Retsept: Valmista ise rukkilinnasekreem

thumb image

Eesti 100. aastapäev on peagi kätte jõudmas ning mis sobiks pidulaua magustoiduks paremini, kui üks eestimaine rukkilinnasekreem?! Restoran Farm jagas meiega enda retsepti. Vaata ka videot!

Rukki ja mustsõstra kooslus on klassikaline ja ajatu. Vabariigi aastapäeva lauale ilmselt üks populaarsemaid valikuid. Selleks puhuks jagame Sinuga restorani Farm rukkilinnasekreemi ja mustsõstratarretise retsepti, et saaksid ka ise selle isuäratava roa otsast lõpuni valmis teha.

rukkilinnasekreem

 

Kui Sa siiski ise magustoitu valmistada ei taha, vaid jätad erilisemad road professionaalide hoolde, siis astu kindlalt läbi restoranist Farm, sest sametine rukkilinnasekreem koos mustsõstratarrendi ja speltanisu küpsistega on nende menüüs täitsa olemas!

Broneeri kohad restoranis Farm ➤

 

rukkilinnasekreem

 

Magustoitu jätkub selle retsepti järgi viiele inimesele:

Rukkilinnasekreem

  • 300g vahukoort
  • 60g munakollaseid
  • 50g suhkrut
  • 30-35g rukkilinnase ekstrakti

Sega potis vispliga vahukoor, rukkilinnase ekstrakt ja suhkur. Lase keskmisel kuumusel keema ja eemalda tulelt.

Eralda munakollased.

Kalla soe rukkilinnase-koore segu väikeste koguste kaupa munakollastele, samal ajal pidevalt segades. Lase segul 15 minutit seista.

Vala segu madalamatesse kuumakindlatesse ahjuvormidesse, vormid aseta ettevaatlikult sügavamasse ahjuvormi.

Valmista ette vesivann – selleks kalla ahjuvormi nii palju vett, et see oleks desserdi seguga enam vähem ühel kõrgusel. Kata vorm fooliumiga.

Küpseta kreemi 120 kraadi juures umbes 60 minutit. Dessert on valmis, kui segu on muutunud tahkeks. Jäta küpsetusvormid toatemperatuurile jahtuma ja aseta jahtunud vormid tunniks ajaks külmkappi.

 

Mustsõstratarretis

  • 150g külmutatud mustsõstraid
  • 100g suhkrut
  • 3tk lehtželatiini
  • 150g vett

Pane lehtželatiin külma vette paisuma.

Pane marjad, suhkur ja vesi potti ning lase kõik koos keema. Keeda vaiksel kuumusel 5 minutit. Püreesta segu väga ühtlaseks, peenema tekstuuri saamiseks suru marjapüree läbi sõela.

Pigista želatiin veest tühjaks ja sega veel kuuma marjapüreega. Kalla marjaželee ühtlaselt rukkilinnasekreemi peale ja aseta desserdid veel tunniks ajaks külmkappi.

Serveeri koos värskete marjadega. Hästi sobib juurde pakkuda ka krõbedaid kaeraküpsiseid.

Head isu!

 

 

You may also like...