Meeldejääv reis Saaremaale, Eesti suurimale saarele

thumb image

Kui välismaale reisile ei kipu, siis miks mitte teha väljasõit Eestis? Meie soovitus on nädalalõpureis kaunile Saaremaale!

Saaremaa on tuntud oma spaade ja veekeskuste poolest, kuid lisaks sellele leiab sealt ka imelise looduse ja muidugi ka hea toidu! Kui mandril istumisest on küllalt, soovitame soojalt ette võtta üks nädalavahetuse reis Eesti suurimale saarele, et külastada põnevaid paiku ja nautida loodust enda ümber.

Kui tavaliselt keskendume ainult toidule, siis seekord oleme kokku pannud väikese giidi ka teistsuguste soovitustega, et saaksid veeta aktiivse ja huvitava nädalavahetuse Saaremaal!

Kaali kraater

Shutterstock

Meteoriidi langemisest tekkinud Kaali kraater on vast koht, mida paljud meist on vähemalt korra külastanud või siis lugusid kuulnud. Kraater asub Kuressaarest vaid 15 minuti autosõidu kaugusel ning lisaks peakraatrile on seal ka 8 väiksemat kraatrit, mida uudistada. See on üks Saaremaa külastatumaid kohti, mis pakub huvi nii teadlastele kui ka folkloristidele.

Kuressaare linnus

Shutterstock

Just Kuressaarest võib leida Baltimaade ühe parimini säilinud keskaegse linnuse! Lossis tegutseb ka ajaloomuuseum, kust võib teada saada nii mõndagi nii Saarema kauge mineviku kui ka lühiajaloo kohta. Linnuse ehitusloo kohta on kaks peamist, suuresti vastakat teooriat, kuid kindel on see, et esimene kirjalik teade piiskopilinnuse olemasolust pärineb juba 1381. aastast!

Panga pank

Shutterstock

Saaremaal on looduse ilu palju. Kuressaarest 40 kilomeetri kauguselt leiad Panga panga, mis on jääaja ja maapinna kerkimise tagajärjel tekkinud 21 meetri kõrgune vaatamisväärsus! See teeb ta kõrgemaiks pangaks Saaremaal ja Muhul. Pangale kohaselt kerkib ta justkui müürina otse rannalt, mis tagab imelise vaate merele ja päikeseloojangule. Suurepärane koht jalutuskäiguks ning pildistamiseks!

Saaremaine söögielamus Saaremaa Veskist

Peale pikka päeva looduses on asjalik päevale punkt panna hea toiduga. Klassikalist saaremaist söögi- ja joogipoolist pakub Kuressaares asuv Saaremaa Veski, mis nagu nimigi reedab, on ehitatud tuulikusse. Populaarne on see koht nii kohalike kui ka mandrilt tulijate seas.

Kohalikud toidud: Saaremaa Veski menüüst leiad nii Saaremaa metsade ulukiliha, rannikult pärinevat suitsukala kui ka muud huvitavat. Menüüs on lai valik isu üles ärgitajatel ehk snäki-laadsetel toitudel, salatitel kui ka täitvamatel roogadel, seega sobib Veski ideaalselt nii kergeks lõunaks kui täitvaks õhtusöögiks. Kindlasti tasub ära proovida Veski legendaarsed juustupallid, mida võib nimetada tõeliseks hitiks!

Suvised kokteilid ja eestimaised joogid: Nagu ka toidukaart, nii on ka joogimenüü mitmekesine. Joogikaardist võid leida suviselt värskendavad ja silmale kaunid kokteilid, kohalikest marjadest villitud majanapsud, kodustest õuntest valmistatud majaveini ning parima valiku kohalikke Saaremaal pruulitud õllesid.

Saaremaa Veski ootab kõiki külla oma terrassile värskendavaid kokteile ja maitsvaid toite nautima! Juba varsti avatakse taas ka siseruumid, nii et kes ilusa ilma peale lootma ei jää, see saab juba varsti-varsti samuti külla minna!

Kus: Pärna 19, Kuressaare

You may also like...