Soovitus: 4 uut restot, mida sel suvel külastada

thumb image
Foto: Ilmaveere

See suvi on Eesti restoranimaastikule juurde toonud palju uusi ja toredaid restorane. Siin on uued Eesti restoranid, mida kindlasti külastada.

Veedad suvepuhkuse Eestis ja otsid ideid, mida toredat koos sõprade või perega ette võtta? Meie soovitus on avastada kauneid Eestimaa paiku ja külastada erinevate piirkondade omanäolisi restorane. See suvi on restoranimaastikule juurde toonud neli mõnusat restorani, mida tasub kindlasti külastada.

Märksõnadeks on privaatses stiilis elamusrestod, mitmekäigulised gurmeeelamused ja kohalik tooraine. Suurepärased elamused on garanteeritud!

Hiis – 15-käiguline elamusõhtusöök keset loodust

2024. aasta juunis avatud Hiis restoran asub Tallinnast vaid 30 min autosõidu kaugusel Jõelähtmel, Manniva külas. Restoran pakub 15-käigulist elamusõhtuööki kohalikust toorainest ja koriletud loodussaadustest.

Restorani peakokk on Michelini noorkoka auhinnaga tunnustatud Daanius Aas. Eesti tipprestoranides ja nendest kõige hiljutisemalt SOO Restoranis töötanud Daanius ammutab uusi ideid ümbritsevast loodusest kui ka isikliku elu mõjutustest – sellest tulenevalt võib menüüst leida ka klassikalisemaid “koduseid toite,” mis on kombineeritud erinevate hooajaliste saadustega.

Hiis restoran sündis sooviga tuua taldrikule saadused loodusest ning toidutööstusest, mis tihti ei jõua meie toidulauale. Kohalik tooraine, tihtipeale vahetust lähedusest või ümbritsevast loodusest, on Hiis restorani köögis olulisel kohal.

Restoran ei kasuta näiteks sidruneid või muid kaugelt tulevaid kaupu ja proovime alati leida alternatiive just meie ümbrusest. Otsime saadusi, mis meie ümber kasvavad, seega pakub meie menüü nii tuttavate toiduainete leidliku kasutamise äratundmisrõõmu kui ka vähem tuntud metsaandidega üllatusi. Taldrikule võib jõuda isegi midagi leidlikku puukoortest.

Kristiina Makušev, Hiis restoran tegevjuht

Kõikide imeliste kohalike toorainete särada laskmiseks ongi loodud 15-käiguline elamusõhtusöök, kus põnevaid maitseid avastada.

Hind: 125€ külalise kohta (15 käiku)
Aadress: Tammenõlva/2, Manniva küla, 74217 Jõelähtme vald

Bodega Veiniresto – uhiuus resto Viljandi vanalinnas

Restouudiseid ka Viljandist – folkmuusika pealinn on juurde saanud uue mõnusa restorani nimega Bodega Veiniresto, mis sel suvel uksed avas.

Keskse asukohaga Viljandi vanalinnas on restoran mõnus koht hea veini nautimiseks. Restoran pakub elamusi nii juba teadlikule veininautlejale kui ka alles veinimaailma avastavale külastajale. Veinikaardist leiad veine maailma eripaigust ning iga huviline leiab omale meelepärase. Lisaks veinidele saad nautida ka suurepäraseid kokteile ja ei ole unustatud ka õllesõpru.

Lisaks jookidele on olulisel kohal muidugi toidud. Menüü on inspireeritud Euroopa veinipiirkondade klassikalistest maitsetest. Kalamáta oliivid, grillitud Padronpiprad, veise carpaccio, risoto ja palju muud põnevat tuntud veinipiirkondadest.

Suurepärane restoran, mida Viljandis olles külastada ja kus sõpradega mõnusalt aega veeta!

