Poolaasta TOP 10: Külastajad soovitavad enim just neid restorane

thumb image
Foto: Dirhami Kalakohvik

Käes on südasuvi ning seega ka hea aeg vahekokkuvõtete tegemiseks. Vaata, millised Eesti restoranid said möödunud 6 kuu jooksul külastajatelt enim positiivset tagasisidet ja kõrgeima keskmise hinnangu.

Märkamatult on pool aastat möödunud ning on hea aeg teha väike kokkuvõte ja vaadata, millised Eesti restoranid külastajatele silma jäid.

Võtsime ette külastajate jäetud tagasiside, kus restoranidele on jäetud kuuepallisüsteemis hinnang, mis võtab arvesse toidu kvaliteeti, teenindust, õhkkonda, üldist toiduelamust ning hinna-kvaliteedi suhet.

Nii et kui otsid parimatest parimaid restorane, mida suvel külastada, siis siin need on!

10. Dirhami Kalakohvik, Noarootsi

Külastajate lemmikute edetabelis sai kümnenda koha kauni merevaate ja imeliste toitudega Dirhami Kalakohvik. Läänemaal tegutsev kohvik sobib hästi neile, kel teekond saartele, Haapsallu või Tallinnasse, olles meeldivaks peatuspaigaks Eestimaa rannajoone avastamisel. Menüü on lihtne, kuid muutub vastavalt hooajale ja tooraine saadavusele. Eesmärk on pakkuda värsket ja kvaliteetset Eesti toitu, sooja ja külalislahket vastuvõttu ning unustamatut miljööd. Ja seda on restoran edukalt saavutanud.

Hinnang: 5.43 punkti 6st

Aadress: Dirhami Sadam, Dirhami küla, 91214 Lääne- Nigula vald

9. Mantel ja Korsten, Kadriorg

Idüllilises Kadriorus väikses rohelises puumajakeses tegutseb 9. koha saanud Mantel ja Korsten. Restoran, mida tunnustavad nii külastajad kui ka Michelini giid, pakub Vahemere köögist inspireeritud autorikööki, mida peakokad Madis Luik ja Märten Kadu eestilikud võtmes tutvustavad. Nii leiab menüüst arancini ja agnolotti kui ka suvikõrvitsa ja koha. Rõhku on asetatud ka joogikaardile, kust leiab nii suure hoolega valitud väiketootjate veine kui ka üha trendikamaks muutuvaid alkoholivabasid jooke.

Hinnang: 5.43 punkti 6st

Aadress: J. Poska 19a

8. Gianni, Tallinn

Külastajad kiidavad ka Giannit – Itaalia köögi restorani, mis on silma jäänud püsivalt kõrge kvaliteedi, autentsete maitsete ja suurepärase teenindusega. Restorani peakokk Costantino Veglianti on sündinud ja üles kasvanud Itaalias ja nii on ta menüüd koostades tuginenud oma teadmistele ja kogemustele Itaalia köögist. Menüüst leiab hulgaliselt kala- ja mereanniroogasid ning erinevaid lihatoite. Itaalia restoranile kohaselt on olulisel kohal muidugi ka pastaroad ja pitsa. Ehedad Itaalia maitsed on garanteeritud! 

Hinnang: 5.47 punkti 6st

Aadress: Jõe 4a, 10151 Tallinn

7. Barbarea, Kopli

Barbarea on Koplis, Põhjala Tehases asuv restoran ning naturaalse veini baar. Restoran on Karjase saia pagarikoja õhtusel ajal toimetav teine nägu, mis õhtul pagarikoja sulgedes uksed avab. Restoranist on kujunenud populaarne kohtumispaik, kus toidud sobivad hästi laudkonna vahel jagamiseks. Inspiratsiooni on kokad leidnud maailma erinevatest otsadest, kasutades alati võimalikult palju mahe toorainet Eesti väiketaludest.

Hinnang: 5.51 punkti 6st

Aadress: Marati 5, 11713 Tallinn

6. Chedi, Tallinn

Kuuenda koha sai Tallinna vanalinna restoran Chedi, mis on igale Aasia köögi fännile kohustuslik restoran. Restorani menüü on kokku pannud Malaisiast pärit peakokk Kok Mang Lee, kes hoolitseb selle eest, et kõrget taset hoitakse aastaringselt:

Chedi menüü ei ole pidevas muutumises just seetõttu, et külalised saaksid siin just endale tuttavaid maitseid. Meie jaoks on fookuses pigem taseme hoidmine, et hoolimata sellest, et külastusest on 5 aastat möödas, siis meie külastajate põhilised lemmikud pole oma maitsekvaliteedis järeleandmisi teinud.

Anni, Chedi juhataja

Hinnang: 5.52 punkti 6st

Aadress: Sulevimägi 1, 10123 Tallinn

5. Rudolf restoran, Kadriorg

Viienda koha sai Kadrioru restoran Rudolf, kus saad nautida modernset Prantsuse ja Euroopa kööki. Kaunilt esitletud road, maitsvad toidud ja maitsekas interjöör on märksõnad, mida külastajad oma tagasisides korduvalt maininud on. Lisaks õhtusöögi nautimisele tasub kindlasti proovida ka restorani prantsusepärast brunchimenüüd, kust leiad nii french toasti, croque madame’i kui ka pošeeritud munad maitsvate lisanditega.

