Eesti Vabariik 103: vaata, millise isuäratava menüüga on välja tulnud Tchaikovsky restoran

thumb image

Lähenemas on Eesti Vabariigi aastapäev, mil tähistame Eesti Vabariigi väljakuulutamist ja isesesivumist. See aasta tuleb küll teisiti – ei tule ei kätlemistseremooniat ega kaitseväe paraadi, kuid siiski on oodata riigipea kõne ja kontserti. Seega saab end mõnusalt teleka ette sisse seada ja nautida kodust olemist hea toidu seltsis. Loe lähemalt, millise menüüga üllatab meid sel aastal Tchaikovsky restoran!

Luksuslik aastapäev Restoran Tchaikovsky seltsis

24. veebruari fookuses on lisaks lipu heiskamisele ja paraadile alati olnud ka peolaud, mille märksõnadeks on lihtsus ja eestimaisus. Tchaikovsky restoran on vabariigi aastapäeva puhul välja töötanud imelise take-away menüü, mille juurde käib ka põnev veinivalik. Menüüsse on edukalt põimitud kõik, mis aastapäeva puhul traditsiooniliselt laual olema peaks:

Tchaikovsky pagaritelt:⁠

Must leib a la Tchaikovsky, sibula brioche ja krõbedikud⁠
Vahustatud või sinepiseemnetega⁠

Eelroog:

Eelroaks on õrnsoola siiafilee tillimajoneesi, rukola ja rukkileivaõhikuga⁠. Kel soovi, saab eelroa sobitada ka veiniga – Cremant De Bourgogne, Brut Rose, Albert Bichot, 75cl 18€.

Crémant de Bourgogne Brut Rosé valmistamiseks on kasutatud 3 erinevat viinamarjasorti: Pinot Noir, Chardonnay ja Gamay. Viinamarjad on pärit kolmest erinevast piirkonnast: Côte Chalonnaise (Pinot Noir), Auxerrois (Chardonnay), Mâconnais (Gamay).

Pinot Noir annab sellele suurepärasele Cremantile meeldiva ja intesiivse puuviljase aroomi, samas Chardonnay annab floraalsed noodid ja värskuse ja Gamay lisab kargust. Peene ja püsiva mulliga Cremant, mille maitse on värske ja elav.⁠

Pearoog:⁠

Seakülje konfii mee ja köömnetega hautatud kapsa, kartulitambi ja kadakamarja Demi Glace kastmega⁠. Sobitatud vein: Primitivo, Desire Lush & ZIN, Puglia, Pasqua, 75cl 14€.

Primitivo, Desire Lush & ZIN on sügava punase värvusega vein, mille aroomis on tunda kakaod, vürtse, kohvi ja punaseid marju. Maitses domineerivad punased marjad, ploom, vanilje ja vürtsid. Võib leida veel vihjeid kohvist ja kaneelist.⁠

Dessert:

⁠Wabariigi Pavlova⁠, lisaks on valik käsitöö Petit Fours’e⁠. Desserdiga sobitatud vein: Pinot Grigio, Santa Margherita, 75cl 14€.

Vabariigi aastapäeva menüü hind on 49€ inimene (lisanduvad veini hinnad).

Tellimusi saab esitada kuni 22. veebruarini kell 12:00 kirjutades meilile tchaikovsky@telegraafhotel.com⁠. Laua broneerimiseks ja kohapeal tavamenüü nautimiseks vajuta lingile:

Broneeri restoranielamus ➤

Vene 9, 10123 Tallinn

You may also like...