Aasia köök: Nendes restodes saad sa vürtsikate maitsete osaliseks!

thumb image
Foto: Restoran NOK NOK

Jahedamate ilmade lähenedes on hea aeg tutvustada kohti, kus pakutakse soojendavaid toite – siin on kolm Tallinna restorani, kus vürtsikad road on au sees!

Aasia köök on tuntud oma vürtsikuse poolest. Aina enam on tulised maitsed ka eestlaste toidulaual. Tõime välja kolm Aasia ja Tai kööki pakkuvat restorani Tallinnas, kes oskavad osavalt kombineerida tšilli, karri ja teised Aasia köögi kuumad maitsed. Ole valmis maitserännakuks!

Chedi: Modernne Aasia köök

Foto: Paltus Szechuani pipra ja tšilliga @chedirestaurant

Kuna Aasia on maailmas suurima populatsiooniga piirkond, on sealt proportsionaalselt avastada ka erinevaid ja põnevaid rahvusroogasid. Tallinna vanalinnas tegutsev restoran Chedi toob meieni just need aasiapärased maitsed, mille läbi saame kogeda ja õppida tundma ka ise seda rikkaliku Aasia toidukultuuri.

Chedi menüü on hoolikalt läbi mõeldud, et anda edasi eriline, kuid endiselt autentne kooslus Aasia maitsete, värske ja parima tooraine ning modernse köögikunsti vahel. Eelroogadest leiab erinevaid dim sum’i valikuid kui ka salateid ja mereande, millele vürtsi annab punane tšilli. Vürtsikamaid palu leiab ka pearoogade menüüst, näiteks grillitud tšilli meriahven hiina meega.

Chedi on alates algupäevadest olnud iga aasta Eesti top restoranide hulgas. Samuti on restoran pärjatud viimastel aastatel Silver Spoon tiitliga ja säravalt ära mainitud ka White Guide nimistus.

Aadress: Sulevimägi 1, 10123 Tallinn

NOK NOK: killuke Taid Tallinna vanalinnas

Foto: @restoran_noknok

Tallinna vanalinnast leiab ka autentset Tai kööki pakkuva NOK NOK restorani. Sõna NOK tähendab tai keeles lindu ning nimi NOK NOK viitab ühtlasi restorani logole, millel on kujutatud kahte öökulli.

Tai köögi pea igas roas kohtub neli maitset: magus, hapu, vürtsikas ja soolane. „Road, mida me siin teeme, on iseloomulikud kas tüüpilise Tai pere kodule või tänavatoidule. Kuigi me sööme seda ise iga päev, ei muutu see kunagi igavaks,” sõnastab NOK NOK meeskond Tai köögi fenomeni.

Menüüst leiab nii mahedamaid kui ülimalt vürtsikaid roogasid. Vürtsikuse astmest annab aimu tšillipiparde arv, mis menüüsse iga roa taha lisatud on. Kui julged, proovi ära näiteks Phad Kra Pao või hoopis punane karri röstitud pardirinnafileega, mis on mõlemad kolme tšillipipraga menüüs ära tähistatud.

Aadress: Vana-Posti 7, 10146 Tallinn

Villa Thai: Tai ja India köök hubases atmosfääris

Foto: @villathairestoran

Tai ja India kööki pakub Kadriorus tegutsev Villa Thai. Restoran tegutseb juba 2002. aastast ja köögipoolt juhivad Nepaali kokad. Villa Thai menüüst leiad põhjaliku läbilõike nii Tai kui ka India köögikultuuri parimatest eksootilistest roogadest. Kõik toidud on maitsetest tulvil ning vürtsika olemusega.

Kes aga soovib kogeda tõelist tulisust, võib alati kokkade poolt loodud vürtsisegusid juurde lisada. Kui aga juhtub, et maitsed on liiga tulised, siis soovitame vürtsikuse astet madalamaks keerata maheda Mango Lassi joogiga, mis koosneb mangopüreest ja jogurtist.

Restorani interjöööris jäävad silma eksootilised dekoratsioonid ja hubane valgus, mis viivad justkui omaette väikesele reisile Aasia südamesse.

Aadress: Vilmsi 6, 10126 Tallinn

You may also like...