Siin on Tallinna sadamapiirkonnad, mida suve jooksul külastada!

thumb image
Foto: Lore Bistroo

Suvine Tallinn on täis maitse- ja kultuurielamusi. Samuti on pealinnas nii mõnigi sadam, kus kesksel kohal on erinevad vabaajategevused ja hea toit. Oleme välja toonud kolm Tallinna sadamat, mida suve jooksul kindlasti külastada.

Tallinna sadamatel on palju pakkuda, heast toidust põnevate üritusteni välja. Paljudel neist on pikk ajalugu ja on alles äsja arendatud inimestele avatud sadamalinnakuks. Siin on ülevaade valitud sadamatest.

Haven Kakumäe: merendus- ja vabaajakeskus

Haven Kakumäe on uus moodne merendus- ja vabaajakeskus Tallinnas. See on paik, kus nautida purjetamist, mitmeid vabaajategevusi ja kaunist loodust ning rannikuala. Aastasadu olid sealset ala kasutanud hoopis kohalikud kalamehed, 2015. aastal hakati sadamat aga arendama ning sealne piirkond sa täiesti uue ilme.

Puri Restoran: lummav vaade ja head toidud

Haven Kakumäe jahisadamast leiab Puri restorani, mis tähistas suvel oma teist sünnipäeva. Puri on Skandinaavia mõjutustega rahvusvaheline restoran, kuhu on võimalus minna nii lõuna- kui õhtusöögile, saades samal ajal osa lummavast vaatest. Laua tasub eelnevalt reserveerida, et garanteerida kohtade olemasolu.

Resto R14: suveterrass Haven Kakumäe sadamas

Suveks on Haveni sadamasse laienenud veinirestoran R14, kes muidu tegutseb Rotermanni kvartalis ja avas uksed 2017. aastal. Restorani suveterrassi leiab Haven Kakumäe Jahisadamast peahoone 2. korruselt. R14 toidud sobivad hästi suvisesse õhtusse – menüüd iseloomustavad selged ja kaasaegsed maitsed, mis inspireeritud Vahemere köögist. Suveterrassile saad laua broneerida helistades restoranile. Rotermannis einestamiseks broneeri kohad siin:

Meeleolukad kontserdid jahisadamas

Mitmed Eesti artistid astuvad suvel jahisadamas üles, sh Karl-Erik Taukar, Victor Crone ja Stig Rästa.

Üritustekalendri leiad siit.

Noblessner: merele avatud sadamalinnak

Noblessner on vimaste aastate jooksul märgatavalt populaarsust kogunud ja seda põhjusega – sadamalinnak on hea asukohaga, olles vahetus läheduses nii merele kui kesklinnale, samuti mitmetele tuntud restoranidele ja kultuurisündmustele.

Lore Bistroo: Kogukondlik kohtumispaik

Noblessnerist leiab mitmed head söögikohad – teiste seas kogukondliku kohtumispaiga Lore Bistroo, mis on lühikese ajaga kujunenud üheks sõprade ja perekondadega kvaliteetaja veetmise keskpunktiks. Lore missioon on pakkuda ahvatlevalt eklektilist menüüd, mis koosneb mõnusalt moodsa vindiga vanadest headest mugavustoidu klassikutest.

Põhjala Tap Room: õllerestoran ja pruulikoda

Lorest viie minuti jalutuskäigu kaugusel tegusteb aga Põhjala Tap Room, mis on tuntud kui Texase BBQ kööki pakkuv õllerestoran. Lisaks tegutseb majas pruulikoda, kuhu neljapäevast pühapäevani korraldatakse ka ekskursioone. Tuuri käigus käiakse läbi tootmisruumidest, räägitakse õlletegemisest, Põhjala pruulikojast ning maitstakse ka 3-4 erinevat õlut. Ekskursioonile saab piletid broneerida siin.

Fine dining elamus 180° by Matthias Diether’ist

Noblessnerist ei puudu ka tõeline gurmee-elamus – fine dining restoran 180° by Matthias Dietheri degustatsoonimenüü pakub huvitavaid maitsekoosluseid ja sobib ideaalselt toidunautlejatele ja eriliste sündmuste tähistamiseks.

Eesti suurimad artistid viies sadamas

16-18. juulil leiab aset Eesti suurim merepidu Sail Tallinn, mis toob kokku Eesti suurimad artistid. Viies sadamas, kokku kuuel laval astub kolme päeva jooksul üles ligi 70 erinevat bändi ja enam kui 200 muusikut. Noblessneri suvesündmuste kalendri leiad siit.

Tallinna südames asuv Vanasadama Jahisadam

Vanasadama Jahisadam on osa Tallinna Vanasadamast, mis on Eesti suurim turismivärav ja kust väljuvad laevad nii Soome, Rootsi kui ka Peterburgi. Vahetus läheduses tegutsevad mitmed restoranid, samuti on ala tuntust kogumas tänu muusikaüritustele.

Ristorante Flavore: autentne Itaalia köök

Jahisadamast ja selle vahetust lähedusest leiab mitmed söögikohad, sealhulgas näiteks Itaalia restorani Ristorante Flavore. Peakokk Stefano Cozzetto, kes on töötanud mitmetes tipprestoranides üle maailma, viib külalised kulinaarsele rännakule läbi Itaalia, esitledes moodsas võtmes valikut sealsest autentsest toidukultuurist.

Restoran Nero

Foto: Nero Restoran

Kõigest 100 meetri kaugusel Ristorante Flavorest tegutseb rahvusvahelist kööki pakkuv Restoran Nero, mida iseloomustab kõige paremini sõnapaar ”moodne klassika”. À la carte menüüst leiab maailma kokandusklassika pärle nerolikus võtmes, näiteks madaltemperatuuril küpsetatud jõeforelli või põletatud kitsejuustu-steigi.

Sail Tallinn 2021

Nii nagu Noblessneris ja Lennusadamas, leiab ka Vanasadama kruiisialal aset merepidu Sail Tallinn. Teiste seas esinevad sellised tuntud nimed nagu Ewert and The Two Dragons, Regatt, Pluuto, Villemdrillem, Killing ja Heleza.

You may also like...