Soovitus: Tartu restoranid ja üritused selleks suveks!

thumb image

Baltikumi vanima linnana on Tartu koduks nii kultuurile kui mitmele vägagi heale söögikohale. Vaata, millised üritused leiavad aset järgmisel nädalal ja millised Tartu restoranid oleme välja toonud.

Ajalooliselt on Tartu olnud üks suurimaid Eesti kultuuri eestvedajaid riigis – sealt on alguse saanud nii rahvusülikool, esimesed ajalehed ja kultuuriseltsid. Esimene üldlaulupidu toimus samuti Tartus. Sel suvel on Tartu niisamuti täidetud kultuuriga ja põnevate üritustega.

Nädal täis muusikat

Iga aasta 29. juunil pakub Tartu võimalust osa saada Tartu linna päevast. See on päev, mil linn on täidetud tantsulavastuste, ooperi ja klassikalise muusikaga. Muusikaga rännatakse Tartu minevikku ja tulevikku ning esinetakse tavapärasest kummalisemates paikades. Üritus on tasuta.

Rohkem infot leiad Tartu linna lehelt.

Pilt Tartu vanalinnast.
Foto: Nima Sarabi

3. juulil leiab aset aga hoopis teistlaadi muusikaga üritus Maze Festival, mis ühendab elektroonilise tantsumuusika, kunsti, imelised maitsed ja inimesed. Festival leiab aset Eesti Rahva Muuseumi Viinaköögis ja selle vahetus ümbruses.

Loe lähemalt üritusest Maze Festival.

Silm tasub peal hoida ka Tartu Kultuuriakna lehel, kust leiad need ja teised põnevad sündmusi terveks suveks. Et aga lisaks kultuurielamusele saaks ka head toitu nautida, siis siin on sulle mõned soovitused:

Tartu restoranid

Hõlm Restoran: gurmee restoranielamus

Tartu vanalinnas tegutsev restoran Hõlm on üks linna kulinaariamaastiku lipulaevadest, mis kuulub restorane koondava gastronoomia teejuhi White Guide’i parimate restoranide hulka. Kui restoranis sees saab nautida avatud köögi võlusid, siis õues ootab ees mõnus terrass, kus suviseid kokteile limpsida.

Külastajatelt on Hõlm saanud tugeva heakskiidu, tagasiside tulemusena oli Hõlm jaanuaris DinnerBookingu edetabelis lausa esikohal!

Hõlma menüü on gourmet, inspiratsiooni on saadud loojate enda ajaloost ja Lydia G. Holmi retseptivihikute kogumikust. Suvel on Hõlmal käigus nii terrassimenüü kui ka a la carte. Joogikaart on samuti põhjalik ja hoolikalt läbimõeldud, oma koht on seal nii erinevatel veinidel kui suvistel kokteilide.

Mida ütlevad külastajad:

Pole ammu Eestis sellist restoranielamust saanud! Ja kasutasin nimelt sõna “elamus” sest see ei ole lihtsalt kõhutäide – see on teenindus, õhustik ja toit kõik koos. Täiesti imeline, kindlasti tulen tagasi. Aitäh tervele meeskonnale!

Liis, 11. juuni 2021

Kus: Ülikooli 14, Tartu

Meat Market Steak & Cocktail: suvine terrass, liha ja kokteilid

Meat Market Steak & Cocktail on 2012. aasta algul avatud restoran otse Tartu südames. Koht on omale nimeks saanud Meat Market Steak & Cocktail, kuna tegemist on liharestoraniga, kus peetakse lugu ka kvaliteetsetest kokteilidest. Suvel on avatud mõnus terrass, kus head ilma ja jahutavaid kokteile nautida.

Toidumenüü rõhk on erinevatel liharoogadel – erinevad loomad, kõiksugu lõiked ning valmistusviisid. Kokad naudivad söegrilli võlusid ja hoolitsevad küpsetusastmete eest. Muidugi on valikus ka erinevad variandid kalaarmastajatele ja taimetoitlastele ning tihti visatakse ka veidi eksootilist Aasia ja tänavatoiduhõngugi roogadesse sisse.

Mida ütlevad külastajad:

Ülihea toit. Tsitruseline kanašašlõkk oli nii mahe ja värske. Alkovabad kokteilid oli head – meeldis nii greibi, maasika, piparmündi kooslus kui ka õuna, sidruni ja tüümiani segu.

Varsti külastan kindlasti uuesti!

Karoliine, 8. juuni 2021

Kus: Küütri 3, Tartu

You may also like...