Suur ülevaade: Kus tööpäeval Tallinnas lõunat süüa

thumb image
Foto: Lore Bistroo

Restoranide lõunapakkumised on heaks vahelduseks kodusele või poest ostetud toidule. Siin on 10 Tallinna restorani ja soovitused, mida nende lõunamenüüst valida.

Too tööpäeva vaheldust proovides pealinna restode põnevaid lõunapakkumisi. Oleme välja valinud 10 omanäolist restot, kelle maitsvaid lõunapakkumisi tasub kindlasti proovida. Listist leiad nii igapäevaseks lõunatamiseks sobivaid restosid kui ka erilisemaid maitseid, näiteks Ladina-Ameerika tänavatoit või mitmekäiguline lõuna Tai restos.

Nõmmekatele: Snoob resto päevapakkumised

Nõmme kandis pakub maitsvaid elamusi Snoob resto. Snoobis kohtuvad head maitsed, hubane interjöör ja südamlik teenindus.

Lõunapakkumised on jagatud kaheks – iga päev on valikus nii päevapraad kui ka päevapasta, näiteks pasta Caprese või pasta mereandidega. Pakkumistel hoia silm peal resto Instagrami lehel.

Hind: Päevapakkumine 8€
Millal: Alates 12:00
Aadress: Pärnu maantee 209a, 11622 Tallinn

Hea hinnaga gurmeelõuna: Restoran SMAK

SMAK, mis rootsi keeles tähendab “maitset”, kirjeldab hästi seda, mida restoran oluliseks peab. Toidud olgu täis maitset, tooraine värskust ja köök täis kujutlusvõimet, et saaks toidust välja tuua just need parimad maitsed.

SMAKis saab sõbraliku hinna eest tõelise maitseelamuse. Proovida tasub näiteks haugi kotletti kartuliröstiga või musta burgerit tiigerkreveti šnitsli ja karri-avokaado salatiga. Tutvu täispika menüüga siin.

Hind: 8-12€
Millal: 11:00-16:00
Aadress: Lootsi 10-3, 10151 Tallinn

Tervislikud toidud kohvikus Levier

Rotermannis pakub lõunasöögielamusi kohvik Levier. Kogu päeva menüüst leiab nii tervislikkusest pakatavaid roogasid nagu avokaadovõiku, samuti kosutavamaid roogasid nagu arancini pallid või veiseliha burgeri.

Samuti on saadaval päevapakkumised, mis on iga päev erinevad – näiteks kana ja seentega pelmeenisupp või kana tikka masala basmati riisiga.

Hind: 5.50-14€
Millal: Terve päeva jooksul
Aadress: Telliskivi 60/1, 10149 Tallinn

Lõuna-Ameerikast inspireeritud tänavatoit Stereo Street Foodis

Maitsva lõunaelamuse saab ka Viru Keskuse Toidutänaval, kust leiad üle kümne põneva toidukoha. Üks neist on Stereo Street Food, mis toob sinuni elujõulised, innovatiivsed uue põlvkonna tänavamaitsed, inspireerituna Lõuna-Ameerika traditsioonidest ja päranditest.

Iga päev on saadaval uus ja väga eriline päevapakkumine. Cochinita pibil tako, Bahama stiilis röstitud kana tomatise riisiga ja hakkliha-riisi empanada on vaid mõned näited unikaalsetest pakkumistest.

Hind: 8.50€
Millal: 11:00-14:00
Aadress: Viru väljak 4/6, 10140 Tallinn

Igapäevaseks lõunatamiseks Kadriorus: 7Ürti

7Ürti on pisike restoran Kadriorus, kus olulisel kohal on ürtide kasutamine. Tooraine kvaliteeti suhtutakse tõsiselt, vastutustundlikult ning suure austusega.

Restorani päevapakkumised on väga sõbraliku hinnaga, sobides hästi argipäevaseks lõunatamiseks. Iga päev on valikus erinev päevasupp ja päevapraad. Mõned hiljutised pakkumised on olnud seenepüreesupp, koorene pasta kanaga ja kodused kotletid kartulipüreega. Lihtsad ja armastatud maitsed, mida hea hinna eest nautida!

