Baltikumi kõrgeima terassiga restoran asub Tallinnas?

thumb image

Kas teadsid, et väidetavalt asub Eestis Baltikumi kõrgeima terassiga restoran ja seda otse Tallinna südames? Jah, Radisson Blu Sky hotelli 24. korrusel tervitab juba pea 15 aastat pealinna toidukultuuri arendav pärl nimega Lounge24.

Tegu on restorani ja kokteilibaariga, mis soojade tulekuga teeb peagi lahti ka oma terassi, millelt avanev hingemattev vaade Tallinnale ei jäta ka kõige emotsioonitumat eestlast külmaks. Ning kui hakabki külm, siis on terassil soojendid, mis ka sellele probleemile sujuvalt lahenduse leiavad.

Kolm musketäri

Lounge24 eristub linna teistest restoranidest/kokteilibaaridest just oma lummava vaate poolest, mis avanev laialt tervele linnale. Eriti märkimisväärne on justkui kolme musketärina vastu vaatavad Aleksander Nevski katedraal, Niguliste kirik ja Tallinna Piiskoplik Toomkirik, mis panoraamvaates esilekerkiva kolmiku moodustavad. Panoraamilt leiab ka palju teisi Tallinna maamärke, mida oleme harjunud alt ülesse vaadates nägema. “Oma silm on kuningas.”

Kogenud kokad, fusion köök

Lounge24 on osa Radisson Blu Skyst, mille peakokaks on Irena Dmitrieva, kes on hotellis töötanud juba selle algusaegadest. Lounge24 toidumenüüd on seejuures vanemkoka Alexander Fedini vastutusalas.

Mõlemad kokad on tugeva kogemusetepagasiga oskuslikud meistrid, kelle juhtimisel võib toidukvaliteedis kindel olla.

Kui Lounge24 menüüd kirjeldada, siis võiks öelda, et tegu on fusion köögiga – kokku on segatud rahvusvahelised maitsed, kohalik tooraine ning aastatepikkune kogemus, et luua terviklikke maitseid.

Eesti raudvara

Menüüst leiab vastvalt hooajale mitmesuguseid põnevaid koosluseid. Eriline rõhk on kodumaisel toorainel. Näiteks juustudest rääkides kasutatakse vaid Eestimaist toodangut Võrumaa perefirma Kolotsi peretalust, mis Lounge24 juhataja Arle Antoni sõnul on väike, kuid rabavalt hea. Tooraine on küll kallim, kuid seejuures kvaliteetne ja kohalik.

Kuigi toidumenüüd uuenevad pidevalt, leidub ka selliseid klassikuid, mida sai restoranist tosin aastat tagasi ning saab ka nüüd. Näiteks Caersari salati retsept on püsinud muutumatuna alates algusaegadest ning ka praegu võib kohata külalisi, kes just selle toidu retrohõngulisusest oivalisusest kannustatuna teekonna Lounge24 poole ette võtavad.

50/50 toit ja jook

Toidu kõrval on võrdselt oluline ka mitmekesise joogielamuse pakkumine. Talvise hooaja lõpusirgel saab veel proovida hõõgveini (nii alkoholiga kui alkoholivaba), mida on maitsestatud Radisson Blu Sky hotelli vürtsiseguga. Lisaks lai valik kokteile, napse, kohvijooke jm.

Joogimenüüst leiab ka alajaotuse kannuga kokteile, mis on suurepärased väiksema grupiga õhtu nautimiseks (kuni 4.-5. inimesele jagamiseks). Eesti 102 sünnipäev värskelt meeles, toon eraldi välja ka põneva kokteilnapsu Estonian Hot Shot ehk Eesti Kuuma Napsu, mille koostisest leiab sinise Blue Curacao likööri, kohvi ja vahukoore, mis kõik koostoimel napsiklaasi Eesti lipuvärvidesse ehivad.

Peagi menüüs uueneva veinikaardi on kokku pannud hinnatud sommeljee, veiniekspert ja koolitaja Kristel Nõmmik.

Interjöör ja olemus

Restorani üldilme on avatud ja kerge, domineerivatele tumedatele värvidele lisavad helgust mitmed lumivalged detailid, nagu massiivsed põrandalambid ja kardinad ning loomulikult panoraamvaade laia klaasseina näol. Suviste ilmadega avatav terass lisab üldilmele veelgi enam vabadust.

Lauakate on minimalistlik ning modernne, hubasuse loomiseks on laudadel küünlad. Ruumi täiendavad arvukad rohelised taimed. Seintel ilutsevate inglimotiividega maalide autoriks on Epp Maria Kokamägi.

Esmaspäevad muusikas

Toreda traditsioonina on esmaspäeviti restoranis Esmaspäeva Jazz ja sellega seoses ka võimalus elava muusika saatel edukat nädalat alustada.

Lisainfot saab Esmaspäeva Jazzi Facebookist ning õige pea on võimalik pileteid esmaspäevasteks kontsertelamusteks ka otse läbi DinnerBookingu soetada.

Broneeri laud ➤

Aadress: Rävala puiestee 3, Tallinn

Maitseelamusteni!

You may also like...