Aadress: Lossi 15, 71003 Viljandi linn

Ilmaveere – Lenna ja Lauri avasid Setomaal restorani

Siin on restoran, mille valmimisele oled ehk juba ka “Lenna ja Lauri Ilmaveerel” saadet vaadates kaasa elanud – restoran Ilmaveere. Nimelt ostsid Lenna Kuurmaa ja Lauri Mäesepp Setomaal, Obinitsa külas vana ja lagunenud kool-kiriku, et sellele elu sisse puhuda ja pakkuda majutust ning kohalikke maitseelamusi.

Ning nüüd ongi Ilmaveere ametlikult avatud ja ootab külla. Lenna ja Lauri on loonud Ilmaveere suures osas enda kätega ja enda näo järgi, täpselt nii külalislahke ja sooja kui üks veidi luksuslikum peremajutus olla saab.

Lisaks butiikhotellile asub Ilmaveerel fine dining restoran, kus saab nautida peakoka Merino Lastiku maitserännakuid 5-käigulise menüü näol, mis vahetub iga kuu aja tagant. Maitseelamuse osaliseks saavad nii lihasööjad kui ka veganid.

Usume ise, et vinget toiduelamust on väga raske ühte konkreetsesse toitu kokku panna, selleks oleme loonud Ilmaveere maitserännaku läbi viie erineva käigu. Lühem läbilõige meie menüüst, koos pisikeste üllatustega. Viime sind teekonnale, kus koged erinevaid maitseid, tekstuure ja tehnikaid.

Ilmaveere

Toit on ülimaitsev ja kohalikku toorainet väärtustav. Tsitrusega soolatud forell marineeritud rabarberiga ja pruuni võiga küpsetatud lest heina-sinimerekarbi kastmes on vaid mõned näited põnevast menüüst. Restoran töötab nulljäätmete põhimõttel ning austab ja kasutab iga koostisosa täielikult, jättes seeläbi endast maha võimalikult väikse jalajälje.

Hind: 52€-59€ külalise kohta (5 käiku)
Aadress: Kooli 2, 65301 Obinitsa

Nurmsi taluresto – armas talurestoran Pärnumaal

Nurmsi taluresto on värskelt uksed avanud omapärane ja hingestatud talurestoran Pärnumaa metsade ja niitude keskel, Virtsu sadamast vaid 15-minutilise autosõidu kaugusel vaikses Nurmsi külas. Tegemist on väikse pereettevõttega, kus kõige eest hoolitsevad ja vastutavad peremees Timo ja perenaine Riina.

Kolides maale, lummasid meid siinne rahu, kaunis loodus ja rustikaalne maaelu. Tahtsime jagada seda kõike ka teistega. Nii sündis idee avada siin meie restoran, kus iga külaline saab nautida maitsvat toitu, sooja külalislahkust ja võluvat miljööd.

Timo ja Riina, restorani eestvedajad

Restoranis saad nautida 5-käigulist gurmeeõhtusööki, mis on täidetud hooajaliste maitsetega nii maalt kui merelt. Menüü on inspireeritud Pärnumaa piirkonna toidupärandist, kombineerides traditsioonilisi maitseid uute ja põnevate ideedega.

Proovime maksimaalselt kasutada Eestimaist toorainet, lisades nüansse nii oma väikese juurviljaaia saadustest, kui ka metsast nopitud taimedest. Meie jaoks on tähtis järgida looduse rütmi ja töötada värskete hooajaliste ingredientidega. Seega, selleks et saaksime luua oma külalistele parimat maitseelamust, mida igal konkreetsel aastaajal pakkuda on, muutub menüü pidevalt.

Timo ja Riina, restorani eestvedajad

Professionaalne, kuid hingelt siiski alati siiras ja vahetu teenindus teeb õhtusöögikogemuse veelgi meeldivamaks. Lisaks headele roogadele ootab Nurmsis külalisi hoolega kokkupandud valik rüüpeid nii välismaalt kui ka Eestist.

Hind: 75€ külalise kohta (5 käiku)
Aadress: Jaagu-Tooma-Tiidu talu, Nurmsi küla, Lääneranna vald, 90124 Pärnumaa

You may also like...