Soovitus: Autentsed Itaalia restoranid Eestis

thumb image

Makaronid hakkliha ja tomatikastmega ning pitsa – Itaalia köök on  vaieldamatult midagi palju enamat, kui need väärikad, kuid vahest liialt levinud toiduartiklid.

Aastasadu arendatud köögi võtmesõnadeks on lihtsus ja kvaliteet. Sõltuvalt regioonist on toit ka väga mitmekülgne, eripalgeline. Eriti levinud on, sõltuvalt regioonist, vahemere köögi komponendid. Mitmeid sorte puu- ja juurvilju näiteks oliivid, tomatid, erinevad lihad, kalad ja juustud, lai valik pastasid, jpm.  Näiteks eelnevalt mainitud pitsa on Napoli tunnustoit. Milano on kuulus oma risotto, Bologna aga näiteks tortelliinide poolest. Lõuna-Itaalia köök aga apelsinide, suvikõrvitsa, ohtra oliiviõli jms. tarbimise poolest tuntud.

Itaallasliku olustiku taasloomiseks, hetkel üsna sademeterohkes Eestis, on mitmeid võimalusi. Tallinnas leiab kerge vaevaga mitmeid väga hubaseid itaaliapäraseid söögikohti. 2 neist on Gianni kohvik-restoran Pro Kapitali ärikeskuse vahetus läheduses. Ning teine vanalinnas, aadressil Vene 4, paiknev La BOTTEGA Restoran Trattoria. Aga ka näiteks Pärnu tervitab ühe põneva ja järeleproovimist soosiva tükikesega Itaaliast. Pärnu südames, Lai tänav 11 asuvas Umberto resto-baar-poes. Nüüd aga neist kõigist järjekorras.

Gianni kohvik & restoran

Täpse ja professionaalse teenindusega järjepidevalt silma paistev kesklinna restoran Gianni rõhutab kvaliteetse tootaine olulisust ning seejuures ka Itaalia toiduvalmistamise traditsiooni. Itaallasest peakokk Costantino Veglianti kogemusele ja teadmistele tuginedes on koostatud rikkalik valik autentseid roogasid – hulgaliselt kala- ja mereanniroogasid ning erinevaid lihatoite, eelroogasid ja kõigi lemmikuid – pitsat ja pastaroogi. Rikkaliku soolase järel on menüüs ka kõik klassikalised magustoidud – nii tiramisu, panna cotta, kui ka gelato. Lisaks pakub kõrvalolev kohvik laia valikut kohapeal küpsetatud kookidest, saiakestest, tortidest ja muudest maiustustest.

Kõigele lisaks on Gianni tuntud oma hoolikalt kureeritud veinivaliku poolest. Suurem osa veine on loomulikult Itaaliast pärit, kuid leidub ka Prantsuse klassikuid. Olgu tegu romantilise lõuna- või õhtusöögi, kiire äriõuna, muu tähtsa sündmuse tähistamise või lihtsalt sooviga head toitu tarbida, üle kaheteist aasta tegutsenud Gianni on Itaallasliku külalislahkusega külastajatele avatud.

Broneeri Giannis laud ➤

La BOTTEGA Restoran Trattoria

Hubane restoran, mis paneb sind tundma justkui oleksid Itaalia perekonna õhtusöögil. Keskaegse mantelkorstna, kõrgete veiniriiulitega söögikoht on peresõbralik ja pisut lihtsam, kui mõni teine peenemat laadi Itaalia toidukoht. Tugevalt Sardiinia mõjutustega trattoriat juhib Nicolo Tanda, kes just tänu oma ema toidutegemise lembusele lapsepõlves selle ka enda jaoks leidis. La Bottega on justkui magus meenutus lapsepõlves söödud Itaalia toitudest, mida ema ja vanaema talle valmistasid. Nüüd jagab ta seda emotsiooni ka teistele. Kala ja mereannid on Sardiiniast pärit peakoka menüüs olulisel kohal. Retseptid on traditsioonilised, segatud omaenda kaasaaegsemate ideedega.

Sandra kes möödunud novembris restoranis einestas on öelnud järgnevat:

“Väga tore ja hubane koht. Teenindus oli sõbralik ja toit fantastiline 🙂 Tuleme kindlasti tagasi, aitäh.”

Broneeri laud La BOTTEGAs ➤

Umberto resto | baar | pood

Peakokk Evari Tšetsini mängulisel vedamisel juhitav toitlustusasutus pakub traditsioonilisi Itaalia roogasid, tihtipeale eestlaslikult üllatavas võtmes. Kogu interjöör on loodud Itaalia õhustiku arvesse võttes. Aknalaudadele asetatud maitsetaimed annavad juurde hubasust ning kaunis vaade mõjub hästi tervele kogemusele.

Hiljuti restoranis einestanud Kaisa on esile toonud ka restorani vastutulelikust:

“See oli meie esimene külastus, kuid kindlasti mitte viimane. Tegin broneeringu läbi Dinnerbookingu. Kõiki meie soove laua asukoha suhtes oli arvestatud. Teenindaja oli super, samuti toit. Väga meeldiv koht Pärnu kesklinnas. Jõudu ja edu Teile!”

A la carte menüüs pakub laia valikut isuäratavaid eelroogi, pizzasid, pastasid, grillitud kala ja liha, kahte sorti suppi ning valikut desserte. Lisaks sellele ootab restoran endale külla ka tööpäeviti, pakkudes iganädalaselt uut lõunapakkumiste menüüd (E-R 12.00-15.00).

Broneeri Umbertos laud ➤

You may also like...