Soovitus: 3 restorani Itaalia toidu fännile

thumb image

Kes ei armastaks hõrke Itaalia köögi maitseid – kreemised pastad, ahjusoojad pitsad, antipastid ja erinevad hõrgud magustoidud on teinud Itaalia köögist paljude lemmiku. Kui Itaaliasse lähiajal plaanis minna pole, siis siin on suurepärased Itaalia restoranid Tallinnas, mida kindlasti külastada.

Itaalia köök on üks armastatumaid kööke maailmas ja ka eestlased pole selles osas erand. Autentsed ja ehedad Itaalia maitsed on eestlaste seas kõrgelt hinnatud, mistõttu oleme välja toonud 3 põnevat Tallinna restorani, mida tasuks igal Itaalia fännil külastada. Hinnatud Itaalia restoranid on sinu ees!

Gianni – autentsete Itaalia maitsete kodu

Kas oled ikka õige Itaalia köögi fänn, kui pole külastanud restorani Gianni? Tegemist on ühe parima Itaalia restoraniga Tallinnas, mis juba üle 10 aasta rõõmustanud kohalike maitsemeeli autentsete Itaalia roogadega. Ka Michelini giid tunnustab restorani suurepäraste Itaalia maitsete pakkumise eest.

Gianni restorani peakokk Costantino Veglianti on sündinud ja üles kasvanud Itaalias, Lazio maakonnas Rooma lähistel. Gianni road valmistatakse Costantino poolt hoolikalt valitud kvaliteetsest toorainest. Kuigi suur osa kaubast tuleb Itaaliast ja Saksamaalt, tunneb Costantino alati suurt huvi kohaliku tooraine vastu ja kasutab hea meelega meie turgudel pakutavat valikut. 

Menüüst leiad kõik, mida ühelt Itaalia restoranilt oodata võiks – antipastid, supid, pastad, pitsad, samuti on menüüs suurepärane valik erinevaid mereanni- ja liharoogasid. Olgu see risoto mereandidega, parmesanikeras keerutatud taglionid musta trühvliga, minestrone, carpaccio või vitello tonnato – menüüst leiab midagi absoluutselt iga Itaalia köögi fänn.

Aadress: Jõe 4a, 10151 Tallinn

Lucca – peresõbralik Itaalia restoran

Kui otsid mõnusat Itaalia restot, kuhu terve perega Itaalia maitseid nautima minna, siis soovitame Lucca restorani. Lucca on hubane, interjöörilt itaaliapärast trattoria’t meenutav pererestoran Tiskres, endise Lucca suvemõisa ja pargi lähistel. 

Menüüst leiad eheda ja ausa Itaalia toidu, kus olulisel kohal on puhtad ja klassikalised maitsed. Valikus leidub erinevaid antipasti’sid, värskeid mereande, traditsioonilisi liharoogi, käsitsi valmistatud pastasid ning pizzasid ja muidugi kultuskook tiramisu. Valikus on lisaks Itaalia veinidele rohkelt Prantsusmaa, Hispaania, Portugali, Saksamaa ja Austria veinimajade toodangut.

Veinivalik katab kogu saapariigi, alates lõunast Sardiinia ja Sitsiilia veinidega kuni põhjapoolt Piemonte ja Alto Adige suurepärase veinitoodanguni välja. Restorani veiniäri toob kõik oma veinid Vana-Maailma tootjatelt ise, eelistades ikka neid, kes kuuluvad vastavalt päritolule parimate sekka oma piirkonnas.

Lucca on muuseas tunnustuse saanud ka Lasterikaste Perede Liidult “Lastesõbraliku toitlustusasutuse” näol. Lastele parimate tingimuste loomiseks on lisaks lastemenüüle olemas nii mängutuba kui ka mänguväljak hoovis.

Aadress: Keskpäeva tee 1, 76901 Tallinn

Ristorante Flavore – Itaalia restoran ja kokakool

Ristorante Flavore on austusavaldus Itaalia tavadele ja maitsetele. Linnahalli kõrval Tallinki Tulemajas asuv restoran viib külalised kulinaarsele rännakule läbi Itaalia, esitledes moodsas võtmes valikut sealsest autentsest toidukultuurist.

Menüü pakub suurepärast ülevaadet Itaalia mitmekesisest köögist, kuid eriline rõhk on pandud meie kõigi lemmikutele – pastadele ja pitsadele. Lastega perede rõõmuks on olemas ka lastemenüü, kust leiad nii karukujulised pitsad kui ka muud head ja paremat.

Ristorante Flavores saad nautida ehedat Itaalia toitu, aga seal saab ka õppida ise toitu valmistama – täpsemalt Ristorante Flavore kokakoolis. Ristorante Flavore kokakoolis õpid koos oma seltskonnaga valmistama Itaalia köögi tuntumaid roogasid. Pastat ja pitsat armastavad paljud, ja restorani andekate kokkade juhendamisel õpid neid ise valmistama nii, et saaksid ka kodus kokata päris ehedat Itaalia toitu! Vaata lisaks

Aadress: Sadama 7, 10111 Tallinn

You may also like...