Soovitus: 5 õdusat ja taskukohast restorani Helsingis, mida külastada

thumb image

Soomlased armastavad oma toitu. Traditsioonilisus ja ehtsad maitsed on Helsingist teinud maailma ühe kõige intrigeerivama sihtkoha maitserännakuks. Kui otsid head toitu mõistlike hindade, sõbraliku teeninduse ja hubase interjööriga, siis on just need viis valikut Sulle!

Jura

Jura on justkui avastamata pärl Helsingi lõunaosas. Hubaselt väikses restoranis on õhkkond alati sõbralik ja lõõgastav. Teisipäevast laupäevani on siin võimalik lasta ennast üllatada pakutava neljakäigulise menüüga, mis sisuliselt kunagi pole sama. Köögi meeskond armastab olla spontaanne ja see avaldub otse taldrikul- inspiratsioon ja iganädalane maitserännak on tagatud.

Jura peakoka meelest on kvaliteetse ja hea toidu mõõdikuks mitte ainult hea välimus, millele sageli liigselt keskendutakse, vaid ennekõike hea maitse. Omanik, kelle nimi on samuti Jura, on seepärast  restorani toitudes fookusesse võtnud prantsuse köögi, kus peamiseks õpetuseks on – toit  peab olema maitseküllane. “Restorani külastuse lõpus mäletatakse maitset, mitte toidu välimust. See on kvaliteedi määraja. Kui maitse ununeb, siis pole kokal toit õnnestunud,“ leiab restorani omanik Jura.

Täiuseni viimistletud toidud

Skandinaavia ja prantsuse sugemetega köögis on tõepoolest iga tooraine tähtis. Olgu selleks juurseller või valge kala: taldrikul on toorained võrdselt väärtuslikud ja olulised. Nii suudavad Jura restorani kokad tooraine kõik elemendid ja võimalused panna harmoneeruma ja taldrikul särama.

Kokad ja ka Jura ise pole ainult köögis staarid, vaid nad toovad meelsasti ise toidud lauda, et külalistega vahetult suhelda. Nagu menüü, on liikuvust ja  värskust võimalik kogeda ühtlasi restorani joogikaardis. Valikus on veine nii restorani lemmikpiirkonnast Jurast Prantsusmaal, kuni erinevate Euroopa veiniregioonideni välja. Sest hea toidu teeb veelgi paremaks hea vein!

Asukoht: Neitsypolku 10, Helsinki

Avatud: T- L 17.00-22.00

Broneeri laud ➤

EMO

Emol on palju pakkuda. Hubane peasaal ja ka eraldiseisvad privaatsed nurgakesed loovad ideaalse keskkonna gastronoomiliseks kogemuseks ja vaba-aja veetmiseks. Tegemist on modernse euroopa köögiga, millel põhjamaised maitsevarjundid. Võtmesõnadeks siin on hooajalisus, värske kohalik tooraine ja puhtad ning lihtsad maitsed.

Kui soovid kiiret ja maitsvat ampsu, siis Emo on just see restoran, kuhu minna. Emo pakub oma külalistele võimalust võtta aeg maha ja tunda kohalolu hetkes tänu maitsemeeli paitavale ning hoolitsusest pakatavale toidule.

Fotograaf: Santeri Stenvall

Restorani menüüd koostades on alati silmas peetud parimaid maitseid, mida hooaeg pakub. Tooraine sisse ostmisel eelistatakse aga alati, kas kohalikke tootjaid või siis põhjamaa päritolu väiketootjate kaupa, mis tagavad toidu püsiva värskuse. Seepärast võib Emo menüüst leida nii kuningkrevette otse arktilisest ookeanist kui mereande vahemere rannikult.

Sest üks asi, milles toidu tegemisel kindlasti allahindlust ei tehta- see on toidu kvaliteet!

Emo restorani meelest loovad täisväärtusliku restorani elamuse head inimesed, kes pakuvad head teenindust ja harmoonia toidu ning sinna kõrvale serveeritava joogi vahel.

Fotograaf: Santeri Stenvall

Emo suudab alati leida toiduga parimal kujul sobituva joogi, vaatamata sellele, kas oled kokteili, veini või õlu armastaja. Asjatundlik baarmen ja sommeljee aitavad Sind parima valiku tegemisel.

Restoran Emo pakub igale külalisele sõbalikku teenindust ja tõeliselt meeldejäävat toiduelamust.

Asukoht: Kluuvikatu 2, Helsinki

Avatud: E- R:    11.30 –  15.00 /  17.00- 24.00 /  L   14.00-24.00

Broneeri laud ➤

Kolmon3n

Kolmon3n võib paljuski samastada Telliskivi Loomelinnakust leitavate semi-casual söögikohtadega, kust leiab alati suurepärast toitu ja mõnusalt hubast interjööri.

