Soovitus: Tallinna vanalinna restoranid, mida pead proovima

thumb image
Foto: Chedi

Vanalinnas on vägagi mitmekülgne restoranide ja kohvikute valik – valida saad üle 100 restorani, kohviku jt söögikoha seast. Kuna valik on lai ja võimalusi mitmeid, anname vihje, milliseid vanalinna restorane külastada tasub.

Tallinna vanalinna eriline miljöö ja ajaloohõng teevad sellest turistide põhilise sihtkoha. Ka kohalikud leiavad vanalinnast huvitavaid tegevusi, olgu selleks lihtsalt jalutuskäik läbi ajalooliste tänavate või hoopis mõnus lõuna- või õhtusöök ühes kvaliteetses restoranis.

Oma osa saavad muuhulgas nii Itaalia, Vene, Prantsuse, Aasia kui ka Eesti köögi austajad. Söögikohti on igale maitsele ja eelarvele, olgu sooviks romantiline õhtusöök või hoopis kerge lõuna koos sõpradega. Siin on kuus restorani, mida kindlasti külastada.

Chedi – Aasiapäraste maitsete kodu

Vanalinnas Sulevimäel tegutseb restoran Chedi, kes toob meieni aasiapärased maitsed kaugelt idast. Chedi tutvustab modernset Aasia toidulauda, kus on osavalt omavahel kombineeritud eripärased maitsed ja põnevad toorained, mis eestlase keelele võivad veel tundmatud olla. 

Restorani menüü eest hoolitseb kohaliku köögi ekspert, Malaisiast pärit peakokk Kok Mang Lee. Ent milliseid roogi tasuks proovida? Populaarsed on näiteks dim sum’i valik kreveti-bambuse- ja kreveti-kammkarbitäidisega, teravhapu supp kanaliha, shiitake ja pomeliga või hoopis vürtsikas kanaliha India pähklitega.

Foto: Chedi

Chedi on juba avamisest saati olnud üks Eesti top restorane. Samuti on restoran pärjatud viimastel aastatel Silver Spoon tiitliga ja säravalt ära mainitud ka White Guide nimistus. Nüüd jääb üle vaid laud kinni panna ja anda enda hinnang – elamus on garanteeritud!

Aadress: Sulevimägi 1, Tallinn

Farm – Modernsed Eesti maitsed

Kui armastad proovida uusi põnevaid maitsekombinatsioone, siis tasub külastada restorani Farm. Tegemist on rahulikku atmosfääri pakkuva restoraniga, kus fookuses on modernsed Eesti köögi maitsed.

Menüü pakub avastamisrõõmu ja elamusi mitmeks külastuseks. Eelroogasid on valikus tervelt kümme – lõhetartar värskete õuntega, kalurisalat haugikotlettidega ja veisetartar kilu-kappari kastmega on vaid mõned näited isuäratavatest eelroogadest. Pearoogade alt leiab erinevad kala- ja liharoad, näiteks on proovimist väärt grillitud hirvefilee punaveini-põldmarjakastmega.

Õhtusöök lõpeta eestimaise desserdiga – sametine rukkilinnase kreem mustsõstra tarrendiga või leivasupp õhulise hapukoorega sobivad selleks ideaalselt. Tutvu menüüga lähemalt siit.

Foto: @farmresto

Restoranis einestades pööra tähelepanu ka serveerimisviisidele – kasutust on leidnud nii puit, malm, paber klaas kui ka tekstiil. Ebatraditsioonilisi serveerimisvahendeid on kasutatud loomulikul viisil, rõhutades serveeritava toidu kvaliteeti.

Aadress: Müürivahe Tänav 27, 10140 Tallinn

NOK NOK – Tai köögi restoran vanalinnas

NOK NOK on Tallinna vanalinnas asuv Tai restoran, mille menüü ja atmosfäär esindavad autentset Tai kööki. Tai köögi pea igas roas kohtub neli maitset: magus, hapu, vürtsikas ja soolane. Nende omavahelist tasakaalustamist on vahel võrreldud malemänguga, mille täiuslikuks valdamiseks peab kaua katsetama ja õppima.

„Road, mida me siin teeme, on iseloomulikud kas tüüpilise Tai pere kodule või tänavatoidule. Kuigi me sööme seda ise iga päev, ei muutu see kunagi igavaks,” sõnastab NOK NOK meeskond Tai köögi fenomeni.

NOK NOK

2017. aasta kevadel avatud 600 ruutmeetril laiuvast restoranist leiab nii hubase kokteilibaari, à la carte restorani kui ka saalid eraürituste tarbeks. Restorani teisel korrusel asub modernse köögiga Tai kokakool, kus igaühel on võimalik kokkade juhendamisel õppida tundma Tai köögi eripärasid.

Aadress: Vana-Posti 7, Tallinn

Tchaikovsky – Vene köögi maitsete sümfoonia

Restoran Tchaikovsky, mis asub asub lühikese jalutuskäigu kaugusel Raekoja platsist, pakub parimaid maitseelamusi Vene köögi sümfooniast. 18. sajandi lõpus saabusid Prantsuse parimad kokad Venemaale.

Tulemuseks oli seninägematu kooslus Prantsuse ja Vene köögist. Tchaikovsky kireks on taaselustada need meistrite käe all valminud retseptid ja täiendada neid endi kogemuste ja visiooniga.

Foto: Tchaikovsky restoran

Restoran vahetab menüüd mitu korda aastas ning tooraineid kasutatakse vastavalt hooajale. Erinevate tähtpäevade ja jõulude ajal on käigus aga erimenüüd. Suvel on avatud ka terrass, kus on käigus eraldi menüü, mille puhul on rohkem tegemist lõunaroogadega.

Aadress: Vene 9, Tallinn

Art Priori – Vahemere köök ja kvaliteetne kunst

Art Priori, mis oli vahepeal ajutiselt suletud, on nüüd tagasi ja läbinud nii mõnegi uuenduse. Miljöölt ei ole restoran muutunud palju – endiselt on õhustik samaväärselt elegantne ning seinu kaunistab kvaliteetne kunst.

Küll aga on uuenduskuuri läbinud menüü, kus varasemast enam on fookuses Prantsuse ja Vahemere köögi maitsed. Alustades värsketest austritest ja kaaviarist lõpetades foie gras’ ja võis karamelliseeritud corvinaga.

Veini austajatel tasub kindlasti tutvuda ka veinikaardiga, kus fookuses Itaalia ja Prantsuse maitsed. Kindlasti tasub veinisoovituse kohta uurida ka personalilt, kes sobiva veini toidu kõrvale leida aitavad.

Aadress: Olevimägi 7, 10111 Tallin

Peppersack – Elamuslik õhtusöök keskaegses miljöös

Kui soovid tõeliselt unikaalset õhtusöögielamust, siis külasta vanalinnas asuvat Peppersacki. Keskaegse interjööriga restoranis pakutakse toite ja jooke ajastu-truu disainiga nõudest ning külaliste eest hoolitsevad keskaegses riietuses teenindajad.

Menüüs leidub nii võrratuid grillroogasid kui parimaid palasid traditsioonilisest Eesti köögist. Toidud on valmistatud armastusega ja parimatest toorainetest.

Aadress: Vana Turg 6, 10140 Tallinn

You may also like...