukohast, sest paikneb otse Kipsala saarel, Daugava vasakkaldal, olles vanalinnaga ühendatud üksnes Shroud nimelise silla kaudu.

Daugava jõe lähedus ja avarus

Teatud eraldatus vanalinnast loob seeläbi restoranile meeldivalt idüllilise ümbruse oma sillutatud tänavate, ajalooliste hoonete ja panoraamvaadetega vanalinnale. Ka Restoran ise on ehitatud endise tootmistehase ruumidesse, andes restoranielamusele miljööväärtuslikkust.

Iga roog ja külastus on nauding

Hercogs Kipsala viljeleb rahvusvahelist köögikunsti, mida ilustab lai veinikaart ja lõõgavastavad kokteilid. Siin restoranis on palju mõeldud ka väikestele gurmaanidele – olemas on vahva mängunurk ja lastemenüü.

Otse Daugava jõele rajatud väliterrass

Olgu sooviks süüa lõunat, hilist hommikusööki või uneleda otse Daugava järvel hõljuval paat-väliterrassil, Hercogs Kipsala suudab iga külastuse ja külastaja teha rõõmsaks!

Asukoht: Balasta Dambis 70, Riia

Broneeri laud ➤

 

VINCENTS

 Restoran Vincents on kahtlemata välja teeninud Riia parimate restoranide edetabelis erksaima pärli tiitli.  Ühtlasi peetakse restorani juhtivaimaks gurmee saavutuseks  terves Põhja- Euroopas. Vincents on oma tuntuselt minetanud juba ammu Läti enda piirid.

Restorani interjöör on lummav

Esmaklassilist restorani on pikkade tegutsemisaastate jooksul väisanud paljud kuulsused, nagu muuhulgas muusik Elton John või Jaapani keiser Akihito.

Peensusteni lihvitud road

Vincents paikneb vaid 15 minutilise jalutuskäigu kaugusel Riia vanalinnast, kõige maaliliselt ilusamas piirkonnas Riias. Restorani peakokk Martins Ritins on menüü koostamisel võtnud aluseks kohalike väiketootjate tervislikkusest pakatava tooraine. Soovist kasutada toitude tegemisel ainult parimaid, värskemaid saadusi, mida hooajal on anda, muudab Vincents oma menüüd sisuliselt iga nädal, pakkudes rohkelt üllatusi- ja avastamisrõõme toidu nautijatele.

Asukoht: Elizsabetes iela 19

Broneeri laud ➤

 

You may also like...