Restorani loojateks on kaks tegusat ja positiivset noormeest, keda kannustab kirg teha maitsvalt kodust toitu- lihtsalt paremini kui keegi eales seda kodus suudaks!

Põhirõhk on kolmon3nis pandud neljakäigulisele õhtumenüüle, kus pakutakse külalistele “päris” toitu “päris” kohalikest ehk Helsingist ja Helsingi lähistelt saadud toorainest.

Kolmon3n restoranis tunneb igaüks ennast koduselt

Muidugi on olemas ka a la carte menüü, kust igaüks leiab endale midagi meelepärast. Eriti arvestades, et menüü valikus on alati midagi uut. Seega üllatusmoment on kindel.

Puudu pole ka klassikud, mis kohaliku püsiklientuuri hulgas on väga populaarsed. Menüüsse on jäänud esimesest päevast peale näiteks kolmon3n hamburger, mida serveeritakse suitsetatud sealiha ribi, inglise cheddar juustu ja restorani enda krõbekartuliga. Maitsev!

Pakutavad road on nii välimuse kui maitse poolest suurepärased!

Omanikud kutsuvad ennast naljatlemisi muretuks skandinaavlaseks, kuna kolmon3nis pakutakse kõhule pai tegevat toitu alati parimas hinnas ja kvaliteedis. Restorani 30 istekohta on just piisavalt palju, et mitte olla liiga üle rahvastatud, ent samas meeldivalt seltskondlik.

Asukoht:  Kolmas Linja 11, Helsinki

Avatud:  E- R  11.00- 15.30/ 16.30- 23.00 /   L   15.00-23.00

Broneeri laud ➤

 JORD

Jord avati 2016. a detsembris ja on Helsingi restoranimaastikul üsna uus. Restorani loojateks on Soome kuulus peakokk Filip Langhoff  ja tema sommeljeest  naine Linda Stenman-Langhoff. Jordi soov on pakkuda oma külastajatele nautimisväärset toitu, lummavaid linnavaateid Helsingile ja lõõgastavat atmosfääri.

Ehkki restoran Jord on mõneti ootamatu asukohaga -Kamppi ostukeskuse katusekorrusel- toimivad ülalt avanevad võrratud vaated linnale ja maitsev toit suurepäraselt käsikäes, luues unustamatu elamuse toidust ja keskkonnast.

Interjöör on meeleolukas ja samas hubane

Jordi nimi pärineb rootsi keelest, tähendades maalähedust, mis ühtlasi on ka restorani eesmärk – olla orgaaniline ja puhtaid maitseid eelistav. Kõik nende menüüs, olgu selleks jook või söök, on loodusliku päritoluga.

Ühtlasi on JORD ainus Soome restoran, kes on ära märgitud Michelini kvaliteedimärgisega Michelin bib, mis tähendab, et tegemist on kõrget kvaliteeti pakkuva söögikohaga taskukohases hinnaklassis. Suurepärane koht lõuna- ja õhtusöögiks, kus menüü pakatab värsketest Põhjamaa toorainetest ja leidlikkusest.

Fotograaf: Mikael Malmivaara

Fotograaf: Mikael Malmivaara

Asukoht: Urho Kekkosen katu 1, Helsinki (Kamppi ostukeskus)

Avatud:  E-R 11.00-21.00 / L   13.00-21.00

Broneeri laud ➤

 Kitchen & Bar by Maannos

Maannose nimi tuleneb soome keelest ja tähendab viljakat mulda, kus taimed meelsasti kasvavad. Nime valik vihjab otse ka restorani enda menüüle- palju on mõeldud menüü koostamisel looduslikkusele, taimetoidule, lihtsusele. Restorani kööki iseloomustab loomingulisus- tahe teha asju teisiti. Nii läheneb köögipersonal igale roale teisest, ootamatust vaatenurgast, et tuua külalisele lauda roog, mis maitsemeeled mänglema paneb.

Toitu pakutakse peamiselt suurtelt serveerimistaldrikutelt, et sealne ruum ja atmosfäär mõjuks veelgi sõbralikumalt ja kodusemalt. Restoran on võtnud oma südameasjaks teha asju uut moodi, mitte nii nagu tavaliselt.

Fotograaf: Mikko Uosukainen

Kitchen & Bar by Maannos on justkui uue restorani ajastu ettekuulutaja, kus toitude algupärasus, juurtele kindlaks jäämine ja lihtsus loovad uskumatult imelise harmoonia taldrikul. See on söögikoht, kus tunned, et toit on tõesti armastusega tehtud.

Asukoht: Telakkakatu 5, Helsinki

Avatud: E   11.00 – 14.00

T- N 11.00- 14.00/ 17.00- 22.00 /  R   11.00-14.00/ 17.00- 23.00  / L  14.00-23.00

Broneeri laud ➤

 

You may also like...