Soovitus: 3 restorani, kus kalaroad ja mereannid on au sees!

thumb image
Foto: Ocean 11

Kostita end mahlakate, tervislike ja värskete mereanniroogadega! Siin on sulle 3 restorani, kes pakuvad maitseküllast valikut meresaadustest.

Kalaroad on eestlaste toidulaual olnud alati põhjusega – mereandidest tehtud toidud pakatavad vitamiinidest ja headusest, pakkudes mõnusat ja tervislikku kõhutäidet. Kolm restorani, mis oleme välja toonud, on igaüks pisut erineva suunitlusega – kes pakub kohalikke, kes eksootilisemaid maitseid.

Ocean 11: Imelise vaatega mereannirestoran

Ocean 11 on võrratu merevaatega restoran, mis asub Tallinna Sadama kruiisiterminalis – ühel pool meri ja teisel pool sadam. Restoran avas uksed kaks aastat tagasi ning on kujunenud mereannifännide suureks lemmikuks.

Menüüs on esikohal kala- ja mereanniroad – alati värsked ja elamust pakkuvad. Kindlasti soovitame proovida jagamiseks mõeldud rikkalikku mereannivaagnat, mis pakub läbilõiget Ocean 11 menüüst. Loomulikult on menüüs olemas ka austrid, hiidkrevetid, tuunikala tartar, sinikarbid ja teised mereannirestole kohased road.

Võrratuid leide pakub ka Ocean 11 joogikaart, kus avaneb rikkalik valik kvaliteetveinidest nii klaasi kui pudeliga. Lisaks kümned erinevad värskendavad kokteilid ja mokteilid.

Aadress: Logi tn 4/2, 10111 Tallinn

Vinoteek Prelude: Saaremaal ootab sind ees põnev veinivalik ja hõrgud mereannid

Foto: Vinoteek Prelude

Hubase atmosfääriga veinirestoran Kuressaare kesklinnas kutsub osa saama oma põnevast veinivalikust ja ehedast saaremaise toidu kooslusest. Restoran on populaarne nii kohalike kui ka turistide seas. Toidud on loodud värskest, hooajalisest ja kohalikust toorainest. 

Menüüs on läbilõige parimast kohalikust kalast – siig, angerjas, ahven, lest, kilu ja palju muud. Samuti on menüüs head-paremat ka lihasõpradele, näiteks punahirv, mahetall või hoopis toskaanapärane metssiga.

Foto: Vinoteek Prelude

Lisaks kohalikule toidule on menüüs ka austrid koos sinna juurde sobiva veiniga. Tasub mainida, et tegelikult on kõikidel roogadel menüüs olemas oma veinisoovitus, seega ei pea pead vaevama õige veinivaliku üle. 

Külastajate hinnangust kajastub rahulolu ning kiidetakse atmosfääri, teenindust ning muidugi ka toitu!

Tõeline pärl Kuressaares! Hubane vinoteek äärmiselt professionaalse teeninduse ning ülimatsvate roogade ja muidugi veinidega. Juba soovitasin sõpradele ning kavatsen ise peagi jälle külastada. Broneering rangelt soovituslik kuna koht on üsna tilluke ning mõistagi populaarne.

Hinnanud Merike, 2. august 2023

Aadress: Lossi 4, 93 816 Kuressaare

Dirhami Kalakohvikus on laud kalaroogadest lookas

Dirhami Kalakohvik asub Läänemaal, Noarootsis, Tallinnast pooleteist tunni autosõidu kaugusel. Mereäärsel kohvikul on avamisest peale olnud erinevaid nimesid, muuhulgas Dirhami Suvekohvik, Rannakohvik, Sadamakohvik ja ka Maailmalõpukohvik. Viimane just seetõttu, et Dirhami sadamast vaade merele tekitab tunde, et oledki jõudnud maailmalõppu. 

Dirhami kohviku menüüst moodustavad kaks kolmandikku just kalatooted, sest mereäärse asukoha tõttu on värske kala alati saadaval. Kala on menüüs vahelduv, sest oleneb, mida meri parasjagu pakub.

Lisaks kohalikule kalale on olulisel kohal ka teiste kodumaiste toorainete kasutamine, seda peamiselt Läänemaa metsadest, taludest ja farmidest. 

Foto: Dirhami Kalakohvik

Kalakohvik on ideaalne peatuspaik nendele, kes soovivad nautida merd ja mereäärset idülli ning saada sealjuures osa ka parimatest maitsetest. Kel on soov pikem nädalalõpp nende pool veeta, saab ööbida Dirhami külalistemajas, mis asub kohvikust mõnekümne meetri kaugusel – mereäärne nädalalõpu idüll!

Aadress: Dirhami Sadam, Dirhami küla, 91214 Lääne-Nigula vald

You may also like...