Suu magusaks: 5 suvist desserti Tallinnas, mida pead proovima!

thumb image

Suvi on täies hoos ja nii on ka restoranide menüüdesse ilmunud palju värvikirevaid ja kauneid suvedesserte. Siin on meie 5 lemmikut, mida soovitame proovima minna!

Kuidas end suvel jahutada? Eks ikka mõnusate suviste dessertidega! Kui suvine hitt-maius on ennekõike küll värskendav jäätisepall, siis leiab aga restoranimenüüdest ka palju muud meelitavat. Oleme mõned neist ka välja valinud.

Vaarikahooaeg restoranis PÄRIS

PÄRIS on Maakri kvartalis asuv kirglik sümbioos prantsusepärasest pagariärist, delist ja restoranist. Restorani pagariletti on ilmunud taevalik hitt – Tarte aux Framboises. Suvine amps, kus on muidugi eelkõige palju vaarikaid ja täidiseks mascarponet, samuti valget šokolaadi ja tsutike Vana Tallinna likööri. Marjane ja parajalt magus küpsetis, mis sobib suve nautimiseks ideaalselt!

Aadress: Maakri 30, 10145 Tallinn

Värvikas vegan dessert Lore Bistroos

Lore on kogukondlik kohtumispaik Noblessneris, kus olemine on vaba ja toidud on lihtsalt maistvad! Suvehooaja menüüse on Lore kokad lisanud tõelise maiuspala – värvikirev ja ülimaitsev Eton Mess mangoga. Lore versioon kuulsast desserdist sisaldab mangokreemi ja värsket mangot, lisaks maasikad ja besee. Krõbe, magus ja värske dessert, mis muide on ka vegan!

Aadress: Peetri 12, 10415 Tallinn

Suvest ja kunstist inspireeritud dessert Fotografiskas

Fotografiska menüü on tulvil hooajalisest temaatikast, innustudes kunstist ja suviste maitsete küllusest. Veel on võimalus nautida “In Bloom” menüüd, mis on täis suviseid ja hooajalisi maitsed. Magustoitude alt leiad hõrgu rabarberi-maasika parfee sireliõie siirupi-rabarberi kompotiga. Magustoit, mis sobib viimase suvekuu nautimiseks lihtsalt imeliselt!

Aadress: Telliskivi 60a/8, 10412 Tallinn

Tchaikovsky ananassi dessert basiiliku jäätisega

Neljas desserdisoovitus viib meid Tallinna vanalinna, kus tegutseb restoran Tchaikovksy. Suvel on avatud restorani mõnus suveaed – keskaegsetest müüridest ümbritsetud peidetud oaas rikkaliku rohelusega. Seal saad nautida hõrku terrassimenüüd, kust leiad ananassi desserdi basiiliku jäätisega (pildil). Tõeline suvedessert, milles basiiliku jäätis tasakaalustab hästi ananassi. Teine hittdessert on rabarberi sabayon’i tartlet värskete maasikate ja soolakaramelli jäätisega. Mõlemad desserdid on kindla peale minek!

Aadress: Vene 9, 10123 Tallinn

Maiusta kirevilja mousse’iga Snoobi võluvas suveaias

Nõmme pärl Snoob on igati mõnus restoran, mida suvel külastada. Kauni suveaiaga restoran sobib hästi nii kiireks lõunapausiks, kokteilide nautimiseks ja muidugi ka õhtustamiseks. Snoobi magustoidumenüüst leiad viis desserti, üks suvisem kui teine ja valikut on raske teha! Soovitame proovida kirevilja mousse’i (pildil), mida serveeritakse kirevilja-mango sorbeti, mandlikrõbediku, besee ja rabarberi geeliga. Ka Pina Colada dessert pakub ülimaitsvat elamust – kookose vahu ja laastude ning rummise ananassiga dessert sobib ühte suveõhtusse kui valatult.

Aadress: Pärnu maantee 209a, 11622 Tallinn

You may also like...