Soovitus: 5 fine-dining restorani, mida tasub kindlasti külastada

thumb image

Otsid meistriklassi toiduelamust? Siin on 5 fine-dining restorani, mida tasub külastada.

Fine-dining restoranist saad üsna kindlalt maitseelamuse, mis jääb pikaks ajaks meelde. See on justkui omamoodi sõltuvus – kui maitse suhu saad, tahad jälle uuesti ja uuesti minna.

Fine-dining restoranist võid leida nii degustatsioonimenüü (ehk mitmekäigulise fikseeritud menüü) või ka a la carte menüü, kust saad ise endale sobiva valiku teha. Degustatsioonimenüü eelis on erinevad maitsed ja väiksemad käigud, et kõik need road kõhtu ära mahuks.

Valisime välja viis silmapaistvat fine-dining restorani. Loe lähemalt ja leia oma lemmik!

Alexander

Restoran Alexandri meeskond pakub Põhjala saarte köögi maitsvaid roogasid, mis inspireerituna Muhu ning ümbekaudsete Põhjala saarte köökide tavadest, väärtustab samaegselt kohalikke traditsioone ja erinevate aastaaegade mitmekülgseid maitseid. Restorani peakokk Matthias Diether kasutab igapäevaselt palju kohalike talunike toodangut ja Pädaste enda ürdiaia maitsetaimi ning värskeid köögivilju. Pädaste köögis on kütkestavalt ühendatud looduslähedased maitsed ja suurlinna parimad võimalused.

Degustatsioonimenüü:

  • 9-käiguline degustatsioonimenüü

Hind: 125€/inimene

Menüüd on võimalik lühendada 5- või 7-käiguliseks.

fine-dining

Aadress: Pädaste Mõis, Muhu Saar

Broneeri kohad Alexandris ➤

 

Ö

Restoranis Ö on rõhk tugevalt kodumaisel toorainel ning vastavalt selle hooajalisusele vaheldub restoranis ka menüü. Restoranis on iseenesest mõistetav kasutada parimat kohalikku ja põhjamaist toorainet. Koostöö väiketootjate ja talunikega on tihe. Pannakse palju rõhku hooaegadele, korilusele ja iidsetele toiduvalmistamise viisidele. Restoranis Ö ei löö keegi risti ette vanu klassikuid algosadeks lahti võttes ja uudsel kujul uuesti kokku pannes. Lõppude lõpuks peab toit olema aus – midagi varjamata ja liigselt ilustamata. Restorani Ö õhtusöök on nagu väike etendus, mis jutustab oma lugu.

Degustatsioonimenüü:

  • 4-käiguline maitsejalutuskäik  46€
    Sobitatud veinivalik  36€
  • 5-käiguline maitseteekond  59€
    Sobitatud veinivalik  48€
  • 7-käiguline maitseterännak  76€
    Sobitatud veinivalik  66€

restaurant_o_food_9

Aadress: Mere pst 6E, Tallinn

Broneeri kohad Ö-s ➤

 

Art Priori

Restorani avatud köök on ülimalt kaasaegne, sealt ei puudu ka elav tuli – puugrill, millel suur osa Art Priori artistlikest roogadest lihvi saab. Järgitakse peamiselt uusi põhjamaised trende ja orienteerutakse eelkõige hooajalisele värskele toiduainele; maitserohelist kasvatatakse ise ning poole menüüst moodustavad taimetoidud. Oluline on kõigi toiduainete tervislik ja harmooniline kooslus ühel taldrikul. Köök lähtub puhastest maitsetest ja parimatest omadustest, mida igal toiduaine endas kannab. Kunst ja toit käsikäes.

Degustatsioonimenüü:

  • 5 käiku  69€
  • 7 käiku  79€
  • 9 käiku  99€

13612302_1201132956605278_4080654787580611199_n

Aadress: Olevimägi 7, Tallinn

LOE VEEL: Intervjuu Art Priori peakokkadega

Broneeri kohad Art Prioris ➤

 

Tchaikovsky

Restorani kireks on taaselustada 18. sajandi Vene köögi meistrite käe all valminud retseptid ja täiendada neid enda kogemuste ja visiooniga. Peakokk Vladislav Djatšuk peab toidumaailmas väga olulisteks pidepunktideks kvaliteetset toorainet, tehnilisi oskusi ja võimeid neid siduda, luues seeläbi maitsete kooskõla. „Kokanduses on väga olulised nii traditsioonid, kogemused kui ka oskused, aga ka õpetajad.“ Perfektsionistist tippkokk väärtustab väiksemategi komponentide harmooniat taldrikul: „Kõik peab kokku klappima ja tasakaalus olema.”

Degustatsioonimenüü:

  • 6 käiku  75€

Saadaval on ka a la carte menüü.

tchaikovsky-starter2

Aadress: Vene 9, Tallinn

Broneeri kohad Tchaikovskys ➤

 

Bocca

Bocca on kaasaegne, lihvitud maitsete ja uuendusliku meelelaadiga Itaalia köök. Üle 40-aastase kogemusega peakokk Nicolo Tanda on hoidnud oma kõrgeid standardeid siin enam kui kümme aastat. Bocca on üks Eesti hinnatumaid restorane, mis oma erilises vanalinna miljöös pakub võimalust saada osa peakoka mõtteviisist – hea toit, see on ehedad maitsed ja parim tooraine. Peakokk Nicolo Tanda menüüs on olulisel kohal “a casa” valmistatud pastaroad ning kala- ja ulukitoidud.

Saadaval on põhjalik a la carte menüü, kust valisime välja kolm rooga.

Menüü:

  • Eelroog:
    Veiseliha-carpaccio rukola ja Grana Padano juustuga  14€
  • Pearoog:
    Ahjus küpsetatud merikeel homaariraguu ja grillitud köögiviljadega  35€
  • Magustoit:
    Pistaatsiajäätis magusa meekärje, soolase karamellivahu ja maasikamoosiga 7€

Aadress: Olevimägi 9, Tallinn

Broneeri kohad Boccas ➤

 

You may also like...