3 restorani, mida “MasterChefi” võitja sel aastal külastada soovib

thumb image
Foto: MasterChef Eesti

Eestis on palju põnevaid ja erilisi restorane. Uurisime “MasterChef Eesti” võitjalt Jana Guzanovalt, milliseid Eesti restorane ta seni (või ammu) külastanud ei ole, ent kindlasti külastada sooviks.

Ülemaailmselt tuntud kokandussaade jõudis eelmisel aastal lõpuks ka Eestisse. “MasterChef Eesti” esimese tiitli võitis hobikokk Jana Guzanova, kelle kaunid maitsemeeli hellitavad road avaldasid muljet nii kohtunikele kui ka läbi telepildi kaasaelajatele.

Toidusõbrana on Jana külastanud palju põnevaid restorane, nii Eestis kui välismaal ringi reisides. Uurisime aga Janalt, milliseid Eesti restorane ta seni külastanud ei ole, aga kindlasti sooviks külastada:

“Ei teagi, kas põhjuseks on olnud pikk talv, mil ajal pole suuremat tahtmist Tallinnast väljasõite teha ning uusi kohti uudistama minna, kuid esiti jäävad DinnerBookingu restoranide listist silma kaks paika, mis asuvad väljaspool Tallinnat,” ütleb Jana.

Loe lähemalt, millised põnevad restoranid Janale silma jäid!

Kolm Sõsarat – Modernne Eesti taluköök Valgamaal

Koheselt kõnetab mind restoran nimega Kolm Sõsarat – kolme naise teekond, kes viisid oma unistuse täide ning avasid oma restorani Valgamaal, Lüllemäe külas. Selline hingestatud kodurestorani kontseptsioon, mis mingil määral ütleb lahti klassikalisest restorani pidamisest, tekitab paratamatult tahte autosse istuda ning Valgamaale sõita. Kohalik tooraine, toidud, mis räägivad ühe perekonna lugu põlvest põlve, kolme sõsara pühendumus – see kõik kutsub mind vägagi külla. Kohe, kui ilmad veidi soojemaks lähevad.

Jana Guzanova

Kolm Sõsarat on hubane restoran Valgamaal maalilise Karula rahvuspargi külje all Lüllemäe külas. Talveperioodil on restoran avatud vaid eriõhtusöökideks, suve saabudes avatakse taas kalender tavabroneeringutele. Restoranis a la carte menüüd ei pakuta, selle asemel on hooajaline ja mitmekäiguline degustatsioonimenüü.

Aadress: Kirikumõisa tee 9, 68116 Lüllemäe

Lahepere Villa – Elamusresto Kloogarannas

Järgmisena jääb silma Lahepere Villa – järjekordselt on tegu Tallinnast väljasõidu kaugusel oleva pererestoraniga Kloogarannas. Menüü on lühike ja konkreetne. Kõnetab ka see, et tihtipeale korraldatakse õhtuid ka külaliskokkadega. Meeldib mõte sellest, et köök ja külalised ei ole eraldatud, vaid koos luuakse elamusõhtu ning toidutegemine toimub külaliste silme all. Selline sünergeetilise miljöö kõnetab tugevalt.

Jana Guzanova

Pererestos Lahepere Villa tegutsevad jõudumööda kõik pereliikmed. Peakokk Silver Saa juhtimisel pakutakse restoranis mitmekäigulist erimenüüd, mida iga paari nädala tagant uuendatakse. Loe ka intervjuud Lahepere Villaga.

Aadress: Liivaranna tee 3, 76708 Kloogaranna

NOA Chef’s Hall – Michelini tärniga restoran

DinnerBookingu listi läbi käies jäi tegelikult esimesena silma NOA Chef’s Hall, mis tekitas tugeva äratundmisrõõmu. Kirjutades praegu seda, vaatab mulle raamaturiiuli vahelt vastu NOA Chef’s Hall’i menüü, mida külastasin 17.10.2018. Tookord neil Michelini tärni veel ei olnud, kuid minu jaoks ületas juba tolleagne elamus hiljutise kahe tärni restorani külastuse. Menüü ülesehitus oma intermezzode ja kulminatsiooniga ning muidugi ka visuaal – see kõik viis selle oktoobrikuu külastuse minu jaoks top 3 restoranikogemuste hulka. Kavas on sellel aastal NOA Chef’s Hall’i uuesti külastada, et näha, millised muutused on toimunud viimase 5 aastaga.

Jana Guzanova

NOA Chef’s Hall on Eesti esimene Michelini tärniga restoran. Restoranis avaneb suurepärane vaade Tallinna siluetile, mida kevade ja suve lähenedes saab nautida aina kauem. Lummav vaade, suurepärased toidud, hoolikalt sobitatud veinivalik, andekad kokad, tasemel teenindus – see on kombinatsioon, mis tagab kõikehaarava ja unustamatu elamuse.

Aadress: Ranna tee 3, 12112 Tallinn

Jana – Eesti esimene “MasterChefi” võitja

“MasterChef Eesti” saate võitnud Janale on kokandus ja söögitegemine alati olnud suureks huviks, ent kokana töötanud ei ole naine kunagi. Uurisime Janalt, millised plaanid on naisel tulevikuks. Ning toidusõpradel võib põhjust olla rõõmustamiseks:

“Tulevikuplaanid on mul sellised, et tasa ja targu. Küll aga käivad mul iganädalaselt köögis endiselt erinevad katsetused ning tulemas on ka erinevaid pop-up õhtusööke. Üks hetk loodan aga siiski jõuda nii kaugele, et saaksin avada oma koha, kus saan julgelt oma visiooni implementeerida.”

Hoia end Jana tegemistega kursis Instagramis.

Meie soovime Janale edu ja loodame juba õige pea restos kohtuda!

You may also like...