Suve inspiratsioon: 3 imekaunist mõisa restorani Eestis, mida avastada!

thumb image

Eesti mõisad õhkavad idüllist ja peidavad endas meeliülendavaid aardeid- haruldasi restorane, kuhu tulla lõõgastuma, unelema ja naudisklema. Avasta need kolm mõisa restorani, et suvi veelgi erilisemaks teha!

Põhjaka mõis

Põhjaka on omapärase interjööriga, lihtne ja kodune restoran keset Eestit. Aastal 2007 kolisid kolm Tallinna tipprestoranides töötanud kokka Ott Tomik, Joel Kannimäe ja Märt Metsallik maale ning hakkasid oma kätega vana mahajäetud mõisahoonet restoraniks ehitama. Tänaseks on Põhjakal restorani peetud juba 8 aastat ja saanud eestlaste armastatud sihtkohaks.

Interjöör on hubane ning seintest õhkub ajalugu

Valmistatavad toidud on parimast hooajalisest kohalikust toorainest. Suvel pakutakse kergemaid roogasid nagu värske kodumaine spargel või külmsupp, ent menüüst leiab alati ka vanu klassikuid, mille järgi inimesed spetsiaalselt kohale sõidavad: Põhjaka leib, ulukikotlet, napoleoni kook ja astelpajukreemiga pavlova.

Eestimaiselt head ja puhtad maitsed

Siinne restoran on kui oma kätega hoitud talupidamine – oma kanala, kust hommikul mune korjata, väike lambakari ja ürdiaed. Kohalikelt jahimeestelt saadakse ulukiliha ja piima tuuakse üle põllu asuvast talust. Kohapeal villitakse juba mitu aastat ka Põhjaka Astelpajunapsu ja 2017 aasta sügisel said värskelt valmis Põhjaka Pihlakanaps ning Kuusevõrseviin, mis väärivad mekkimist.

Mõisas on palju ka aiailu, mida avastada

Süüa tehakse siin ikka südamega.

Suvel on võimalus einestada maja ees vana tammepuu varjus ja nautida looduslähedust, puhast õhku ja maitsvat toitu.

Noppeid menüüst:

  • suitsulatika püreesupp vutimunaga 6,50€
  • kukeseenekaste värske kartuli ja salatiga 14€
  • Põhjaka kohupiimajäätis šokolaadiküpsise ja kuusevõrsesiirupiga  5€

Broneeri laud siit ➤

Asukoht: Põhjaka Mõis Mäeküla, Paide vald

 

Vihula mõisa restoran

 Vihula Mõisas on üks ilusamaid ja esmaklassilisemaid restorane Eestis.

Elegantne Vihula Mõisa Restoran asub mõisa peahoone teisel korrusel, kust avaneb imeilus vaade mõisakompleksile. Oma üksikasjalikult taastatud originaalsete parkettpõrandate ja laeornamentide, maalide ja moodsa Skandinaavia mööbliga on restoran meeldiv ühendus traditsionaalsest vanast, ja moodsast minimalismist. Kõrged laed, suured aknad vaatega mõisapargile, kamin ja suur klaver lisavad veelgi õhkkonda.

Pilkupüüdev restorani saal

Mõisa ajalugu ja peakoka rännakud on inspiratsiooniallikaks restorani toitudele, milles kohtuvad Vihula mõisa aed, Lahemaa metsad, Põhja-Norra meri ja Šoti mäed.

Suviti saab  lõuna- ja õhtusööke nautida ka elegantsel restorani väliterrassil, mis asub mõisa peamaja ees pargimurul.

Vihula mõis on koht, kus puhata ja võtta aeg maha

Külalistele pakutavad maitseelamused on inspireeritud parimast saadaolevast hooajalisest toorainest ja mõtetest, mida see tooraine kokkades tekitab. Nauditav toit paneb teid armastama Lahemaad, põhjamaist loodust ja mõisalikke traditsioone- nagu Vihula mõisa pererahvas seda teeb ning tekitab soovi siia metsade vahele üha jälle tagasi tulla.

Mõisapargis saab jalutada ja päikest piiluda

Noppeid menüüst:

  • kuumsuitsuangerjas peediaioli, Vihula mõisaleiva ja sinepiga  10€
  • pipraglasuuriga pardifilee hapendatud punase kapsa, kõrvitsa – kardemonikreemi ning marineeritud ploomiga  22€
  • purjus ploomid kaerahelveste, Vihula aia lavendli ning karamellijäätisega  6€

Broneeri laud siit ➤

Asukoht: Vihula mõis, Vihula, Lääne- Virumaa

 

Restoran Alexander Pädaste Mõis

Restoran Alexander asub armsal Muhu saarel, mõisa Härrastemaja keskseimal ja auväärseimal kohal. Restorani kaunis ruumijaotus ja kõrged laed avavad vaate päikselisele aiale ja iidsetele puudele mõisapargis.

Imeline suveterrass

Chef de Cuisine Stefan Berwanger oma meeskonnaga pakub uhkusega Põhjala saarte köögi maitsvaid roogasid, mis inspireerituna Muhu ja ümberkaudsete Põhjala saarte köögi tavadest, väärtustab kohalikke traditsioone ja erinevate aastaaegade mitmekülgseid maitseid. Peakokk kasutab igapäevaselt palju kohalike talunike toodangut ja Pädaste enda ürdiaia maitsetaimi  ning värskeid köögiviljasid. Pädaste köögis on kütkestavalt ühendatud looduslähedased maitsed ja kirg toidutegemise vastu. Ühtlasi on Alexander pärjatud Eesti parima restorani tiitliga.

Pädaste Jahtklubist avanev vaade ja idüll

Suvekuudel pakutakse lähedal asuvas Pädaste Jahtklubis ka lõunasööke. Oma tagasihoidlikkuses ja uhkes lihtsuses pakub Pädaste Jahtklubi hõrku ja rahulikku lõunat koos parima vaatega mõisale ning merele: vaade, mida võiks oodata Lõuna- Euroopas.

Üllatusi täis road

Alexander restoran menüü:

  • kolmekäiguline igapäevaselt muutuv Table d’Hot menüü näidis: kurk, lõhe, brioche  70€
  • 7- käigulise Saarte degustatsioonimenüü näidis: kala, Jätku Leiba, Kurk & Haugi Mari, hapukapsas, sült, metssiga & kilu, kama  125€

Noppeid Pädaste Jahtklubi menüüst: (iga päev 12.00- 17.30)

  • sinimerekarbid koore-porrulaugu kastmes  12€
  • BBQ searibid, grillitud maisi, aedviljade ja Bourbon kastmega  19€
  • tiramisu  7€

Broneeri laud siit ➤

Asukoht: Pädaste mõis, Muhu saar

You may also like...