Hinnang: 5.52 punkti 6st

Aadress: R.Tobiase 11-1

4. Snoob resto, Nõmme

Neljanda koha sai kauni suveaiaga Nõmme restoran Snoob. Tegemist on mõnusa restoraniga, kuhu on rõõmuga oodatud nii suuremad kui väiksemad toidunautlejad. A la carte pakub avastamisrõõmu põnevate maitsekoosluste näol – näiteks pardifilee Korea porgandikreemi ja arancini suitsupeekoniga või hoopis võis röstitud kohafilee hiidkreveti bisque kastmega. Lisaks toitudele kiidavad külastajad ka sõbralikku teenindust ja mõnusat atmosfääri.

Hinnang: 5.52 punkti 6st

Aadress: Pärnu maantee 209a

3. NOA Chef’s Hall, Tallinn

Kui soovid end hellitada millegi tõeliselt erilisega, siis broneeri laud NOA Chef’s Halli, mis on Eesti üks kahest Michelini tärniga restoranist. Saabudes NCHsse, ununeb argipäev ja algab teekond pisut salapärasesse, kuid põnevusega oodatud maailma. Õhtu koos maailmas tunnustatud toiduelamuse, ainulaadse veinivaliku ning vaid hoolitseva teenindusega. See kogemus on igat sekundit väärt.

Mida on öelnud külastajad:

Imeline elamus, mis jääb pikaks ajaks meelde. Tahaks juba tagasi!

Hinnanud Hannes, 6. juuni 2023

An outstanding culinary experience! Lovely & very professionnal staff, beautiful setting. Thank you!

Hinnanud Michel, 29. juuni 2023

Hinnang: 5.63 punkti 6st

Aadress: Ranna tee 3, 12112 Tallinn

2. Hõlm Restoran, Tartu

Külastajate lemmikute edetabelis sai teise koha Tartu kulinaariamaastiku lipulaev restoran Hõlm – esmaklassilise menüü ja kõrgetasemelise teenindusega restoran, kus igaüks tunneb end oodatuna. Menüüst leiab alati kauneid ja uudseid kodumaiseid maitseid, lisaks üllatab restoran retseptidega, mis pärinevad  Lydia Grünmann Holmi 1925.-26. aastal kirjutatud retseptikogust. Autori nimest on inspireeritud ka restorani nimi – Hõlm.

Mida on öelnud külastajad:

Parim restoran Tartus! Teenindus oli tasemel.

Hinnanud Maarja-Liis, 20. juuni 2023

Teenindus oli mitte üksnes suurepärane, vaid ka väga profesionaalne
Suur tänu ja loodame, et Teie tase ei lange!

Hinnanud Tõnu, 20. juuni 2023

Hinnang: 5.65 punkti 6st

Aadress: Ülikooli 14, 51003 Tartu

1. Lahepere Villa, Kloogaranna

Külastajate lemmikuks osutus Kloogaranna elamusresto Lahepere Villa. Restoran, mis lisaks poolaasta lemmiku tiitlile oli ka 2021. ja 2022. aastal aasta-arvestuses külastajate lemmik, pakub privaatses stiilis mitmekäigulist toiduelamust. Chef Silver Saa paneb iga kahe nädala tagant kokku maitsete paraadi muuhulgas kohalikust toorainest ja parimatest rahvusvahelistest roogadest. Naudi klassikuid koos uute avastustega.

Mida on öelnud külastajad:

Suur aitäh imemaitsva ja imekena õhtu eest! Tuleme kindlasti jälle!

Hinnanud Kadri, 21. juuni 2023

Lahepere Villa külastus on alati ilmeline väljasõit. Ülimalt meeldiv õhkkond ja väga maitsev toit. Taaskohtumiseni!

Hinnanud Siret, 1. juuni 2023

Hinnang: 5.82 punkti 6st

Aadress: Liivaranna tee 3, 76708 Kloogaranna

Kuidas koostame edetabelit

2023. esimese poolasta edetabel on koostatud 5117 hinnangu põhjal. Peale igat DinnerBooking broneerimissüsteemi kaudu tehtud reserveeringut saab kasutaja hinnata restorani, selle teenindust, atmosfääri, toidu hinna ja kvaliteedi suhet. Nende andmete põhjal koostame ülevaate kõrgeimalt hinnatud restoranidest, mis põhineb reaalselt restoranis einestanud inimeste kollektiivsel arvamusel. Edetabeli koostamisel on arvestatud vaid restoranidega, kellele on viimase poole aasta jooksul jäetud vähemalt 20 arvustust.

Nii et kui oma lemmikut edetabelist seekord ei leidnud, siis jäta neile järgmisel korral kindlasti tagasisidet!

You may also like...