Saaremaa, Muhu ja Hiiumaa: 6 restorani, mida külastada

thumb image

Plaanid suvepuhkust saartel? Siin on 6 tipptasemel restorani, mida Saaremaal, Muhul ja Hiiumaal külastada.

Kena loodus, rahu, võluvad rannad ja põnevad restoranid – just see mõnus puhkusekombo ootab sind kaunitel Eesti saartel. Et restoranivalik lihtsamini läheks, oleme sinu eest eeltöö ära teinud. Siin on kõrge tasemega restoranid Saaremaal, Muhul ja Hiiumaal, mida soovitame kindlasti külastada.

Hiiumaa: Köppo resto

Otsid ägedat restoranielamust? Eelmisel suvel avas Hiiumaal uksed Köppo resto – Hiiumaa esimene fine dining stiilis restoran. Kokad kolisid metsa ja panid kokku tõelise nautimusrestorani.

Meie fookus ei ole mitte ainult kaasahaarava metsaatmosfääri pakkumisel, vaid ka erakordse kulinaarse kogemuse pakkumisel. Köögist õhkuvad ahvatlevad aroomid tekitavad koheselt isu, tuues sind lähemale hõrgutavate maitsete lubadusele.

Köppo resto

Köppos saad nautida a la carte menüüd, mis on pidevas muutumises. Koostisosad on valdavalt kohalikud ja pakuvad ainulaadseid maitseelamusi. Hetkel on menüüs näiteks suitsutatud kalmaar, breasola tartar vürtsikilu majoga ja seakõht astelpajuporgandikreemiga. Magustoitude alt leiab nii põnevad maitsekombinatsioonid, et peame need täies ulatuses välja tooma: suitsuheina panna cotta kuuseokka õli, õietolmu ja marineeritud maasikatega. Samuti leiab magustoidumenüüst punaveinikastme tonka oa, jäätise, suitsutatud ploomi ja sealihakõrne popkorniga. Soovitame!

Aadress: Pihla Turismitalu, Kõpu vald, 92212 Kõpu küla

Saaremaa: Restoran MO

Restoran MO on kaasaegse euroopaliku country-club stiiliga restoran, kus pearõhk on külastaja mugavusel ja heaolul. Restoran asub Saare Golfi klubimajas, keset rohevaid ja kauneid golfiradu. MO on ideaalne valik romantiliseks õhtusöögiks või erilise sündmuse tähistamiseks.

Menüü on kombineeritud moodsast Euroopa köögist ja kohalikust kõrgkvaliteetsest toorainest. Toidud on valmistatud sooviga pakkuda ainult parimat ja et elamus oleks unustamatu. Kogu meeskonna pingutused külastaja heaolu tagamiseks ja hingemattev avar vaade restorani akendest ning terrassilt on kindlasti täiendavad argumendid, miks külastada ühte parimat restorani Saaremaal.

Aadress: Merikotka 35, 93801 Kuresaare

Saaremaa: Saaremaa Veski

Saaremaa Veski on kohalike maitsete koda, mis asub Kuressaare iseloomulikus ja omanäolises tuulikus. Tegemist on ühe populaarseima sihtkohaga Saaremaal, mida armastavad nii kohalikud kui ka kaugemalt tulijad.

Restoranis saad nautida saaremaist elamust nii söökide, jookide kui ka interjööri kaudu. Menüüst leiad head ja paremat alates majaleivast ja Veski legendaarsetest juustupallidest lõpetades Pähkla forelli ja maitsvate liharoogadega. Hinnad on sealjuures mõistlikud.

Ajaloolises jahuveskis saad einestada nii sees kui ka väljas – suviti on nautimiseks imeline aed, terrass ja rõdu. Lastele avatud aias suur mänguhoone.

Aadress: Pärna 19, 93814 Kuressaare

Saaremaa: Vinoteek Prelude

Meie järgmine soovitus on ideaalne veinisõpradele – restoran Vinoteek Prelude. Suurepärase asukohaga Kuressaare kesklinnas on restoran ideaalne koht õhtustamiseks ja maitseelamuste kogumiseks.

Menüü pakub läbilõigest parimast kohalikust kalast – siig, angerjas, ahven, lest, kilu, ja lihast – hirv, metssiga ja tall. Lisaks kohalikule toidule üllatab restoran külastajaid austrite ja sinna juurde sobiva veiniga.

Õdus, vanamaailmalik, sundimatu õhkkond ja rahulik muusika on sobivaks taustaks ühiselt veedetud kaunitele hetkedele.

Aadress: Lossi 4, 93816 Kuressaare

Muhu: Alexander

Kui soovid end hellitada tipptasemel gurmeeelamusega, siis pole paremat restorani kui Alexander. Muhu saarel Pädaste mõisas asuv restoran on tunnustatud nii Michelini giidi kui ka Falstaffi restoranigiidi poolt.

Loominguline Chef de Cuisine Achim Braitsch oma meeskonnaga pakub uhkusega Põhjala saarte köögi maitsvaid roogasid, mis inspireerituna Muhu ning ümberkaudsete saarte köögi tavadest, väärtustab kohalikke traditsioone ja erinevate aastaaegade mitmekülgseid maitseid.

Restoran Alexander esindusmenüüks on Saarte degustatsioon, mida itaallased väga tabavalt nimetaksid – “cucina d’autore”. Üheksakäiguline Saarte degustatsioon on köögi au ja uhkus! Saadaval on ka üheksakäiguline taimetoidu Saarte degustatsioon, mis tugineb Põhjala saarte köögi filosoofiale. Menüü road vahetuvad pikema aja jooksul ning vastavalt hooajale.

Aadress: Pädaste mõis, 94716 Muhu

Muhu: Pädaste Jahtklubi

Teine hea restoran Muhu saarel on Pädaste Jahtklubi. Võrreldes fine dining restoraniga Alexander on siinne köök lihtsam ning selgelt eristuv. Hubane ja soe atmosfäär on ideaalne hõrguks ja rahulikuks lõunaks ning nautimaks õhtusöögijärgseid jooke.

Restoranis pakutakse maailmaköögi klassikuid ja suurepäraseid liha- ja kalaroogasid, ms valmivad puuküttega grillil. Kaunis terrass avaneb merepoolsetele niitudele – see on idülliline koht imetlemaks lahel laiuvat panoraami ning päikeseloojangut.

Aadress: Pädaste mõis, 94716 Muhu

You may also like...