Hind: 3.50-5.50€
Millal: Terve päeva jooksul
Aadress: J.Vilmsi 45, 10126 Tallinn

Telliskivi kandis töötajatele: Koho

Telliskivis pakub maitseelamusi restoran Koho – mitmekülgne toidukoht, kus inimesed võivad kokku saada nii argisel õhtul, et muljetada päevast või panna laud kinni hoopis pidulikumaks õhtuks, et erilisi sündmusi tähistada. 

Lõunapakkumiste hulgast leiad palju põnevat – sel nädalal näiteks põhjamaise skagensalati heeringa ja krevettidega või hoopis seakõhu küüslagukartuli ja õuna-peedi salatiga. Sooja ilma korral saab einestada resto päikselisel terrassil.

Hind: 6.90-8.90€
Millal: 12:00-14:00
Aadress: Telliskivi 60/1, 10149 Tallinn

Igapäevaseks lõunatamiseks: Loft & Ürdid

Loft & Ürdid on avara interjööriga valgusküllane restoran Kadriorus, mis sobib ideaalselt lõunatamiseks. Restoran on loodud peakoka Janek Villermanni visioonile ja kogemustele tuginedes. Janek, kes aastakümneid ringi rännanud, on kaugematest kultuuridest ja tavadest inspiratsiooni ammutanud. Oma kogemusi jagab ta restoranikülastajatele läbi toidu.

Restoranis saad nautida maitsvaid päevapakkumisi, kus iga päev on valikus üks supp, salat ja praad. Sel nädalal on valikus näiteks hartšo supp sealihaga ja kotlet Lindström maitsvate lisanditega. Hinnad on rahakotisõbralikud, sobides igapäevaseks einestamiseks.

Hind: 4.40-6.40€
Millal: 11:00-15:00
Aadress: Vesivärava 50, 10124 Tallinn

Lõunapakkumised Tai köögi austajatele: Restoran NOK NOK

Kui oled Aasia köögi fänn, siis pead proovima Tallinna vanalinnas asuva NOK NOKi lõunapakkumisi. NOK NOK on Tai restoran, mille menüü ja atmosfäär esindavad autentset Tai kööki.

Lõunamenüü pakub maitseelamust ja seda väga hea hinna eest. Näiteks saad valida 3-käigulise lõunapakkumise ja seda kõigest 12€ eest. Iga päev on valikus erinev menüü, mille saab nautida kas 2- või 3-käigulisena. Tutvu menüüga siin.

Hind: 2 käiku 10€ / 3 käiku 12€
Millal: 12:00-15:00
Aadress: Vana-Posti 7, 10146 Tallinn

Maitsvad päevakad Noblessneris: Lore Bistroo

Lore on Kalamaja kogukonna bistroo, mis eelmisel aastal auväärse Michelin Bib Gourmand tunnustuse sai. Restoran on kujunenud üheks sõprade ja perekondadega kvaliteetaja veetmise keskpunktiks.

Lõunasel ajal saab nautida Lore rahvusvahelistest maitsetest inspireeritud lõunapakkumisi, näiteks poke bowl, Tai krevetikoogid või krõbekana burger. Iga päev on valikus üks lihaga ja üks vegan roog.

Hind: 9.90€
Millal: 12:00-15:00
Aadress: Peetri 12, 10415 Tallinn

Belgia köögist inspireeritud lõunapakkumised: Bruxx

Bruxx “New Belgian” on Belgia restoran suurepärase asukohaga Tallinna südalinnas, Rotermanni kvartalis. Nüüdisaegne Belgia köök on kombinatsioon traditsioonilistest roogadest ja uutest hoiakutest.

Lisaks õhtusöögimenüüle tasub restosse minna ka lõunapakkumisi jahtima. Valida saab supi, pearoa ja salati vahel – näiteks kana nuudlisupp, hautatud veiseliha demi-glace tatraga või köögiviljasalat kinoaga.

Hind: 4.90-7.90€
Millal: 12:00-15:00
Aadress: Rotermanni 2, 10111 Tallinn

You may also like...