Soovitus: 3 Tallinna restorani, kus pakutakse mahlast ja krõbedat jõuluparti

thumb image
Foto: SMAK

Jõuluroog, mis seaprae kõrval aina populaarsust kogub, on muidugi part. Siit leiad kolm soovitust, kuhu tasub detsembris mahlast ja krõbedat jõuluparti otsima minna.

Tähista jõuluaega hõrkude roogade seltsis. Meie soovitame proovida näiteks parti, mida aina enam restoranide menüüdes talveajal kohtab. Tihtipeale on parti raske valmistada nii, et liiga kuiv ei jääks, ent siin on sulle väike vihje, kuhu tasub maitseterohket parti sööma minna.

Moos resto erimenüü staariks on Pardi Duett

Foto: Moos resto Pardi Duett

Moos resto on mõnus ja hubane pereresto Mustamäel, mis sobib nii kergeks lõunaks kui ka maitsemeeli paitavaks õhtusöögiks.

Menüüst leiab põneva nimega roa Pardi Duett, mis nagu nimigi vihjab, koosneb kahest parti sisaldavast komponendist – pardifilee ja pardi confit. Lisandiks veel bataadikreem, peedi-porto kaste ja jõuluajale kohustuslikud jõhvikad. Mõnus maitseelamus!

Detsembris on Pardi Duett staariks ka Moosi kolmekäigulises erimenüüs, kust leiad lisaks veel hõrgu eelroa ja desserdi. Pakkumine tuleb eelnevalt ette broneerida, et seejärel restorani nautima minna.

Hind: 3-käiguline erimenüü 30€

Aadress: Kadaka tee 133, 12915 Tallinn

Hügge skandinaaviapärane part

Foto: Hügge pardifilee

Hubase atmosfääriga Hügge toob meieni maitsed, mis on inspireeritud nii Skandinaavia kui ka kaugematest köökidest. Hügges pakutav part on justkui põhjamaine/eesti klassika – lisaks pardifileele leiad taldrikult glasuuritud kõrvitsa, mee, jõhvikad ja salvei. Lisandiks veel pastinaagipüree ja pardiliha kaste ning ongi maitseelamus garanteeritud!

Ka Hügges saab detsembris osa põnevatest eripakkumistest – tasub proovida Hügge 3-käigulist erimenüüd, mis viib sind maitserännakule Skandinaaviasse!

Hind: 3-käiguline erimenüü 30€ 

Aadress: Ussimäe tee 12/1, 13816 Tallinn

SMAKi karakteriga maitsed

Foto: SMAKi jõuluroog

Tallinna sadama lähedal tegutsev SMAK resto pakub ainulaadseid maitseelamusi, mille on kokku pannud andekas kokk Dmitri Rooz.

Menüüst soovitame proovida näiteks tüümiani pardifileed, mille lisandid on segu uudsest ja traditsioonilisest – kartuli-trühvli tart, beluga läätsed, jõuluhõnguline pohla kompott ja gorgonzola kaste. Roog on kaunilt serveeritud, nii et lisaks maitsemeelte hellitamisele puhkavad ka silmad!

Jõulukuul on pardifilee muidugi ka osa SMAKi kolmekäigulisest erimenüüst. Pakkumine tuleb eelnevalt ette broneerida, et seejärel restorani nautima minna.

Hind: 3-käiguline erimenüü 32€

Aadress: Lootsi 10-3, 10151 Tallinn

You may also like...