KOMA Õllerestoran + Pühaste Pruulikoda = KOMA Pühaste Õlleresto

thumb image

On ilus keskpäevaeelne hommik. Linnud siristavad ja teevad taevakaare all trikke. Autod vurad linna ja linnast välja ning inimesed alles haigutavad ning keedavad tööle jõudnult hommikukohvi. Mina aga sean sammud Tallinnas Telliskivi tänava suunas. KOMA oli kinni, nüüd ollakse aga jälle lahti ja väidetavalt paremalt kui varem.

Olen sattunud Telliskivi tänava algusesse. Ei, mitte kuhugi loomelinnaku ja depoo turu kanti, mis Telliskivi tänava viimaseid majanumbreid kannab. Vaid hoopis restoranist Kolm Sibulat kiviviske ehk vaevu 30. meetri kaugusele Telliskivi 1 aadressil asuvasse KOMA Õllerestorani, mis on endale uue nime saanud: KOMA Pühaste Õlleresto. Millest aga selline muutus?

Stiilipuhas interjöör sai täiustuse

Stiilipuhtalt lakoonilist kivi, puitu ja metalli oskuslikult kokku sobitades on KOMA tuntud oma vahetu, ausa, osalt robustse, pisut külma, kuid ruumika interjööriga, mis arvukate roheliste taimedega tervikuks on seotud. Uuendusena on resto seintele ilmunud Marge Nelk poolt disainitud pildid, mis seintele soojust lisavad ning kohale rohkelt isikupära annavad.

Samu pilte näeb ka Pühaste õllevaliku pudeliõllesiltidel. Iga pilt on oma looga. Alguses valmistab pruulikoda joogi, mõtleb välja nime ning edastab info kunstnik Margele, kes selle põhjal emotsiooniga pildid loob.

Muutuste tuules muutub nii mõndagi

Muutuseid on maailmale vaja, kas siis peenhäälestuse või suurte ümberkorraldamiste näol. Mainitud õllerestos on sisse viidud pisut mõlemat. Muutunud on vaade, tekkinud soov ja arusaam rõhutada resto tugevust – head õllet – veelgi enam. Seda kõike arvesse võttes on kampa võetud ka Tartu õllepruulikoda Pühaste ning pandud kokku kaks head, et luua midagi veelgi paremat. Matemaatiliselt võiks olukorda ilmestada pealkirjastatud valemiga:
KOMA Õllerestoran + Pühaste Pruulikoda = KOMA Pühaste Õlleresto.

Õlleresto tegevjuht ja üks asutajatest Kalle Konrad (pildil vasakult) ning peakokk Daanius Aas

“Strateegiline partnerlus aitab hoida õlle kõrget kvaliteeti, konkurentsivõimelist hinda ning kujundada restot veelgi isikupärasemaks. Seoses ühinemisega on lisandumas ka mitmeid eksklusiivseid eripruule ja muud põnevat, mida kohapeal mekkimiseks pakkuma hakkame,” räägib Kalle, samal ajal ühte oma lemmikutest, Pühaste fermenteeritud peediõlu BEETBOX’i (peet, küdoonia ja meresool) rüübates. Maitsvaid, huvitavaid ja erilisi õllesid on menüüs aga veel palju.

16 kraani

Vaadiõlu valikust leiab 16 kraani ning hetkel on enamus neist Pühaste joogiga täidetud. Plaanis on valikut jooksvalt mitmekesistada, tuues sisse veelgi enam erinevaid Eesti ja välismaa keelekastmeid. Osa kraane jääb põhivalikusse, seejuures on eelmärgiks õllegurmaanidele pidevalt uusi ja huvitavaid maitseid tutvustada. Tõstes teadlikust kesvamärjukese toiduga sobitamise osas, julgevad inimesed järjest enam prae kõrvale käsitööõlut tellida.

