5 suvist magustoidutaldrikut Eesti restoranidest

thumb image

Suvi on selleks, et seda nautida. Ning, mis teeks tuju rõõmsamaks, kui magus amps suussulavaid maitseid, et unustada möödunud ja tulevased vihmased ilmad, et nautida hetke ning hellitada iseennast.

Vaatasime Eesti restoranimaastikul ringi ning valisime välja 5 põnevat magustoitu, mida suvel järele proovida tasuks. Kas sulle tiramiisu maitseb, millal proovisid viimati mannavahtu või värskeid sõrnikuid? Ning mustsõstralehe jäätisest oled üldse kuulnud? Kui mitte, siis tasub edasi lugeda.

Kohupiima sõrnikud vaniljekastmes

Vene maitseid koduses võtmes serveeriv restoran Moon on hubane. Vaata kasvõi seda hõrgutavat magustoitu. Sõrnikud on venepärased kohupiimakotletid ehk paksud pannkoogikesed. Tegus köögipere on need vaniljekastmesse ujuma asetanud, lisaks värsked maasikad, rabarber ja muud isuäratavat (6.-).

“Nagu vanaema juures🥞🍓😋, eks?” muigavad nad ise kelmikalt.

Moon broneeringud ➤

Aadress: Võrgu 3, Tallinn.

Mustika-aroonia kompott jäätisega

Tartu kvaliteetrestoranis Hõlm on sooja aja rõõmuks avatud suveterass, mis kergema söögivalikuga janu kustutamise kõrval ka midagi näksimiseks pakub. Terass on lõuna ajal avatud E-R 12-16 ja L 12-15. Menüüst leiab veini kõrvale jagamiseks loodud juustude valiku, lastele pakutakse klassikalist maitseelamust vorstikeste ja friikate näol.

Magusatest roogadest saab tellida näiteks mustika-aroonia kompotti koos mustsõstralehe jäätisega. Kaunistuseks vahvli-laastud ja natuke värsket. Ja nüüd võib-olla mõtled, et miks see jäätis nii valge on, kui seal mustsõstralehed sees peaks olema, aga võta näpust, maitses on mustsõrstrane värskus täiesti olemas. Täpsemat infot valmistusviisi kohta küsi julgelt juba kohapealt.

Magusa armastajaid tervitatakse lisaks ka maasikasalatiga, serveerituna koos kamabešee ja vaniljekastmega. Mõlemad magustoidud ei kõla just pahasti.

Õhtul on saadaval a la carte menüü, mida samuti suveterassil nautida on võimalik. Menüüst leiab 3 järgnevat magustoitu: Rabarber, toomingas ja vahvel (7.-), Murakas, angervaks ja kohupiimapontšikud (7.-) ja Šokolaad, mustikas ja kama (7.-).

Hõlm broneeringud ➤

Aadress: Ülikooli 14, Tartu.

Mustsõstra mannavaht mündipiimaga

Tallinna südalinnas teelisi kostitavas Pegasus restoranis on võimalik proovida midagi tõeliselt retrohõngulist, samas on magustoit stiilipuhas ning oleme ausad, suvises mõttes ka üsna toitev.

Tegu on klientide lemmiku – mustsõstra-mannavahuga, mida serveeritakse mündipiima, marineeritud metsmustikate ja kardemoni-mündibeseega (5.40.-).

Egas muud, kui et magustoitu luristama. Muideks, näiteks Jaapanis ja Tais peetakse luristamist auväärseks tegevuseks, millega toidu võrratut maitset kiita. Seejuures tuleb aga tõdeda, et Eesti kultuuriruum sama väärtust ei jaga. Seega soovitame luristamise jätta kus see ja teine, kuid siiski südamest magustoitu nautida.

Pegasus broneeringud ➤

Aadress: Harju 1, Tallinn.

Rabasberi maius

15-21 juuli Rotermanni kvartalis 1. aasta juubelit tähistav Nomad Resto on sel suvel menüüsse lisanud hõrgutise nimega Rabasberi maius (7.-). Aga rabarber on ju hapu?

Jah, eks ta ole, aga see magustoit kannab õiglaselt nime ‘maius’. Lisaks rabarberile on roa koostises creme brülee jäätis, gin & tooniku kile ning mõnusalt marjane kaste, mis äärmiselt peenetundelise serveerimise peale, loodetavasti ka kõige pessimistlikuma südame enda poole võidab. 

Alanud sünnipäevanädala raames on võimalus saada osa nende eripakkumisest, mille raames saab klient menüüst ise vabalt 2- või 3- käigulise õhtusöögi valida.

Nomad broneeringud ➤

Aadress: Roseni 9, Tallinn.

Tiramisu või tiramiiiiiiiisu?

Pealinna restoran Konrad keskendub Euroopa maitsete propageerimisele, väärtustatakse lihtsust ning selgeid maitseid. Menüüst leiab elegantselt serveeritud Konradi Tiramisu (7.-). Rohke kakaoteki alt avanev maitsetemaailm, toob Itaalia köögile au ning paneb suu vett jooksma juba pilti vaadates.

Konrad broneeringud ➤

Aadress: Vabaduse väljak 3, Tallinn.

Maitseelamusteni!

You may also like...