TOP 10: poolaasta parimad restoranid

thumb image

Käes on südasuvi ning seega ka hea aeg vahekokkuvõtete tegemiseks. Möödunud on juba üle poole käesolevast aastast 2019. See on pikk aeg, mille jooksul on Eesti erinevaid restorane külastanud kümneid, kui mitte sadu tuhandeid inimesi. DinnerBookingu TOP 10 põhineb reaalselt restoranides einestanud inimeste kogemustel.

Arvesse oleme võtnud üle 4000 reaalse külastaja arvamuse ning pannud selle põhjal kokku skoori, mis kuuepallisüsteemis võtab arvesse toidu kvaliteeti, teenindust, õhkkonda, üldist toiduelamust ning hinna-kvaliteedi suhet. Tulemused põhinevad terve poolaasta – jaanuar kuni juuni 2019 – kogutud andmetel.

Kas ka sinu lemmikrestoran on nimekirjas?

Esikümnesse pääsesid kõik restoranid, kelle skoor ületas 5.50 punkti piiri. Valdavalt on tegu pealinna restoranidega, kuid on ka erandeid. Aulisele 8. kohale on jõudnud Tartu uhkus – restoran Hõlm, mis kõrgetasemelist toidukunsti, hinnatud peakoka Lauri Ülenurme juhtimisel, pakub.

Läänemaal Lääne-Nigula vallas tegutsev Dirhami kalakohvik on suutnud aga midagi eriti märkimisväärset. Olles väike kalasadamakohvik, on just see restoran oma vahetu, värskele toorainele rõhuva ning ausa köögiga ära teeninud meie pingereas auhinnalise 3. koha. Kes on aga teine ning milline restoran tipneb kõrgeima skooriga Top 10 edetabelis?

10. Pegasus

Tallinn (skoor: 5.50)

foto / Lauri Laan

Broneeri laud ➤

Aadress: Harju 1, Tallinn.

9. ORE

Tallinn (skoor: 5.50)

foto / Lauri Laan

Broneeri laud ➤

Aadress: Olevimägi 9, Tallinn.

8. Hõlm

Tartu (skoor: 5.55)

foto / Hõlm

Broneeri laud ➤

Aadress: Ülikooli 14, Tartu.

7. Kolm Sibulat

Tallinn (skoor: 5.56)

foto / Kolm Sibulat

Broneeri laud ➤

Aadress: Telliskivi 2, Tallinn.

6. KOMA

Tallinn (skoor: 5.56)

foto / KOMA

Broneeri laud ➤

Aadress: Telliskivi 1, Tallinn.

5. Tchaikovsky

Tallinn (skoor: 5.66)

foto / Lauri Laan

Broneeri laud ➤

Aadress: Vene 9, Tallinn.

4. Art Priori

Tallinn (skoor: 5.68)

foto / Art

Broneeri laud ➤

Aadress: Olevimägi 7, Tallinn.

3. Dirhami Kalakohvik

Lääne- Nigula vald (skoor: 5.71)

foto / Carlos Lopes

Broneeri laud ➤

Aadress: Dirhami küla, Lääne-Ligula vald.

2. NOA Chef’s Hall

Tallinn (skoor: 5.73)

Põhjamaade ühe kõige prominentsema toidujuhi White Guide Baltikumi 2018. aasta parimaks restoraniks valitud Noa Chef’s Hall ehk NCH on vaieldamatult kokakunsti üks kõrgnäiteid.

Tõnis Siiguri juhitava restorani peakokk Orm Oja avab oma toidukunsti filosoofiat, öeldes:

Ideed ning inspiratsioon sünnivad jooksvalt koostööst – piisab, kui panna hulk ägedaid, mõtetest pakatavaid inimesi ühe eesmärgi nimel tööle ja nõnda see maagia juhtuma hakkabki. 

Ning maagiliselt maitsev Noa Chef’s Hall’is einestamine kindasti ka on, seda näitavad arvukad ning järjepidevalt kõrged hinnangud nii ekspertidelt, kui ka tavakülastajatelt.

foto / NCH

NCH’i toiduelamustest laiema pildi saamiseks loe lisaks artiklit Mitmekäiguliste menüüde maitserännak, kus Noa Chef’s Hall’i olemust pikemalt avame.

Broneeri laud ➤

Aadress: Ranna tee 3, Tallinn.

1. 180° by Matthias Diether

Tallinn (skoor: 5.75)

foto / Lauri Laan

Tuleb au anda peakokale, kes tühju sõnu ei loobi ning oma visiooni, raugematu tarmukusega, pidevalt uutesse kõrgustesse arendab. Palju õnne tervele 180° tiimile DinnerBookingu külastajate südamete võitmise eest.

Jõudsalt arenevas Noblessneri piirkonnas aastal 2018 augustis uksed avanud restorani juhi Matthiasega juttu tehes, teadis ta juba siis, milliseid eesmärke oma köögile seadma peab:

“Me tahame ka siin saavutada tipp-tulemust … Soovime olla parim restoran Eestis.  Seada uusi standardeid lootuses, et mõne aasta jooksul saab sellest parim koht, kus olla.”

foto / Lauri Laan

Tõsi ta on, omades visiooni on kõik võimalik. Kliendi rahulolule rõhuv ning detailideni läbimõeldud atmosfääri, toidu ja teeninduse sümbioos on kandnud vilja. Loorberitele puhkama ei jääda ning DinnerBookingu külastajate TOP 10 esikoht on justnimelt heaks orientiiriks, et praegust suunda jõudsalt edasi kanda ja arendada.

Restorani menüü on keskendunud degustatsioonielamuste pakkumisele. Neli korda aastas muutuva menüü suvenoppeid kirjeldavad märksõnad on ‘kerge’, ‘värske’ ja ‘maitsev’. Võimalik on proovida degustatsiooni ka taimetoidumenüüna.

Elamuse kogemiseks jääb aga sõnadest puudu. Niisiis tuleb soovi korral ise teekond toidumaailma meistrite juurde ette võtta.

Broneeri laud ➤

Aadress: Staapli 4, Tallinn.

Usaldusväärsed tulemused

Peale igat DinnerBooking süsteemi kaudu tehtud reserveeringut saab kasutaja hinnata restorani, selle teenindust, toidu hinna ja kvaliteedi suhet ning atmosfääri. Nende andmete põhjal koostame ülevaate kõrgeimalt hinnatud restoranidest, mis põhineb reaalselt restoranis einestanud inimeste kollektiivsele arvamusele.


Loe ja võrdle artikliga: Top 10: Külastajate lemmikud aastal 2018.

Maitseelamusteni!

You may also like...