Soovitus: 6 restorani, kus väljaspool Tallinnat einestada

thumb image
Foto: Restoran Alexander

Kui otsid nädalavahetuseks mõnusat lõõgastust väljaspool pealinna, siis siit leiad kuus restorani nii Tallinna lähiümbrusest kui ka kaugemalt, mille puhul on väljasõit kogemust väärt. Minipuhkus koos parimate kulinaarielamustega võib alata!

Kuigi Tallinnas on restode valik lai, siis mitmed väga heal tasemel söögikohad on laiali hoopis üle Eesti. Oleme välja toonud valiku restorane nii Saaremaalt, Tartust kui Tallinna lähiümbrusest, mis on autosõitu väärt!

Saaremaa Veski: Õhtusöök tuulikus

Foto: Saaremaa Veski

Saaremaa Veski, nagu nimigi vihjab, asub Saaremaal, täpsemalt Kuressaares. Restoran asub omanäolises tuulikus, mida külastavad nii lähemalt kui ka kaugemalt tulijad.

Kui varasemalt on veskit kasutatud muu hulgas panipaigana ja korterina, siis nüüd on veski juba pikka aega tegutsenud kohviku ja restoranina. Saarema Veski menüüst leiab kohalikke ja värskeid maitseid, aga ei puudu ka vanad Veski hitid nagu näiteks legendaarsed juustupallid!

Aadress: Pärna 19, Kuressaare

Restoran Alexander: Põhjala saarte maitsed

väljasõit
Foto: Restoran Alexander

Muhu saarelt leiad sa tõelise pärli – restorani Alexander, mis asub Pädaste mõisa Härrastemaja keskseimal ja auväärseimal kohal. Ajalooline 1875. aastast pärit mõis pakub tõelist idülli ning restoranis einestades saad sa nautida vaadet päikeselisele taleveaiale ning iidsetele puudele mõisapargis.

Ning menüü – see on klass omaette, mida tullakse kaema kaugemalt ja lähemalt. Restorani köögipoole eest vastutab peakokk Fahri Çetinyürek, kes oma meeskonnaga pakub uhkusega Põhjala saarte köögi maitsvaid roogasid, mis on inspireeritud Muhu ning ümberkaudsete saarte köögi tavadest.

Aadress: Pädaste mõis, Muhu

Lahepere Villa: Looduse rüpes asuv elamusresto

Foto: Lahepere Villa

Siin on üks põnev leid Kloogarannas – elamusresto Lahepere Villa. Möödunud aastal avalikkusele uksed avanud restoran pakub privaatses stiilis mitmekäigulist toiduelamust, kus köögipoolt juhib chef Silver Saa ja külalisi tervitab perenaine Helen Vihtol.

Lahepere Villa puhul on tunda, et elamusele tervikuna pööratakse palju tähelepanu ja menüüd luues vaadatakse, et kõik – maja, õhkkond, ümbrus, loodus ja toit – omavahel kokku sobiks. Muuseas, menüüd uuendatakse iga paari nädala tagant, kasutades alati hooajalisi ande, tehnikat ja värve.

Aadress: Liivaranna tee 3, 76708 Kloogaranna

Dirhami Kalakohvik: Lummava vaatega mereäärne kohvik

Foto: Dirhami Kalakohvik

Kui soovid avastada Eesti rannajoont ja kogeda imelisi merest pärit maitseid, siis võta ette teekond Dirhami Kalakohvikusse. Restoran asub Läänemaal, Noarootsis ning on meeldivaks peatuspaigaks ka saartele või Haapsalusse minejatele.

Restorani menüüst moodustavad lausa kaks kolmandikku kalaroad ning värske kala on menüüs alati olemas. Ideaalne kohvik, kus võta üks hetk, et nautida lummavat vaadet ja imelisi meresaadusi.

Aadress: Dirhami sadam, Dirhami küla, Lääne-Nigula vald

Kolm Sõsarat: Modernne Eesti taluköök

Foto: @kolmsosarat

Siin on restoran, millest on saanud üks Valgamaa tõmbenumbreid – hubane pereresto Kolm Sõsarat. Resto eesotsas toimetavad kolm õde – Triin, Kerti ja Kadri Vissel, kellest üks hoolitseb külaliste vastuvõtmise eest, teine menüü eest ja kolmas omakasvatatud tooraine ja viljade eest.

Kolmes Sõsaras saad sa nautida Kerti loodud 5- või 7-käigulist menüüd, kus olulisel kohal on Eesti taluköögi pärimus ning omakasvatatud ja kohalik tooraine. Restoraniga soovivad õed kanda edasi oma esivanemate väärtusi ja oskusi – nii toitu valmistades ja kasvatades kui ka külalisi vastu võttes. 

Aadress: Kirikumõisa tee 9, 68116 Lüllemäe

Hõlm: Üks parimaid restorane Tartus

Foto: Restoran Hõlm

Siin on resto, mida Tartusse sattudes kindlasti külastada – gurmeerestoran Hõlm. Restoran on üks linna kulinaariamaastiku lipulaevadest, mis kuulub restorane koondava gastronoomia teejuhi White Guide’i parimate restoranide hulka.

Lisaks imelisele menüüle, mis on inspreeritud Lydia Grünmann Holmi retseptikogust, pakub Hõlm elamust ka avatud köögi näol. Nii saad sa nautida põnevat vaatemängu ja võrratut kokakunsti. Õuealal ootab sind ees aga mõnus terrass, mis suviste kokteilide jaoks justkui loodud!

Aadress: Ülikooli 14, Tartu

You may also like...