Soovitus: 4 mõnusat söögikohta Kalamajas

thumb image

Vanalinnaga külgnev Kalamaja on koduks paljudele suurepärastele kohvikutele ja restodele. Oleme välja valinud neli söögikohta Kalamajas, mida kindlasti külastada!

Vaiksesse ja armsasse Kalamaja piirkonda on viimaste aastate jooksul päris mitmeid mõnusaid kohvikuid ja restorane tekkinud, kus sõpradega häid toite nautida või miks ka mitte hoopis iseenda ja koogi seltsis üks rahulik lõuna- või õhtupoolik veeta.

Uurisime lähemalt, milliseid söögikohti selles piirkonnas leidub. Et teile otsustamine lihtsamaks teha, valisime välja neli mõnusat söögikohta ning tõime sealt välja ahvatlevaimad toidud!

Restoran Moon Kalamaja piiril

Foto: Restoran Moon

Tallinna Kesklinna ja Kalamaja piiril paiknev kohvik-restoran pakub venepärast menüüd, mis põhineb kohalikul toorainel. Toit, mida Moonis pakutakse on aus ja siiras. See siirus toob inimesed külastuse järel alati Mooni tagasi!

Mida menüüst proovida:

Mooni menüüst leiab lisaks Vene köögi klassikale nagu pelmeenid, pliinid ja uhhaa ka teisi ahvatlevaid maitseid – näiteks pakub maitseelamust baklažaani tartar basiilikuaioli ja granaatõunaga (pildil). Ka magusasõpradel tasub sammud Mooni seada, sest menüüst leiab nii klassikalisemaid maitseid (kreembülee) kui ka midagi väga uudset – ananassisupp rabarberisorbeti ja kookosvahuga. Pildil on aga Mooni legendaarne Napoleoni kook karamelliseeritud kondenspiima ja pohladega.

Aadress: Võrgu 3, Tallinn

Koho: Hubase atmosfääriga resto Telliskivis

Foto: Koho restoran

Koho restoran on oma olemuselt mitmekülgne toidukoht, kus inimesed võivad kokku saada nii argisel õhtul, et muljetada päevast või panna laud kinni hoopis pidulikumaks õhtuks, et erilisi sündmusi tähistada. Restoran sobib oma atmosfääriga Telliskivisse hästi – interjöör on õdus ja kõrgete lagedega, täites ruumid mõnusa päevavalgusega.

Mida menüüst proovida:

Restorani menüüst kõlab läbi Vahemere maitsete noot ja menüüst leiab kõiksugu põnevaid taimetoite, liha ja mereande. Eelroaks sobib imehästi näiteks hõrk lõhe-ceviche ciabatta (pildil) ning kui oled tõeline mereannisõber, siis tasub proovida ka sinimerekarbi suppi või hoopis sütel grillitud kaheksajalga (pildil). Ka pitsasõpradel tasub sammud Kohosse seada, et proovida uusi ja huvitavaid maitsekombinatsioone – näiteks pitsa “Metsise eri” pipraliha, sinihallitusjuustu ja virsikuga.

Aadress: Telliskivi 60/1

Põhjala Tap Room: Vastupandamatu Texase BBQ

Foto: Põhjala Tap Room

24 õllekraani Põhjala ja nende sõprade pruulikodadest üle maailma on kokku saanud põnevaks õllerestoraniks Põhjala Tap Roomi näol. Toidumenüü lipulaevaks on ehe Texase BBQ, mida valmistatakse igapäevaselt otse oma köögis. Pühapäevadel kehastub restoran ümber aga mõnusaks all-day-breakfast restoks, kuhu korralikku Ameerika hommikusööki sööma minna!

Mida menüüst proovida:

Peakokk Michael Holmani ja tema köögitiimi poolt loodud menüü on iga BBQ sõbra unistus – brisket, käsitsi valmistatud vorst, searibid, pool BBQ-kana – kui nimetada vaid mõni menüüs leiduvatest ahvatlustest. Kui oled aga kanatiibade fänn, siis tasub teada, et iga reede on Tap Roomis pühendatud kanatiibadele – tõeline kingitus maitsemeeltele!

Aadress: Peetri 5, Tallinn

Kolm Sibulat: Rahvusvahelise menüü parimad palad

Foto: Kolm Sibulat

Kolm Sibulat, mis on muuhulgas restoran Mooni väikevend, ei piira ennast kindla rahvusköögiga ja nii leiab menüüst nii Lähis-Ida sugemetega pärkuskussi, vahemerelist burratat kui ka Korea köögist tuntud vürtsikat kimchi kapsast. Seega kui otsid põnevaid maitseid, siis Kolmest Sibulast sa need ka leiad!

Mida menüüst proovida:

Kindlasti on väärt proovimist Kolme Sibula ramen stiilis nuudlid, millele on menüüs pühendatud lausa eraldi lõik. Sealt leiab midagi nii taimetoidu austaja kui ka lihasõber – näiteks pardi confiti või hoopis veisefileega ramen, lisanditeks erinevad aedviljad ja shimeji seened.

Pettuma ei pea ka veganid, sest menüüst leiab nii mõnegi põneva vegan roa – näiteks speltanisu risoto basiiliku, spinati ja grillitud maisiga või hoopis vege kausi sushi riisi, kimchi kapsa, marineeritud aedviljade ja vürtsikas aioliga.

Aadress: Telliskivi 2, Tallinn

You may also like...