Maitsev ja taskukohane lõuna pealinnas – kuhu minna?

thumb image

Kätte on jõudnud uus töönädal ja selle saatel ka lõunane nälg, mis kustutamist vajab. Tallinnas on õnneks palju kohti, kus hea hinna eest maitsva kõhutäie ka leiab. Oleme välja valinud mõned enda lemmikpaigad, kus lõunati einestada.

Eriolukorda on Eestis pikendatud 17. maini, kuid elu hiilib tänavatele juba samm-sammul tagasi. Linna peal sabivad inimesed, poeuksel seisab silt “AVATUD” ja restoranides lendlevad kõiksugu meelitavad aroomid. Seejuures järgitakse ka ohutusnõudeid, mis iga ettevõtte jaoks midagi erinevat tähendab. Enamus restorane järgib 2+2 reeglit, mille kohaselt on lauad paigutatud üksteisest kaugemale ja inimesete sissevool piiratud. Ka desifintseerimine on teenindajatel juba lihasmällu treenitud!

Aina rohkem on ka inimesi kontoritoolidele naasemas, mis tähendab, et linna peal ringleb keskpäeviti aina rohkem näljaseid. Õnneks on siin-seal üle linna palju põnevaid pakkumisi lõunatajaid ootamas. Oleme siia välja valinud kolm paika, kus meile meeldib käia.

Pegasus

Kirjanike majas resideeruv restoran Pegasus on nüüdseks vist juba üle linna tuntud oma põnevate päevapakkumiste poolest. Kokad kasutavad lõunapakkumisi katsejänestena, et proovile panna uued maitsekombod, mis mõnikord ka nende à la carte menüüsse jõuavad. Igapäevaselt on pakkumisel nii liha- ja taimeroog, kuhu kõrvale pakutakse ka kurikuulsat majasaia!

Lõuna Pegasuses võib välja näha selline:

Liharoog (7€) – Apelsinimarinaadis kanafilee kõrvitsaorsoto, köögiviljade ja õuna-porru salatiga

Taimeroog (6€) – Fetajuustu-seenevarras kõrvitsaorsoto, köögiviljade ja õuna-porru salatiga 

Aadress: Harju 1, Tallinn.

Broneeri restoranielamus ➤

Kohvik Sesoon

Kalamajas paiknev Sesoon on kohvik, mis on kohalike seas tuntud oma koduselt maitsvate roogade poolest. Saalis ringlevad aroomid petavad nõnda ära, et tunned end justkui vanaema juures köögis istumas ja pannilt head-paremat taldrikule ootamas. Sesoon pakub iga päev rikkaliku mitmekäigulist menüüd, kust leiab nii soolast kui magusat.

Lõunamenüü võib Sesoonis välja näha selline:

*Karrine läätsesupp kookospiimaga 2,80€ (V)
*Hummus köögiviljadega 2,80€ (V)
*Kalakotlet kartulipüree ja tar-tar kastmega 4,50€
*Teravad kanatiivad riisi, tomati kastme ja värske salatiga 4,50€
*Õunadessert 1,90€

Sesooni lõunakomplekti hind on 8.50€

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: Kotzebue 18, Tallinn.

Lore Bistroo

Lore Bistroo muudab esmaspäevad alati päikseliseks, sest siis kuulutavad nad välja kätte jõudnud nädala lõunapakkumiste menüü. Alati on mida oodata!

Valikust leiab iga päev midagi põnevat, nt pardi confit kikerherne hummuse ja kimchiga või hoopis trühvlipitsa sinihallitusjuustuga. Samuti on neil ka iganädalane vegan-pakkumine, nt peeditartar trühvlikastme, seemnete ja friikartuliga. Maitseelamuseta Lorest juba ei lahku!

Lore päevaka hind on 6,90€

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: Peetri 12, Tallinn

Tallinna restoranimaastik on tärkamas ja külalisi põnevate roogadega külla taas ootamas! Kui neis kolmes oled juba külas käinud, siis külasta vahelduseks ka mõnda nende naabrit, sest valikut pealinnas jagub.

Lõunatamiseni!

You may also like...