Taimetoidu eri: Need restod meelitavad hõrkude taimetoitudega

thumb image
Foto: Nero

1. oktoobril tähistatakse rahvusvahelist taimetoidu päeva ja oleme selle puhul välja toonud 3 põnevat Tallinna restorani, kelle menüüst ahvatlevad taimetoiduroad leiab.

Olenemata sellest, kas loed seda artiklit 1. oktoobril ehk rahvusvahelisel taimetoidu päeval või mõnel muul päeval, on taimetoit põnev ja tihti sealjuures ka tervislikum alternatiiv liharoogadele.

Oleme välja toonud 3 Tallinna restorani, kuhu tasub taimetoitusid kindlasti proovima minna. Alustades 3-käigulisest taimetoidumenüüst ja eksootilistest maitsetest lõpetades restoraniga, kus saad nautida 24ndalt korruselt avanevat vaadet, suurepäraseid kokteile ja muidugi põnevaid taimetoite.

3-käiguline taimetoidumenüü restoranis NOK NOK

Kui oled vürtsika toidu austaja või sulle meeldivad eksootilised Aasia maitsed, siis külasta Tallinna vanalinnas asuvat restorani NOK NOK. Tegemist on Tai restoraniga, mille menüü ja atmosfäär esindavad autentset Tai kööki.

Menüüst leiad laia valiku taimetoitlastele sobilikke toite – alustades mitmetest eelroogadest nagu kevadrullid või salatid, lõpetades karride ja pearoogadega, kus olulisel kohal on vokitud köögiviljad.

NOK NOK osaleb 21. – 30. oktroobril toimuval DinnerDaysi restoranide nädalal, mille raames saad nautida 3-käigulist taimetoidumenüüd vaid 30€ eest. Pakkumine kehtib vaid pileti etteostmisel.

DinnerDaysi menüü:
– Krõbedad seened laimi kastmega
– Punane karri köögiviljade & jasmiiniriisiga
– Ananassi “carpaccio” kookosejäätisega

Hind: 30€
Aadress: Vana-Posti 7, 10146 Tallinn

3-käiguline taimetoidumenüü Neros

Sadama lähistel tegutseva restorani Nero menüüs kohtuvad maailma maitsed, mis pakuvad rohkelt avastamisrõõmu ja põnevaid maitseelamusi:

Menüü inspiratsiooniks on meie endi meeskonna puhkusereiside elamuslikumad maitsed, mida soovime nüüd ka oma külalistega jagada.

Menüüst leiab mitmeid taimetoiduroogi – kergematest ampsudest näiteks kreemja Lähis-Ida hummuse ja burrata caprese (pildil). Toekamatest roogadest on taimetoitlastele aga vürtsikas Tai punane karri aromaatse basmatiriisiga.

Nero osaleb 21. – 30. oktroobril toimuval DinnerDaysi restoranide nädalal, mille raames saad 3-käigulist taimetoidumenüüd nautida vaid 30€ eest. Pakkumine kehtib vaid pileti etteostmisel.

DinnerDaysi menüü:
– Fattoush ehk Liibanoni saiasalat
– Vürtsikas Tai punane karri köögiviljadega aromaatse basmatiriisiga
– Kiivi- või maasikasorbett

Hind: 30€
Aadress: Sadama 11a, 10111 Tallinn

Õhtusöök 24ndal korrusel restoranis ISSEI

Sel suvel avas Tallinnas uksed restoran ISSEI, mis oma imeliste vaadete ja omapärase köögistiiliga pakub garanteeritult meeldejäävat elamust.

ISSEI pakub Nikkei kööki ehk Jaapani-Peruu köögi maitseid, mis kombineerib Jaapani traditsioonid ja Peruu tooraine. Ning kuigi tavapäraselt on Nikkei köögi menüüs olulisel kohal mereanniroad, siis saavad ka taimetoitlased väga hästi maitserännakule minna.

Kergematest ampsudest tasub proovida tacosid röstitud shiitake seente ja guacamolega või hoopis pataconeseid ehk kahekordselt frititud jahubanaani krõpse. Lisaks leiab menüüst kinoa salati mango ja ponzu kastmega, grillroogade alt aga hispi kapsa kõrvetatud baklažaaniga. Õhtusöök imelise vaate, suurepäraste maitsete ja värskendavate kokteilidega on garanteeritud!

Aadress: Rävala pst. 3, 10143 Tallinn

You may also like...