Uue Jaapani restorani OZO avapidu

thumb image

OZO nagu ozone layer (ingl k. osoonikiht) on uus trendikas Jaapani restoran Tallinna vanalinnas. Omanikel on varasem kogemus baaride, ööklubide ning kiirtoidukohtadega, kuid armastus toidu vastu “sundis” nüüd oma restorani avama. Omanike sõnul oli Tallinna restoranimaastikul midagi puudu, mis nüüd on lõpuks olemas.

Interjöör

Restorani sisse astudes hakkab kohe silma suur roheline sein. Seinale on koondatud üle 200 elustaime, mida kastab automaatsüsteem. Taimesein puhastab restoranis õhku ja pakub ka silmailu. Ka mujal võib kohata taimeelemente – nt sammal kaunistamas restorani baariletti. Restoranis on mitmes kohas ka taaskasutatud tooteid, nt lauad on valmistatud taaskasutatavast puidust ning ka töötajate riided on valmistatud 100% taaskasutatud materjalidest. Tualettruumid torkavad silma omapärase disainiga – lampideks on torud ning kraanikausiks on plekk-kauss.

taimesein

Toit

Ka toiduained on restoranis hoolikalt valitud – kasutatakse ökoliha ja võimalusel ka ökokala. OZO peakokk Nadim Nasser on pärit Soomest. Nadim pidas varem Soomes oma väikest sushi-baari, mis ajalehe Helsingin Sanomat’i hinnangul oli Helsingi parim sushi-koht. Ka teised OZO kokad on varasemalt kõrgelt tunnustatud restoranides töötanud.

Toidu osas ei piirduta vaid sushi‘ga. Menüüst võib leida Jaapani toite igale maitsele. Silma hakkavad näiteks grillitud kana yakitori, lõhe carpaccio ning veiseliha tataki. Sushi‘t saab valida vastavalt sushi-koka soovitusele. Komplektid sisaldavad nii rulle kui ka nigiri‘sid, et õige Jaapani maitseelamus anda. Soovija saab ka hõrgutavaid sashimi‘sid proovida.

Magusaarmastaja saab samuti oma osa – valikus on isetehtud jäätis ning päevamagustoit. Lisaks on võimalik tellida ka degustatsioonimenüü kahele. See sisaldab viit erinevat maitseelamust ning klaasi sobitatud majaveini. Esmaspäevast reedeni kell 12-15 on saadaval ka lõunamenüü.

ozo

Suur avapidu

Ametlik avamispidu toimub reedel, 17. juunil. Mõnusat atmosfääri aitab luua DJ Quest ning promotüdrukud üllatavad pidupäeva puhul külastajaid ka vahuveiniga. Lisaks valmistavad sushi-kokad külastajatele mitmeid erinevaid sushi‘sid maitsmiseks. “Tahame, et inimesed saavad osa OZO erilistest maitsetest ning mõnusalt hubasest atmosfäärist!”

Restoran OZO
Vana-Viru 13
Tallinn, Estonia

Broneeri kohad OZO-s ➤

 

You may also like...