Külaline, kes õllega sina-sõber ei ole, saab tellida näiteks neljast õllest koosnevat Pühaste FLIGHT’i 4x150ml (7.-), mida valikust ise, või koos teenindajaga, kokku panna saab. Nii tekkib kiirelt üsna hea ülevaade, millise stiiliga õlle just Sulle rohkem sobib või mitte. Tänu sellele on hiljem juba kergem targemaid valikuid teha.

Saadaval on suur hulk erinevaid pudeliõlusid nii Pühaste tootevalikust, lisaks ka mitmeid kodu- ja välismaiseid rüüpeid. Pakutakse ka õllekokteile ja koduseid limonaade ning alkoholivabasid kesvamärjukesi. Saab ka veini ja espressopõhjalisi kohvijooke.

Pruulikoda & joogi- ja söögikoda

Kaasasutaja Üllar Kaljuranna sõnul on Pühaste Pruulikoda aus asi. Jooke pruulitakse naturaalsest toorainest, nurki lõikamata. Lihtsuses on võti ning kvaliteetset toodet tehes kasvab ka austajaskond.

Tallinnasse tekkinud n-ö õllesaatkonna KOMA Pühaste Õlleresto näol, on Pühastel veelgi rohkem võimalust Eesti käsitööõllede maastikul kõlapinda leida. Koos resto pidamine aitab üksteist täiendades kasvada, areneda ning kokkuvõttes võidab sellest nii pruulikoda, resto kui ka klient – win-win-win situatsioon.

Peakoka moodi maitsed

Kogutud maitseid pakutakse õllerestos ka edaspidi, just nii kreisilt ja veelgi enam, kui peakokk Daanius Aas neid menüüsse toob. On täiesti tervitatav tulla lihtsalt õllekogemuse mõttes külla, et mõne eelroa ja snäkiga joogimenüüd nautida. Toidukvaliteet ning valik seejuures aga vähenenud ei ole, taasavamise järel on menüü pooles ulatuses täiesti uus.

Kadunud ei ole klassikalised road nagu böff või mustjuur. Nii et külastamiseks on põhjuseid mitmeid. Menüü on seejuures aga pidevas dünaamilises muutuses sõltuvalt hooajast ja peakoka ideedest. Turul käib Daanius igapäevaselt ning tooraine värskus ja kvaliteet on toiduloome juures põhilised.

Oma esimest restot peakokana juhtiva Aasa kogemustepagasisse mahub töötamine väga mitmetes erinevates Eesti tipprestoranides, nende hulgas näiteks Art Priori ja Pädaste mõisa restoran Aleksander.

KOMA Pühaste Õllerestos pakutav vabadus teha toitu just nii nagu toidukunstniku hing soovib, on äärmiselt oluline. Meeskonna sujuv koostöö on kandnud ka juba esimesi vilju. Kiitust on tulnud nii mainekatelt restoraniauhindadelt SilverSpoon ja WhiteGuide Baltic. Samuti on resto ära märgitud meie DinnerBookingu kliendihinnangute Top10’e hulgas – TOP 10: poolaasta parimad restoranid.

Potentsiaaliga asukoht

Kuigi resto ei asu magistraali kõrval või mugavalt kesklinnas, siis omad plussid on sellel siiski. Eriti tore on see, et ruumi on mõne teise restoraniga võrreldes tunduvalt rohkem, samuti on parkimine tasuta.

Joogise peaga rooli mineku plaan tuleks aga eos maha matta ning kaasa kutsuda hoopis mõni kaine rool, kes alkoholita õhtut naudiks ning seltskonna turvaliselt koju viiks.

Kuigi juhuslike möödakäijaid on kesklinnast mõned minutid eemal loomulikult vähem, siis maja mujale viia ei saa ja pole ka vaja. Kui teha head asja, tuleb inimene nagunii. Pakkudes kvaliteetseet toitu ja jooki, sõbralikku atmosfääri ning kvaliteetset teenindust leitakse tee üha uuesti tagasi, mainib Kalle kindlalt, rüübates järgmise lonksu õlut. Tundub, et ta teab, millest räägib.

Broneeri restoranielamus ➤

Aadress: Telliskivi 1, Tallinn.

Maitseelamusteni!

You may also like...