Tallinn: Siin on põnevaimad leiud restoranide sügismenüüdest

thumb image
Foto: R14

Sügisilmad on märkamatult ligi hiilinud ja toonud endaga kaasa peale kuldsete puulatvade ka uhiuued sügismenüüd. Valisime välja 3 Tallinna restorani, kelle uutest menüüdest leiab tõelised hitihoiatused.

Sisusta pimedad sügisõhtud mõnusate maitseelamustega. Õnneks on pealinnas avastamisrõõmu küllaga, sest restoranid on just välja tulnud uute sügismenüüdega. Kes pakub uues menüüs ploome, kes kõrvitsat – sügisesed maitsed on igatahes kohal ja ootavad nautimist!

Nii et sea end valmis mõnusaks äraolemiseks maitsva toidu ja heade kaaslaste seltsis. Siin on 3 Tallinna restorani, kelle uut sügismenüüd tasub kindlasti proovida.

Kõrvitsa agnolotti restoranis Barbarea

Barbarea on Koplis, Põhjala Tehases asuv restoran ning naturaalse veini baar.

Restoran jääb silma põneva menüüga, kus olulisel kohal on Itaalia maitsed, jagamiseks mõeldud road ja hooajaline tooraine.

Sügismenüüst leiad kõrvitsa agnolotti – Piemontest pärit pastasordi, mille sees on ricotta ja pruuni võiga valmistatud kõrvitsakreem. Pasta valmistatakse Itaalia ja Eesti mahejahudest, kõrvitsad on pärit aga resto terrassiaiast.

Aadress: Marati 5, 11713 Tallinn

Pardifilee ja purjus ploomid restoranis R14

Tallinna kesklinnas Rotermanni kvartalis asuv veinirestoran R14 on koht eheda toidu ja kvaliteetveini austajatele.

Hubaselt stiilse interjööriga resto tegutseb kunagises jõujaamas. Restoranis on eriliselt rõhutatud materjalide ja värvikooslusi, mis võimaldavad ajaloolise paekivihoone vanadel detailidel särada ja esile tõusta.

R14 uuest menüüst leiad tõelise hitihoiatuse – pardifilee porgandikreemi, purjus ploomide, hooajaliste köögiviljade ja Marsala veinikastmega. Küsi kõrvale ka joogisobitust ja mõnus sügisene maitseelamus on garanteeritud!

Aadress: Rotermanni 14, 10111 Tallinn

Tuunikala tartar ja ploomi krõbedik restoranis Kolm Sibulat

Telliskivist leiab palju ägedaid restorane ja kohvikuid ning üks neist on Kolm Sibulat.

Kolm Sibulat asetub täpselt fast ja slow food’i vahepeale ning on suuresti inspireeritud Aasia köögist. Nii leiad menüüst näiteks ramen stiilis nuudlid kui ka kimchiga hautatud veiseribid.

Uuest sügismenüüst tasuks kindlasti proovida aga rooga, mis näeb välja kui kirevates toonides sügis taldrikul – tuunikala tartar. Koos marineeritud ingveri, röstitud seesamiseemne kastme ja riisitšipsidega pakub tuunikala tartar tõeliselt meeldivat maitseelamust. Söögikorrale pane punkt aga sügisese hittdesserdiga – ploomi krõbedik kardemoni piimavahuga.

Aadress: Telliskivi 2, 10611 Tallinn

You may also like...