Veeda pühadehõnguline õhtu vanalinnas: Siin on 5 põnevat ideed

thumb image
Foto: Shutterstock

Tallinna vanalinn on detsembris eriti maagiline ja meelitab uudistama nii kohalikke kui välismaalasi. Siit leiad vahvad ideed, mida vanalinnas ette võtta, et saaksid veeta õhtu täis erilisi hetki, elamusi ja maitseid.

Tallinna vanalinnast on lume saabudes saanud kaunis jõulumaa – jõulutuledes tänavad meelitavad jalutama, õdusad kohvikud ja restoranid kutsuvad nautima ja muidugi tasub minna kaema linna kauneimat jõulupuud. Vaata siit, kuidas õhtu vanalinnas meeldejäävalt sisustada!

Alusta Jõuluturu külastamisega Raekoja platsil

Kui on üks kohustuslik sihkoht, mida detsembris külastada, siis selleks on Tallinna Jõuluturg. Jõuluturu keskel särab linna kauneim kuusk, mille ümber on koondunud jõulutuledes müügikioskid. Paar aastat tagasi Euroopa kauneimaks tituleeritud Tallinna Jõuluturg pakub laia valikut sööke-jooke ja jõulukaupa.

Maiusta jõulupiparkookidega ja soojenda end kuuma joogiga – Jõuluturult leiad suurepärase valiku glögisid, teiste seas näiteks glögi punase apelsini ja tšilliga või metsmustika-mustsõstraglögi. Kohal on ka jõuluvana, kes oma majakesse tublisid salmilugejaid ootab.

Järgmiseks mine uisutama Vanalinna Uisuparki

Üks populaarsemaid tegevusi talvises vanalinnas on uisutamine – Tallinna vanalinna südames avatud uisupark meelitab kaunite vaadete, hubase valgustuse ja meeleolu loova muusikaga. Kohe uisuplatsi kõrvalt leiad aga sooja kohviku, kus vahepeal istudes ennast üles sulatada.

Uisuplatsile on oodatud liuglema nii lapsed kui täiskasvanud ning park on avatud märtsi lõpuni. Piletite kohta leiad info Uisupargi lehelt.

Saa osa suurepärastest maitsetest vanalinna restodes

Tallinna vanalinn on koduks kümnetele suurepärastele ja rahvusvaheliselt tunnustatud restodele, kuhu peale jalutuskäiku lumises vanalinnas eriti mõnus suunduda on. Oleme välja toonud 3 neist, mis tihti ka DinnerBookingu külastajate TOP 10 edetabelis figureerivad.

Tchaikovsky – Elegantne restoran toidunautlejale

Vaid mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel Raekoja platsist asuva restoran Tchaikovsky õhkkonda kirjeldab ajatu elegantsus. Parimaid maitseelamusi Vene köögi sümfooniast pakkuv Tchaikovsky on saanud toidunautlejate vaieldamatuks meelispaigaks just oma maitseterikkuse ning ideaalselt kokku sobitatud veinivaliku poolest. 

18. sajandi lõpus saabusid Prantsuse parimad kokad Venemaale. Tulemuseks oli seninägematu kooslus Prantsuse ja Vene köögist. Meie kireks on taaselustada need meistrite käe all valminud retseptid ja täiendada neid meie endi kogemuste ja visiooniga.

Restoran Tchaikovsky

Aadress: Vene 9, 10123 Tallinn

Farm – Tutvu moodsate Eesti maitsetega Farmis

Restoran Farm on Tallinna vanalinna südames asuv kaasaegse Eesti köögi restoran, kus maitskooslused on omanäolised ja põnevad. Menüüst leiad sellised maitserikkad road nagu tursamaksavaht forellimarja ja vutimunaga, lõhetartar värskete õuntega või näiteks grillitud tallefilee juurselleri kreemi, röstitud kollase peedi ja rohelise pipra-konjaki kastmega.

Õhtusöögile pane punkt aga mõne eestimaise magustoiduga – näiteks rukkijäätise (pildil) või eestlaste klassikaga – leivasupiga!

Aadress: Müürivahe Tänav 27b, 10140 Tallinn

Nautilus – Saa osa rikkalikust mereanniõhtusöögist

The Nautiluse puhul on tegemist tõeliselt põneva leiu ja pärliga otse vanalinna südames, kõigest lühikese jalutuskäigu kaugusel Raekoja platsist. Mereannirestoran Nautilusest on saanud populaarne paik, kus kohalikud ja ka turistis maitsvaid austreid, veini või šampanjat naudivad.

Suurepärane koht mereannirikaste roogade armastajale mõistlike hindade eest! Ka restorani interjöör mõjub silmatorkavalt stiilselt – Briti restoranide disainist inspireeritud külluslik elegants avaldub igas detailis.

Aadress: Pikk 36, 10133 Tallinn

You may also like...