Kloogaranna kaunis looduses asuv elamusresto on väljasõitu väärt!

thumb image
Foto: Lahepere Villa

Lahepere Villa näol on tegemist uudse kontseptsiooniga Eesti restoranimaastikul – iga külaline tunneb ennast nagu kodus, samas ka restos. Uurisime elamusresto eestvedajatelt restorani kohta lähemalt.

Tallinnast 40 minuti kaugusel Kloogarannas, Lahepere lahe ääres tegutseb Lahepere Villa, mis avas uksed alles sellel kevadel. Restorani eesotsast leiab perenaise Helen Vihtoli, kes on pikalt töötanud koos Eesti parimate peakokkadega ning chefi Silver Saa, kelle nimi on Eesti restoranimaastikul juba tuntud.

Mitu aastat tiksunud unistus sai teoks

Foto: restorani erakogu

Lahepere Villa eristub teistest restodest eelkõige oma kontseptsiooni poolest – koduses õhkkonnas tegutsev restoran tekitab tunde, justkui oled sõbrale külla läinud. Kodusele restoranile omaselt on menüü ette planeeritud ja fikseeritud. Lisaks mitmekäigulisele menüüle korraldatakse aegajalt tuntud kokkade osalusel ka eriõhtusööke, kus külaliskokad oma käekirja tutvustavad.

“Soov sellist paika luua on peas olnud juba üsna pikka aega. Aga nagu unistustega ikka, neid ei saa sundida. Iga asi õigel ajal ja kohas ja kui ma kaasaga 5 aastat tagasi seda Kloogaranna krunti nägin, siis teadsime kohe, et just nüüd saab seda unistust hakata ellu viima,” kirjeldab perenaine Helen restorani tekkelugu.

Maatükk tuli koos maja projektiga ning Heleni peas hakkaski film jooksma elamusrestost, mis ühtviisi oleks hubane ja kodune, samas pakuks külalistele parimat toitu. “Loome kohta, kus ise tahaks käia, inspiratsiooniks Itaalia pererestod, kus kogu familia on hooga töös õhtuti,” ütleb Helen.

Ning pereresto on Lahepere Villa tõesti – Helen ja ta tütar teenindavad, poeg on nõudepesuosakonna juhataja ja Heleni kaasa tegeleb jooksvalt kõikide haldusküsimustega.

Fikseeritud menüü on eelkõige üks osa elamusest

Foto: restorani erakodu (autor: Madis Veltman)

Lahepere Villa laadseid restorane on Eestis vähe ja privaatrestod on samuti pigem uus trend. Ka menüüd muudetakse tavarestoraniga võrreldes tihedamini, iga paari nädala tagant. Elamusele tervikuna pööratakse palju tähelepanu ja menüüd luues vaadatakse, et kõik – maja, õhkkond, ümbrus, loodus ja toit – omavahel kokku sobiks.

Arvesse võetakse ka ilma: “Kasutame menüüs hooajalisi ande, tehnikaid ja värve, mida üritame sättida vastavalt ilmale. Leian, et niimoodi menüüle lähenedes annab see elamusele kui tervikule juurde,” kirjeldab Silver menüü planeerimist.

Villat saad broneerida ka privaatürituseks

Foto: restorani erakogu

Lahepere Villa uksed on avatud kõigile, kes peavad lugu heast toidust ning tulla võib kasvõi üksi. Elutoas on 3 lauda, nendest üks on peakoka laud, kuhu paigutatakse pisemad seltskonnad kokku istuma.

Privaatselt saab villat broneerida alates 15 inimesest. Heleni sõnul ongi hetkel pool ajast perekondlike ja tööalaste sündmuste tähistamise päralt, teine pool ajast on aga avatud imelisteks õhtusöökideks.

Aadress: Liivaranna tee 3, 76708 Kloogaranna

You may also like...